Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Сентябрь 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 18:16

    Головна » 2009 » Сентябрь » 22 » Представники «Республіки Мрії» привітали «Укрпростір» з реалізацією видавницького проекту «Хто він, третій? Школярам про третій сектор»
    Представники «Республіки Мрії» привітали «Укрпростір» з реалізацією видавницького проекту «Хто він, третій? Школярам про третій сектор»
    21:54

    22 вересня 2009 року у конференц-залі готелю «Україна» відбулась презентація видання «Хто він, третій?», на яку були запрошені голова Запорізької облдержадміністрації О.В. Старух, заступник голови ОДА М.О. Фролов, представники управлінь освіти і науки, преси та інформації, внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА, Управління у справах освіти і науки Запорізької міської ради, представники громадських організацій та засобів масової інформації. 

    Від «Республіки Мрії» на презентації побували представники її підрозділу «Веселка» - учні шостого класу Запорізького навчально-виховного комплексу № 19, які виступили з привітальною програмою і дякували упорядників та всіх причетних до створення першого видання про третій сектор для школярів. 

    Креативний директор громадської організації «УкрПростір» Микола Колодяжний розповив присутнім, що видання «Хто він, третій?» покликане дати школярам загальне уявлення про саме поняття «третій сектор», про громадські та благодійні організації, основні сфери їхньої діяльності, про їхню роль і місце у світі та в Україні, а також наводить приклади успішної роботи організацій третього сектору, в тому числі тих, що працюють і на території Запорізького регіону. Він акцентував увагу на тому, що організації третього сектору є тим потенціалом, розвиток якого вкрай важливий для гармонійного розвитку суспільства. Досвід розвинутих країн світу показує, що організації третього сектору можуть суттєво впливати на розвиток соціальної та економічної сфери. У країнах Європи, наприклад, на третій сектор припадає до 15% внутрішнього валового продукту, у США в третьому секторі працюють більше людей, ніж у державних установах, а загалом у світі третій сектор формує близько 4% робочих місць.

    В Україні роль організацій третього сектору, до яких прийнято відносити перш за все громадські організації та благодійні фонди, поки що набагато менша, але це одночасно свідчить і про великий потенціал розвитку. Останнім часом активно змінюється ставлення до третього сектору як до повноправного партнера з боку першого - держави, та другого - бізнесу.

    Звичайно, видання не претендує на всеохоплення відомостей про третій сектор. За словами директора «УкрПростіру» Наталі Селюкової його завдання полягає в іншому - у максимально простій та доступній формі сформувати у молоді уявлення про те, що являє собою третій сектор і чому він важливий для суспільства Адже саме у школярів закладаються підвалини самосвідомості та світогляду, які потім впливають на соціальну та громадську поведінку вже дорослої людини.

    Для підготовки видання упорядники використали інформацію, зібрану під час знайомства з роботою громадських організацій у Києві, Львові, Чернігові, Дніпропетровську, Бердянську, Сімферополі та, звичайно, у "Запоріжжі.

    Упорядники висловлювали щиру подяку всім організаціям та експертам, які відгукнулися та надали допомогу у підготовці збірника.

    Видання «Хто він. третій? Школярам про третій сектор», загальний наклад якого становить 1300 примірників, безкоштовно буде поширюватися серед загальноосвітніх навчальних закладів Запоріжжя. Крім того, електронну версію видання можна вільно завантажити із сайту http://ukrprostir.net/

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 731 | Додав: ecorezerv | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz