Доля гранітного карєру в ваших руках - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 14:14

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Доля гранітного карєру в ваших руках (Звернення)
    Доля гранітного карєру в ваших руках
    ПВПДата: Вторник, 09.08.2011, 15:33 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Кожен може особисто надіслати це звернення

    МВС України
    Генеральна прокуратура України
    Служба Безпеки України
    Міністерство екології та природних ресурсів України
    Президенту України

    _________________________
    _________________________
    _________________________

    ЗВЕРНЕННЯ

    До вас звертається…………………………
    Звертаюсь до Вас у зв’язку з проблемою, інформація про яку останніми днями стало відомо з багатьох засобів масової інформації та яка стала центральною темою для обговорення в колах громадських організацій. Як стало відомо, 26 липня 2011 року розпочалась розробка гранітного кар'єру ТОВ «Гранітгруп» Між с. Недайвода и Лозуватка Кріворізького району Дніпропетровської області.
    Як нам відомо, розробка відбувається незаконно, адже раніше, у 2006 році територія майбутнього кар'єра розпорядженням облдержадміністрації № 56-р-06 була зарезервована для створення регіонального ландшафтного парку «Інгулецькій степ», який мав стати одним з ключових природно-рекреаційних об'єктів області. Дана територія є найбільшою у даного регіоні ділянкою цілиного степу. Науковці Криворізького ботанічного саду НАНУ, Кріворізького державного педагогічного унверситету, Дніпропетровського національного університету та Криворізького краєзнавчого музею підготували обгрунтування на заповідання даної теріторії. На теріторії виявлено при попередньому неповному обстеженні 43 види рослин и 122 види тварин з різнім природоохоронних статусом; із них 11 відів рослин и 42 види тварин занесення до Червоної книги України.
    Як мені відомо, рішення про скасування даного рішення щодо резервування території під заповідання, не приймалось
    Також варто зазначити, що розробка кар’єру не має позитивного висновку Державної екологічної експертизи.
    За свідченнями місцевих жителів, біля с.Недайвода працівниками «Гранітгрупп» регулярно відбувається віпалювання степу, у тому чіслі и з застосуванням вогнеметів, внесення гербіцідів, а останнімі днями на теріторії розпочалося знімання грунтового покриву – і все для того щоб знищити свідоцтва наявности червонокнижних відів на ций ділянці. Натомість наявність зазначених видів зафіксована науковцями. Шкода, нанесена державі їх знищенням обраховуватиметься мільйонами гривень. і це знищення відбувається сьогодні.
    Також за деякими даними відомо, що деякі із пробних свердловин дали позитивні результати на вміст у товщі граніту небезпечної концентрації радіоактивних елементів на даній ділянці. Але неподалік від цієї ділянки знаходиться діюча турбаза.
    Схвильовані беззаконням та безпосередньою загрозою своєму життю, жителі с.Недайвода блокують незаконні роботи. Проте по відношенню до них застосовують грубу силу, примножучи беззаконня.

    У зв'язку з вищевикладеної інформацією просимо вас захистити право жителів зазначених сіл і всіх інших населених пунктів, розташованих нижче за течією р.Інгулец, на здорове довкілля і призупинити всі роботи на даній ділянці, до встановлення державної експертизи всіх норм і повноважень на розробку цього кар'єру у відповідності із законодавством і Конституцією України. Про вжиті вами дії просимо повідомити у відповіді.

    Відповідь просимо надати протягом 48 годин, відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (тому що запит на цю інформацію стосується інформації необхідної для захисту здоров'я мешканців сіл Недайвода та Лозоватка, відноситься до інформації про стан навколишнього середовища, а також відноситься до інформації щодо виникнення надзвичайних ситуацій, що мали місце на вказаній ділянці в зазначені дні або можуть статися), надіславши його на адресу:…………………………

    З повагою, …. Дата, підпис


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Доля гранітного карєру в ваших руках (Звернення)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz