Ліквідація національного парку "Сіверсько-Донецький" - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 04:15

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Ліквідація національного парку "Сіверсько-Донецький" (направте лист)
    Ліквідація національного парку "Сіверсько-Донецький"
    ПВПДата: Понедельник, 13.12.2010, 17:53 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Президенту України
    Януковичу В.Ф.
    Вул..Банкова, 11, м.Київ, 01220

    (тут написати від кого і адреса)

    ЗВЕРНЕННЯ

    Шановний Вікторе Федоровичу!

    До Вас звертається _______________________________________________________ (тут написати або як організація звертається або хто, наприклад «Громадянин України Михайло Хамленко», або «громадська організація…..»).
    Днями нас, як і решту природоохоронної громадськості України вразила шокуюча новина по те, що вперше в Україні був скасований національний природний парк. 21 жовтня 2010 року Вищий адміністративний суд України видав постанову, якою визнано незаконність Указу Президента України від 11 грудня 2009 року №1040/2009 «Про створення національного природного парку «Сіверсько-Донецький». 22 липня 2010 року Кремінська районна рада Луганської області звернулася до суду з позовом про визнання протиправним та скасування вищезазначеного Указу Президента України. Позовні вимоги районна рада обґрунтовує тим, що створення національного парку не погоджувалось із Кремінською районною та міською радами, хоча це і не передбачено законодавством, бо національний парк створений винятково на землях держлісфонду, якими розпоряджається лише держава. При цьому правомірність позову у постанові суду обґрунтовується саме статтями 51-53 Закону «Про природно-заповідний фонд України», які не порушувались при погодженні створення парку, бо вони передбачають погодження його створення лише землекористувачем, який дав згоду на створення парку. Як не дивно, від Адміністрації Президента України 20 жовтня 2010 року надійшла заява про визнання позову. І це при тому, що розвиток заповідної справи визнано одним із найважливіших державних пріоритетів в текстах Указів Президента України від 2005 та 2009 років. Доречі в положенні про Адміністрацію Президента останній не надано право представляти інтереси Президента в суді, згідно чинного законодавства це робить Мінюст.
    Ми вважаємо, що за скасуванням національного парку стоять інтереси лісової галузі, представники якої (хоча і погоджували в минулому створення НПП), а саме Державний комітет лісового господарства України та Науково-дослідний інститут лісового господарства та агролісомеліорації ім. М.Г. Висоцького, долучились до суду направах третіх осіб.
    Науковим центром заповідної справи Мінприроди України в 2001 році розроблено "Наукове обґрунтування створення національного природного парку "Сіверський-Донецький", яким передбачалось створення парку на території, що знаходиться у користуванні державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство" – 9 лісництв загальною площею 34,9 тис. га. Указом Президента України від 11 грудня 2009 року №1040/2009 «Про створення національного природного парку «Сіверсько-Донецький» до території національного природного парку "Сіверсько-Донецький" погоджено в установленому порядку включення лише 7007 гектарів земель державної власності – Державного підприємства "Кремінське лісомисливське господарство". Указ Президента України "Про створення національного природного парку "Сіверсько-Донецький" спрямований на збереження, відтворення і раціональне використання типових та унікальних природних комплексів і об'єктів степової зони, що мають важливе природоохоронне, рекреаційне та культурно-освітнє значення. Згідно Закону України "Про природно-заповідний фонд України" національні природні парки є не лише природоохоронними, але й рекреаційними установами, де дозволяється традиційне природокористування з урахуванням інтересів місцевого населення.
    Розширення мережі природно-заповідного фонду є головним державним пріоритетом в галузі охорони навколишнього природного середовища, відповідно до рішення Комітету Верховної ради з екологічної політики від 12.05.2007 та важливою вимогою Єврокомісії до України. За підтримки місцевих органів влади та місцевого населення національний природний парк "Сіверсько-Донецький" може стати гарною інвестицією у розвиток краю, бути осередком як для збереження чарівної природи краю, так і для оздоровлення та відпочинку місцевого населення, екологічної освіти молоді тощо.
    Скасування цього національного парку стало найганебнішим кроком України в природоохоронній галузі за всі роки незалежності, який вже зараз набув неабиякого розголосу і критично сприймається як громадськістю, так і науковцями. Відсоток заповідності в Луганській області до створення парку був одним з найнижчих в Україні – 2,6% при середній величині по Україні 5,04%. В області відсутні національні природні парки і є лише один природний заповідник – Луганський. Скасування статусу національного природного парку здійснюється відповідно до статті 54 Закону України "Про природно-заповідний фонд України". Станом на сьогодні до Мінприроди не надходили у встановленому законом порядку клопотання щодо скасування статусу національного природного парку "Сіверсько-Донецький".

    Просимо Вас власним указом підтвердити чинність вказаного указу президента «Про створення національного парку «Сіверсько-Донецький» .

    Відповідь просимо (прошу) надати, згідно чинного законодавства, в місячний термін, надіславши на адресу: ____________________________________________ (адреса)

    З повагою,
    _______________________ (хто) підпис дата


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Ліквідація національного парку "Сіверсько-Донецький" (направте лист)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz