Звернення Екологічної Громадської Ради - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 02:49

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Звернення Екологічної Громадської Ради (звернення)
    Звернення Екологічної Громадської Ради
    ПВПДата: Четверг, 25.02.2010, 19:24 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Голові обласної державної
    адміністрації в Одеській області
    Сердюку М.Д.

    Голові одеської обласної Ради
    Скорику М.Л.

    Одеському міському голові
    Гурвіцу Е. Й.

    Екологічна та санітарно-епідеміологічна ситуація, що склалася наприкінці 2009 початку 2010 року в місті Одесі, у зв'язку з серйозними порушеннями графіка вивезення побутових відходів ТОВ «Союз» та конфліктом навколо міського звалища ТПВ -1 привернула дуже пильну увагу громадськості міста та області.

    Для вивчення всього комплексу проблем вивезення сміття, функціонування полігону ТПВ-1 «Дальницькі кар'єри» розпорядженням Одеського міського голови від 30.12.09г. № 2442-01р була створена комісія та проведена перевірка полігону ТПВ-, що знаходився в довгостроковій оренді ТОВ «Союз, розташованого на території Овідіопольського та Біляївського району Одеської області.

    Під час перевірки проведеної 30.12.2009г. перевірки були виявлені наступні порушення:

    - Не завершена обваловка полігону з боку с.Новодолинське і поля Овідіопольского району;
    - За межами полігону виявлено значну кількість легких фракцій відходів;
    - Заїжджаючий на полігон транспорт не проходить радіологічний контроль, що ввозяться;
    - Виїжджачий автотранспорт не проходить через дезбар'єри, дезраствор відсутній;
    - Порушена технологія складування відходів на полігоні;
    - Зафіксований в'їзд асенізаційної машини без пізнавальних знаків і злив на території полігону рідини невідомого складу та походження без догляду.

    Слід зазначити, що видалення твердих побутових і безпечних промислових відходів в Одесі здійснюється на єдине міське звалище ТПВ-1 (р-н Дальницьких кар'єрів). Відведення земельних ділянок Одеській міській Раді під розміщення міського звалища здійснено згідно з Розпорядженням Ради Міністрів УРСР від 28.10.1974 р. № 885-р на підставі рішення Одеського облвиконкому від 26.04.68 р. № 253 про відведення землі.
    Державні акти на право користування ділянками видані КАТП-152801 УЖКГ Одеського міськвиконкому: 60,4 га Овідіопольським райрадою і 35,8 га Біляївський райрадою в 1990 році. В даний час звалище знаходиться в оренді ТОВ «Союз» відповідно до договору оренди з Одеським міськвиконкомом від 11.11.99 р. за № 1с \ 195 строком на 49 років.

    При цьому, на протязі багатьох років в інстанції різних рівнів - від обласної та міської рад до адміністрації Президента - надходять скарги мешканців прилеглих населених пунктів і районних адміністрацій на незадовільні умови життя, пов'язані з експлуатацією звалища.

    Багато разів мали місце факти загорання відходів, що провокувало перекриття траси жителями населених пунктів і вимога закриття полігону, тільки після цих виступів десь два року тому були припинені загорання.

    За період оренди ТОВ «Союз» не була проведена рекультивація звалища, не впроваджувалися сучасні технології збору, сортування і утилізація відходів.

    Відповідно до розпорядження міського голови від 31.12.09р. № 2450-01р управлінню екологічної безпеки міської ради спільно з санітарно-епідеміологічною службою міста та управлінням з надзвичайних ситуацій та цивільного захисту доручено організувати спеціальний пункт контролю для проведення екологічної та радіологічної перевірки побутових відходів, що ввозяться на полігон ТПВ-1 (Дальницькі кар'єри).

    В даний час цілодобовий контроль здійснюється муніципальною пересувною екологічною лабораторією. Для оцінки справжніх масштабів екологічної загрози для Одеси та прилеглих населених пунктів, запобігання настання соціально небезпечних наслідків вважаємо за необхідне провести ретельну комплексну перевірку діяльності міського звалища ТПВ-1 із залученням працівників Міністерства екології, правоохоронних органів, правозахисників, представників громадських організацій екологів.

    Також звертаємось з вимогою негайної розробки регіональної дострокової програми з утилізації та поводження з побутовими відходами, використовуючи позитивний досвід роздільного збору сміття громадською організацією «Мама-86» та Одеського морського торговельного порту з метою унеможливлення повтору ситуації, яка склалась наприкінці 2009-п. 2010 року в місті Одеса.


    Голова Громадської Ради
    Ю. Є. Геращенко


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Звернення Екологічної Громадської Ради (звернення)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz