Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Январь 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 15:24

    Головна » 2019 » Январь » 31 » В Запорізькому НВК №19 продовжується впровадження здорових активностей - Сьомий ЗВІТ HEALTHY SCHOOLS
    В Запорізькому НВК №19 продовжується впровадження здорових активностей - Сьомий ЗВІТ HEALTHY SCHOOLS
    21:01

    30.01 2019 завершився Сьомий етап участі Запорізького НВК №19 у Національній конкурсній програмі "Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів". 

    #HS_UA #HealthySchools_UA  #ЦентрКСВ #Mondelez

    Завершення кожного етапу традиційно відбувається одночасно з підготовкою поточного звіту. Координатори від ЗНВК №19 з 15 по 30 січня не тільки організовували пізнавальні заходи для дітей різних вікових груп, але й ділилися власним опитом впровадження здорових активностей з колегами - вчителями інших шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя. 

    У сьомому звіті ЗНВК №19 містяться короткі відомості про заходи та посилання на більш докладні матеріали зі світлинами та відеоконтентом. 

    У цьому звіті координаційна рада проекту "Здорових шкіл" повідомляє про наступне: 

    Кількісні показники ефективності
    Скільки всього учнів навчається у вашому закладі?
    1284 
    Кількість дітей залучених в організації активностей:
    412
    Скільки всього осіб (дітей, вчителів, батьків, жителів громади) охоплено за результатами ваших активностей
    610
    Якісні показники ефективності 

    П’ятикласники обговорювали питання профілактики грипу та ГРВІ

    У четвер, 24 січня, до п’ятикласників завітала медична сестра ЗНВК № 19 Оболєнцева О.В. Настав час ще раз поговорити з дітьми про інфекційні захворювання, в тому числі про грип та ГРВІ та й ще так, щоб учням було цікаво.
    Зустріч почалася з уявної телепередачі «Медичний лікнеп», де Ольга Віталіївна виступала в ролі ведучої. Вона докладно розповіла про статистику захворювання на грип та ГРВІ, ознайомила з симптомами, акцентувала увагу на відмінностях захворювань, торкнулася питань профілактики.
    Більш детально + фото:
    http://zps19.at.ua/news/2019-01-27-161 

    Про цей захід також у своєї новині розповіли самі пятикласники. Запрошуємо переглянути цю новину: 
    http://zps19.at.ua/news/ostorozhno_gripp/2019-01-25-160 


    Учні початкової ланки вчилися бути здоровими

    З метою виховання у дітей ціннісного ставлення до свого здоров’я, пропаганди здорового способу життя в Запорізькому НВК №19 проведений проект «Прагнемо бути здоровими» для учнів початкової ланки.

    В рамках проекту проведені тематичні заході, а саме:
    -    Огляд  книжкової виставки « Життя без шкідливих звичок»;
    -    Виставка дитячих малюнків « Ні- шкідливим звичкам»;
    -    Вікторина « Корисні та шкідливі звички»
    -    Тематичні виховні години за темою « Здоровий спосіб життя»;
    -    Тематичні уроки за темами « Шкідливі звички та їх вплив на здоров’я» - 3 кл.; «Небезпека паління, алкогольних, наркотичних та токсичних речовин» -  4 кл.

    Більш детально + ФОТО:
     http://zps19.at.ua/news/2019-01-29-162 

    Відбувся тренінг здоров’я «Інтернет безпека для підлітків» -  майстер- клас

    Про небезпеки, які можуть підстерігати в всесвітній павутині, розповіли учням 6-А (ф) класу учні 9-А (ф) класу: Темченко Юліанна, Калушко Євген та Мірошниченко Анна. Старшокласники перевірили наскільки учні готові до безпроблемного користування Інтернетом та порадили як не стати жертвою кібербулінгу, шахраїв. Дев’ятикласники розглянули вплив Інтернету на здоров я учнів.

    Учні 9-А (ф) класу пройшли он-лайн тестування з правил поводження в Інтернеті та ознайомились з поняттям "кібер-грумінг". Класний керівник наголосив про недопущення емоційного та сексуального насильства в соціальних мережах, доступу до небажаного контенту(наркотичні речовини, дорослий контент), деструктивні групи, які провокують суїцидальну поведінку.

    Більш детально + ФОТО + Відео:
    http://zps19.at.ua/news/2019-01-24-158 


    Традиції української  кухні для збереження здоров’я обговорювали п’ятикласники під час тематичної виховної години

    Учні 5-А класу дізналися багато нового про віншування, вертепи, ворожіння, але найцікавішим виявилися традиції щодо Святвечора. Виявилося, на столі повинно бути 12 і обов'язково пісних страв, і кожна страва є якимось символом.

    А ще говорили, чи справді піст корисний для людини? Виявляється, запас міцності наших клітин при цьому збільшиться. Цей механізм давно відомий, і базується на обмеженні кількості спожитих амінокислот. За рахунок цього обмеження починає запускатися в клітинах механізм, який складається з 200 генів і символізує собою нашу резистентність, стійкість і витривалість.

    Організм зі своїх еволюційних часів розуміє, що умови середовища не сприятливі і йому треба буде трохи потерпіти. І активізує всі системи організму на клітинному рівні. Це дозволяє нам стати трохи ближче до довгожителів, тому що у всіх довгожителів ця система внутрішня - захист від зовнішніх умов - підвищено активна.

    Учні прийшли до висновку, що постувати корисно, проговорили про деякі правила посту, наприклад, оскільки в піст ми не споживаємо м'яса, яєць, нам усе одно потрібен білок.

    Джерела білків: бобові, соєві продукти, гриби, крупи, горіхи. Але рослинний білок засвоюється дуже погано, тому коли ми готуємо бобові, треба: попередньо замочити їх у воді; добре проварити; старанно перетерти; комбінувати білкові продукти, урізноманітнюючи раціон.

    Більш детально про цей захід +ФОТО:
    http://zps19.at.ua/news/kolo_zimovikh_svjat/2019-01-17-145 

    Вчителі «Основ здоров’я» Шевченківського району знайомилися з досвідом роботи Запорізького НВК №19 

    17 січня, у четвер, на базі Запорізького НВК №19 (Військбуд, 13) відбулося засідання районного методичного об’єднання «Роль навчального предмету «Основи здоров’я» у формуванні ключових компетентностей учня».

     У засіданні брали участь вчителі інтегрованого курсу «Основи здоров’я» загальноосвітніх шкіл Шевченківського району міста Запоріжжя. Педагоги знайомилися з системою роботи вчителів Запорізького НВК №19 щодо формування ключових компетентностей школярів в контексті відповідального відношення до власного здоров’я та забезпечення безпеки навколишнього середовища.

    Заступник директора ЗНВК №19 з ВР та вчитель «Основ здоров’я» Зінаїда Болкова  розповіла про структуру навчального закладу та ознайомила присутніх з традиційними напрямками роботи, метою яких є формування в учнях екологічно дружнього світогляду та здоров’язберігаючих компетенцій. 

    Андрій Єлькін, педагог-організатор ЗНВК №19 та керівник шкільного медіахолдингу «ВМ-НФ», ознайомив вчителів з деякими найбільш значущими проектами учнівського та педагогічного колективу школи-комплексу. Він презентував для колег шість звітів про участь у Національному конкурсному проекті «Здорові школи», розповів про заходи, які здійснювалися у першому семестрі , про подальші кроки та про очікувані результати.

    Завантажити Звіти №№1-6 для ознайомлення:

    http://zps19.at.ua/2018-2019/zviti_1-6.pdf  

    Також Андрій Вячеславович розповів про участь педагогів школи у проекті ЮНІСЕФ з підготовки навчально-методичного посібника для вчителів «Охорони здоров’я» з питань гігієни та санітарії. Вчителі Єлькін А.В. та Кожокар Л.Д. за координаційної підтримки ВЕГО «МАМА-86» розробили п’ять уроків, які увійшли в збірник, який буде поширюватися в різних регіонах України. У навчально методичному посібнику розкрито найголовніші правила особистої гігієни для дітей, а також методики та особливості навчання дітей цим правилам, надано поради та практичні вправи для забезпечення освітніх потреб дітей з питань особистої гігієни.  Посібник створено Всеукраїнською екологічною громадською організацією (ВЕГО) «Мама-86» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

    Андрій Єлькін презентував методичні рекомендації для проведення уроків з хімічної безпеки для учнів загальноосвітніх шкіл, які він розробляв в рамках проекту ОБСЄ  «Підвищення спроможності України реагувати на загрози хімічного характеру». Методичні рекомендації містять загальні відомості, які стосуються ризиків виникнення надзвичайних ситуацій (НС), пов’язаних із аваріями, що супроводжуються викидом або загрозою викиду аварійно хімічно небезпечних речовин (АХНР), а також сценарій розробленого уроку «Техногенні хімічні загрози в нашому житті: причини, наслідки, правила поведінки».

    Ознайомитися з методичними рекомендаціями:

    http://zps19.at.ua/2018-2019/metodichni_rekomendaciji_dlja_provedennja_urokiv_z.pdf

    Вчитель «Основ здоров’я» ЗНВК №19 Лілія Кожокар доповідала з теми "Формування екологічної компетентності на уроках ОЗ (Екологічна грамотність і здорове життя. Змістовна лінія "Екологічна безпека та сталий розвиток). У своєму виступі вона розповіла про активну участь школи-комплексу у міських конкурсних проектах екологічного спрямування. За словами педагога, «Республіка Мрія» є активним учасником Тижня екологічного споживача (Всесвітньої концентрованої акції), тижня профілактики отруєння свинцем, Дня води. Активісти-школярі беруть участь та перемагають в Міжнародному конкурсі есе і рецензій на заданий фільм (номінація – документальні екологічні фільми) «По той бік екрану», в конкурсі «Позбавимо Запорізьку область від непридатних пестицидів», в обласному конкурсі «Живи органічно!» та інших.

    Більш детально + ФОТО:
    http://zps19.at.ua/news/2019-01-20-156 


    ЗВІТИ №№ 1-6 разом можна переглянути за адресою посилання:

    http://zps19.at.ua/2018-2019/zviti_1-6.pdf

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 340 | Додав: ecorezerv | Рейтинг: 5.0/2 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz