Про неприпустимість популяризації браконьєрства - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 12:48

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Про неприпустимість популяризації браконьєрства (В наших з вами руках змінити світ на краще!)
    Про неприпустимість популяризації браконьєрства
    ПВПДата: Воскресенье, 27.09.2009, 12:38 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Адресат петиції: Головний редактор "Газети по-українськи" Рубан В.М.

    Про неприпустимість популяризації браконьєрства та екологічної безвідповідальності

    Шановний Володимире Миколайовичу! 9 вересня на сторінках інформаційного порталу Gazeta.ua була опублікована стаття Віталія Іванченка «Анатолій Перчиць упіймав 42-кілограмового товстолобика» (http://gazeta.ua/index.php?id=306732). Новина про такий рекорд могла б лише порадувати колег-рибалок. Але! Розповідь пана Перчиця про сам процес поїмки рекорда та десятирічний досвід лову «на драча» викликає лише обурення - цьому є свідченням велика кількість коментарів читачів. За думкою фахівців та досвідчених рибалок-любителів „драч“ — браконьєрське знаряддя лову.

    Як повідомляє сам автор публікації про горе-рибалку Анатолія Перчиця:
    Драч — великий, обтяжений свинцем потрійний гачок без зазубрин. У безвітряну погоду вистежують косяки товстолобів. Туди кидають драча, підсікаючи його в момент падіння. Налякана риба кидається в різні боки. Гачок упивається в її тіло.

    Згідно пункту 3.15 правил любительського та спортивного рибальства розроблені відповідно до Закону України „Про тваринний світ“: Забороняється лов водних живих ресурсів: із застосуванням вибухових і отруйних речовин, електроструму, колючих знарядь лову, вогнепальної та пневматичної зброї (за винятком гарпунних рушниць для підводного полювання, промислових та інших знарядь лову, виготовлених із сіткоснастевих чи інших матеріалів усіх видів і найменувань, а також — способом багріння, спорудження гаток, запруд та спускання води з рибогосподарських водойм.

    Також викликає подив "смачний" опис багріння риби-трофею... Хоча горе-рибалка прямо й не порушив закон щодо обмеження ваги виловленої риби на день - на водоймах загального користування це обмеження складає 3 кг, а на водоймах, закріплених за громадськими об'єднаннями, а також тих, де впроваджене платне рибальство - 5 кг, бо за розповідю забрав лише 1 рибу. Але невже, навіть факт бездарного каліцтва 10-кілограмового товстолоба, що зійшов біля берегу, не навів пана Перчіця на думку відпустити свого 42-кілограмового суперника? Просто виходячи з етичних міркувань рибалки та людини?

    Зважаючи на все вище зазначене, стаття «про вдачу» та азартну рибалку, як хоббі на все життя, насправді популяризує незаконні та нецивілізовані методи рибної ловлі та вводить в оману новачків чи майбутніх рибалок.
    Дуже прикро, що автор публікації не захотів розібратися в специфіці ловлі або звернутися за коментарем до фахівців - на сьогодняшній день існує цивілізовані методи ловлі «невловимого» товстолобика (http://fdiary.com.ua/news/1419/).
    Шкідливий вплив подібних аматорських статей особливо відчувається в наш час, коли жалюгідний стан екології водних ресурсів нашої країни вже нікого не дивує.

    Ми - прихильники цивілізованої рибалки та люди, яким небайдуже екологічне майбутнє наших дітей - закликаємо до Ваших етичних принципів справжнього журналіста - до об’єктивності, справедливості, порядності та соціальної відповідальності.
    Ми просимо Вас опублікувати роз’яснювальний матеріал щодо неприпустимості подібного метода рибної ловлі, опублікувати лінк на новий матеріал в статті про «рекорд», а також повідомити про цей матеріал пана Перчиця.
    В наших з вами руках змінити світ на краще!

    З повагою,
    ті, що підписалися нижче.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Про неприпустимість популяризації браконьєрства (В наших з вами руках змінити світ на краще!)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz