Проти забудови джерела в Парку Національного Відродження - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 21:32

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проти забудови джерела в Парку Національного Відродження (надсилайте листи)
    Проти забудови джерела в Парку Національного Відродження
    ПВПДата: Вторник, 05.07.2011, 14:37 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://provse.te.ua/2011....ernopil

    Прокурору м.Тернопіль п. Банаху С.В.

    З А Я В А
    про злочин

    Ми, група мешканців міста Тернопіль (список додається), доводимо до вашого відома, що на території парку Національного відродження у м. Тернопіль групою невідомих осіб вчинено самовільне захоплення земельної ділянки, здійснено її обгородження, та ведуться будівельні роботи.
    Як стало нам відомо із засобів масової інформації, жодних відповідних дозвільних документів на забудову паркової зони ці особи не отримували. В даний момент уже зведена ними будівля функціонує, її так звані “власники” та відвідувачі відносять себе до певної релігійної течії. Як відомо із ЗМІ, ця течія не визнана жодною світовою єпархією. Крім того, на захопленій ділянці тривають будівельні роботи, зокрема, у останні декілька днів здійснено тимчасове обгородження плівкою певних частин захопленої ділянки, завезено велику кількість будівельних матеріалів, які складовані в мішках в обгороджених плівкою місцях, ведуться земляні та інші роботи.

    Оскільки захоплена земельна ділянка знаходиться на території парку Національного Відродження, який призначений для відпочинку громадян міста, то згідно статей 50 та 51 Земельного кодексу України, ці землі належать до земель рекреаційного призначення. Отже, відповідно до статті 52 Земельного Кодексу України, на цих землях забороняється діяльність, що перешкоджає або може перешкоджати використанню їх за призначенням, а також негативно впливає або може вплинути на природний стан цих земель.

    Крім того, на захопленій земельній ділянці знаходиться відоме джерело, якому Рішенням виконавчого комітету Тернопільської обласної ради від 14.03.1977 р №131 надано статус гідрологічної пам’ятки природи місцевого значення «Тернопільське джерело», інформацію про що включено до Реєстру природно-заповідного фонду Тернопільської міської Ради, з яким можна ознайомитись в мережі Інтернет на веб-сторінці Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області за адресою: http://ecoternopil.gov.ua/data/Ternopil%20sity.doc. Таким чином, згідно статті 3 Закону україни про природно-заповідний фонд «Тернопільське джерело» разом із земельною ділянкою площею 0,01 га, є об’єктом природно-заповідного фонду як природна пам’ятка, і діяльність на цій ділянці регулюється нормами Закону України про природно-заповідний фонд України. Відповідно до ч.3 статті 7 цього закону на землях природно-заповідного фонду та іншого природоохоронного або історико-культурного призначення забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

    Проте дії осіб, що здійснили захоплення зазначеної земельної ділянки, її обгородження, спорудили будівлю так званого «храму» та продовжують вести інші будівельні роботи призвели до того, що місце, в якому б’є джерело, опинилось всередині зведеної ними споруди, що обмежує громадянам міста та його гостям доступ до пам’ятки природи, яка має важливе естетичне значення на території рекреаційної зони, якою є парк Національного Відродження. Крім того, внаслідок дій осіб, що здійснили захоплення ділянки, змінений природній вигляд земельної ділянки, яка є разом з джерелом, що знаходиться на ній, є об’єктом природно-заповідного фонду, а саме гідрологічною пам’яткою природи «Тернопільське джерело».

    Статтею 28 Закону України про природно-заповідний фонд України встановлюється особливий режим встановлюється особливий режим використання земель пам’яток природи:

    Стаття 28. Основні вимоги щодо режиму пам’яток природи
    На території пам’яток природи забороняється будь-яка діяльність, що загрожує їх збереженню або призводить до деградації чи зміни первісного їх стану.

    Враховуючи викладене, вважаємо, що дії осіб, що захопили земельну ділянку біля джерела у парку Національного Відродження містять склад злочину, передбаченого ч.4 статті 1971 Кримінального Кодексу України:

    Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині другій цієї статті, або вчинене особою, раніше судимою за такий саме злочин або злочин, передбачений частиною третьою цієї статті, -

    карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років..

    Крім того, викликає занепокоєння громадськості і власне релігійна діяльність релігійної організації, до якої відносять себе особи, що захопили земельну ділянку, а саме брутальне нав’язування своєї релігійної ідеології відвідувачам парку. Представники цієї так званої релігійної організації неодноразово чіплялись до відвідувачів парку, агітуючи приєднуватись до їхніх так званих богослужінь, інколи ображаючи і проклинаючи тих, хто відмовився. Такі їх дії порушують права людей на свободу совісті і віросповідання та просто ображають гідність та релігійні переконання громадян.

    Також у засобах масової інформації, зокрема із статті у газеті «20 хвилин», із змістом якої можна ознайомитись на веб-сторінці цього видання в мережі Інтернет за веб-адресою http://te.20minut.ua/news/10197582 , є інформація про те, що, можливо, діячі цієї начебто релігійної організації застосовують гіпноз та наркотики. Тобто, у діяльності організації можуть мати місце також і інші злочини. Це особливо непокоїть, зважаючи на те, що до так званих богослужінь уже залучаються діти, а також можуть бути залучені інші діти, які випадково опиняться поруч. Небезпека цього особливо зростає у зв’язку з наближенням літніх канікул у навчальних закладах міста.

    Відповідно до статей 94, 95 Кримінально-процесуального кодексу України та враховуючи викладене просимо:

    1. Порушити кримінальну справу за статтею 1971 Кримінального Кодексу України за фактом самовільного захоплення земельної ділянки рекреаційного призначення, яка містить об’єкт природно-заповідного фонду та вчиненням на цій ділянці дій, що призвели до зміни вигляду земельної ділянки, яка містить об’єкт природно-заповідного фонду гідрологічну пам’ятку природи місцевого значення «Тернопільське джерело» та первісного вигляду цього об’єкту встановити осіб, винних у вчиненні зазначених дій та притягти їх до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.
    2. Зобов’язати відповідні служби, організації, установи невідкладно припинити виконання незаконних будівельних робіт на території захопленої земельної ділянки та привести територію захопленої земельної ділянки до вигляду, який вона мала до захоплення.
    3. Перевірити причетність осіб, винних у захопленні земельної ділянки та членів згаданої в заяві релігійної організації до інших злочинів та правопорушень, зокрема щодо застосування гіпнозу, наркотиків чи психотропних речовин а також щодо залучення до їх діяльності неповнолітніх осіб.
    4. Надати письмову відповідь про вжиті заходи.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проти забудови джерела в Парку Національного Відродження (надсилайте листи)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz