щодо збереження Харківського лісопарку - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 13:46

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » щодо збереження Харківського лісопарку (відкритий лист)
    щодо збереження Харківського лісопарку
    ПВПДата: Четверг, 28.04.2011, 16:21 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.zfront.org/otkryto....soparka

    Відкритий лист представників громади м. Харкова
    Президенту України Віктору Федоровичу Януковичу
    щодо збереження Харківського лісопарку

    Шановний пане Президенте,
    звертаємося до Вас з проханням про збереження Харківського лісопарку – унікального лісового масиву, розташованого в межах міста Харкова. Це один з найбільших лісопарків України. Основу його становить природна діброва, окремі дуби якої досягають віку 300-400 років і є пам’ятками природи.
    Харківський лісопарк – зелені легені міста Харкова, природний резервуар чистого, насиченого природними фітонцидами повітря, необхідного для здорового життя мешканців міста. Лісопарк – це улюблене місце відпочинку, занять спортом для тисяч харків’ян. Значна площа цього лісового масиву, близькість до житлових районів і зручний транспортний зв’язок з центром міста роблять його надзвичайно привабливим для масового культурно-спортивного відпочинку. Харківський лісопарк є популярним як серед молоді, так і людей старшого віку, пенсіонерів. У Лісопарку регулярно проводяться змагання з різних видів спорту серед професіоналів та любителів. Лісопарк має унікальні лижні, бігові траси, велосипедні маршрути, пішохідні доріжки, маршрути для спортивного орієнтування, галявини для гри у футбол, волейбол. У лісопарку розташована лижна база «Темп», на базі якої створено Центр олімпійської підготовки, проводяться змагання міжнародного рівня з лижних перегонів. Харківський лісопарк – це місце родинного відпочинку, рекреації, він звеселяє зір своїми мальовничими пейзажами і є необхідним для спілкування з природою, її пізнання.
    Харківський лісопарк відзначається значним біологічним різноманіттям. В лісопарку розташовані дві ботанічні пам’ятки природи. На його території мешкає понад 50 видів тварин і зростає більше 30 видів рослин, занесених до Міжнародних Червоних списків (11 видів тварин), Червоної книги України та Червоних списків Харківської області. Лісопарк є місцем перебування хижих птахів, занесених до Червоних переліків міжнародного, національного та регіонального значення. Чисельність окремих видів хижих птахів настільки мала в Україні, що вони є гордістю будь-якого лісового масиву. У Лісопарку можна зустріти косуль, кабанів, зайців, білок тощо, а іноді сюди заходять лосі та олені, горностаї. У травні практично на всій території Лісопарку цвіте тюльпан дібровний, занесений до Червоної книги України, зустрічаються навіть лісові орхідеї (Червона книга України). У лісопарку є великі місця зростання барвінку малого та рясту Маршалла, занесених до Переліку видів рослин, що підлягають особливій охороні на території Харківської області. Навесні можна спостерігати синє море проліски сибірської, запашне різнотрав’я первоцвітів.
    Згідно ст. 11 Закону «Про Червону книгу України«, «Перебування (зростання) на певній території рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, є підставою для оголошення її об’єктом природно-заповідного фонду України загальнодержавного значення «.
    Згідно Положення «Про Перелік видів рослин, що підлягають особливій охороні на території Харківської області» (затверджене Рішенням ХІХ

    сесії Харківської обласної ради ХХІІІ скликання від 30.10.2001 р.), охорона рослин, занесених до Переліку, забезпечується шляхом:
    - Збереження умов місцезростання дикорослих рослин і природних рослинних угруповань;
    - Створення на територіях, де вони зростають, заповідніх та інших об’єктів, що підлягають особливій охороні …

    Незважаючи на вище зазначене, і на те, що Харківський Лісопарк має статус зони зелених насаджень загального користування, його площа стрімкими темпами зменшується: великі ділянки віддаються у приватну власність, відокремлюються парканами та забудовуються. При цьому ігнорується екологічна, історична та наукова цінність лісового масиву, порушуються норми природоохоронного, лісового, земельного законодавства, погіршується стан навколишнього середовища і знижується якість життя харків’ян. За останні кілька років площа лісопарку скоротилася майже втричі.

    Ми, громадяни м. Харкова, дуже стурбовані долею нашого улюбленого місця відпочинку та чудового куточка природи, і наполягаємо на наступному:

    1. Зупинити рішення з землевідведення на території лісопарку.
    2. Провести ревізію законності відведення земель на даній території.
    3. Встановити межі лісопаркової зони м. Харкова на основі планово-картографічних матеріалів лісовпорядкування лісопаркового господарства м. Харкова.
    4. Надати Харківському лісопарку статус обєкта природно-заповідного фонду.

    Додаємо нижче наші підписи.

    29 березня 2011 року


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » щодо збереження Харківського лісопарку (відкритий лист)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz