Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Октябрь 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 22:14

    Головна » 2018 » Октябрь » 16 » Мама-86-Запоріжжя запрошує до участі у кампанії «Заборонимо свинець у фарбах»
    Мама-86-Запоріжжя запрошує до участі у кампанії «Заборонимо свинець у фарбах»
    11:57

    Запорізьке регіональне відділення Всеукраїнської екологічної громадської організації (ВЕГО) «МАМА-86» запрошує приєднуватися до інформаційно-просвітницької кампанії «Заборонимо свинець у фарбах» і стати лідером-організатором заходів по ознайомленню аудиторій шкільних громад з ризиками отруєння свинцем.

    Інформаційно-просвітницька кампанія проводиться у всьому світі з 21 по 27 жовтня 2018 р в рамках Міжнародного тижня з профілактики отруєння свинцем.

    Наші цілі:

    • підвищити обізнаність про отруєння свинцем

    • висвітлити зусилля країн і партнерів щодо запобігання отруєння свинцем в дитячому віці

    • закликати до подальших заходів щодо відмови від свинцевої фарби

    МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» гарантує розміщення інформації про Ваші заходи на сайтах організації та поширення посилань в соціальних мережах (зокрема, в групах освітніх управлінь, Орхуського центру Запорізької області, в інших тематичних групах).

    МЕГО «Мама-86-Запоріжжя» наддасть у вільний доступ загальний звіт про регіональні активності в рамках Тижня.

    Завдання для лідерів-організаторів:

    1. Провести інформаційно-просвітницький захід на тему профілактики отруєння свинцем (бесіда з учнями, їх батьками, класна година, фрагмент уроку, тематичний захід, флешмоб, тощо).

    2. Підготувати і не пізніше 25 жовтня 2018 надіслати на адресу vestnikm@gmail.com новинне повідомлення разом з фотозвітом про захід, який відбувся. В новині обов'язково вказати ім'я організатора заходу та висвітлити подію з позицій традиційних стандартів журналістики (що, хто, де, коли, навіщо, чому, для чого).

    3. Під час проведення заходу використовувати плакати та буклети Всесвітньої організації охорони здоров'я, адаптовані для української аудиторії зусиллями МЕГО «Мама-86-Запоріжжя».

    Перша сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet1.png

    Друга сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet2.png

    Третя сторінка буклету - http://em.at.ua/2018/buklet3.png

    Офіційний постер кампанії - http://em.at.ua/2018/poster.png

    Офіційний логотип кампанії - http://em.at.ua/2018/logotip_kampaniji.jpg

    веб-банер - http://em.at.ua/2018/veb-baner.png

    4. Ознайомитися з позицією Глобального альянсу щодо відмови від застосування свинцю у фарбах, переглянувши ролик, адаптований для української аудиторії зусиллями МЕГО "Мама-86-Запоріжжя" 

    https://youtu.be/4xUBh4C2pgE 

    Продукти діяльності лідерів-організаторів: Новина, фотозвіт, посилання на сайтах і в соціальних мережах.

    Дедлайн усіх робіт (для лідерів-організаторів) - 25 жовтня 2018.

    Дедлайн надання загального звіту про проведення Тижня в Запорізькому регіоні (для регіональних координаторів) - 27 жовтня 2018.

    Загальні рекомендації для лідерів-організаторів інформаційно-просвітницьких заходів:

    Важливо ознайомити аудиторії зі змістом Тижня профілактики отруєння свинцем, оголосити цілі, які вирішуються на міжнародному рівні а рамках Тижня в контексті цілей Сталого Розвитку.

    На особистісному рівні важливо надати інформацію про існуючі ризики для здоров’я дітей, вагітних жінок та про можливості мінімізації цих ризиків, зокрема, показати приклади фарбової продукції, яка не містить свинцю, ознайомив слухачів з фотозображенням http://rm.pp.net.ua/2018/tpos.jpg

    В ході інформаційно-просвітницького заходу актуально донести меседж про важливість активної громадської позиції населення для процесів лобіювання законодавчих рішень, метою яких буде унеможливлення використання свинцю у виробництві фарб в Україні.

    Для поширення просвітницької ідеї Тижня учасники заходу можуть фотографуватися з офіційним логотипом кампанії та закликом «Заборонимо використання свинцю у фарбах» та поширювати селфі у соціальних мережах.

    Офіційний логотип кампанії - http://em.at.ua/2018/logotip_kampaniji.jpg


    Додатково!

    Факти:

    Інститут вимірювання і оцінки показників здоров'я підрахував, що в 2016 р вплив свинцю стало причиною 540 000 смертельних випадків і зумовило 13,9 млн. років життя, приречених на інвалідність (DALY).

    Цей метал надає довгостроковий негативний вплив на здоров'я, причому основний вплив припадає на країни, що розвиваються.

    Вплив цього металу на дитячий організм, зокрема на розвиток розумової відсталості у дітей, як і раніше залишається серйозною проблемою, викликаючи особливу заклопотаність у фахівців охорони здоров'я по всьому світу.

    Багато людей, особливо діти, піддаються впливу свинцю, що міститься у великій кількості в фарбі. Така фарба як і раніше широко представлена в продажу і використовується, хоча існують хороші альтернативи, що не містять свинцю.

    Відмова від фарб, що містять свинець, сприятиме досягненню наступних цілей Сталого Розвитку:

    • 3.9: До 2030 року істотно скоротити кількість смертельних випадків і захворювання в результаті впливу небезпечних хімічних речовин і забруднення і отруєння повітря, води і ґрунтів.

    • 12.4: До 2020 року домогтися екологічно раціонального використання хімічних речовин і всіх відходів протягом усього їх життєвого циклу відповідно до узгоджених міжнародними принципами і істотно скоротити їх потрапляння в повітря, воду і ґрунт, щоб звести до мінімуму їх негативний вплив на здоров'я людей і навколишнє середовище.

    Історія питання

    У 2002 р на Всесвітній зустрічі на вищому рівні зі сталого розвитку уряди закликали до поступового припинення виробництва фарби, яка містить свинець.

    У 2011 р був заснований Глобальний альянс по відмові від застосування свинцю у фарбах (Глобальний альянс), покликаний сприяти поступовому виведенню з виробництва та припиненню збуту фарб, що містять свинець, що в підсумку дозволило б усунути загрозу, яку представляють такі фарби. (Ключовою умовою для досягнення цієї мети є формування в країнах належної нормативно-правової бази для припинення виробництва, імпорту, експорту, поширення, збуту і використання фарб, що містять свинець).

    У плані роботи Глобального альянсу передбачена наступна мета: до 2020 року всі країни повинні мати відповідну нормативно-правову базу та працювати над повною забороною використання фарб, що містять свинець.

    Проведений Програмою Організації Об'єднаних Націй з навколишнього середовища (ЮНЕП) і ВООЗ (які спільно координують роботу Глобального альянсу) опитування показало, що на 30 червня 2018 році лише 69 урядів підтвердили, що в їхніх країнах діють юридично зобов'язуючі норми по контролю використання фарби, яка містить свинець.

    Регіональні координатори Міжнародного тижня з профілактики отруєння свинцем представляють наступні організації:

    Міська екологічна громадська організація «Мама-86-Запоріжжя»

    Ресурсний центр Медіаходингу «Вісник Мрії – Новий Формат» ЗНВК №19

    Редакційна рада сайту Орхуського центру Запорізької області

    Редакційна рада сайту Дитячого екологічного руху України

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 470 | Додав: ecorezerv | Рейтинг: 5.0/2 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz