«Недайводський гранітний кар’єр» - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 15:55

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » «Недайводський гранітний кар’єр» (відкритий лист)
    «Недайводський гранітний кар’єр»
    ПВПДата: Понедельник, 07.11.2011, 16:39 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Свою підримку направляйте на
    m.i.korobko@gmail.com

    Директору ДП "Центр еколого-експертної аналітики”
    п. Ковтун В. С. ,
    03035, м. Київ, вул. Урицького, 35, корп. 2

    Відкритий лист
    Як стало відомо громадськості, кероване Вами підприємство листом від 15.09.2011 р., №183 передало на розгляд до Мінприроди (Відділ державної експертизи) наукову еколого-експертну оцінку ОВНС «Недайводський гранітний кар’єр». Судячи з факту появи позитивного висновку державної екологічної експертизи, Ваша експертна оцінка ОВНС теж була позитивною.
    Як випливає із статутних документів Вашого підприємства, «метою діяльності підприємства є інформаційно-аналітична, наукова, організаційна підтримка Уповноваженого органу управління з реалізації державної політики у сферах охорони навколишнього природного середовища, поводження з відходами, пестицидами і агрохімікатами, атмосферного повітря, лісів, тваринного і рослинного світу, природних ресурсів територіальних вод, сприяння збереженню і використанню екологічної мережі та природно-заповідного фонду …».
    Повідомляємо Вам, що ініціативна група мешканців сіл Недайвода і Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області, екологічна громадськість України протягом трьох років намагаються довести органам влади і, зокрема, функціонерам Міністерства екології та природних ресурсів України, що на підставі виданого 19 липня 2007 року ТОВ «Граніт Груп» Міністерством охорони навколишнього природного середовища спеціального дозволу (ліцензії за № 4295) на розробку гранітів родовища Недайводське під запроектований кар’єр відводиться земельна ділянка цілинного степу, яка без належного наукового обґрунтування обманним шляхом вилучена рішенням Дніпропетровської обласної ради із площі, зарезервованої під розширення території державного ландшафтного заказника «Інгулецький степ».

    У свій час Міністерство не передбачило і не здійснило обов’язкової оцінки поширення рідкісних видів флори і фауни на ділянці, на яку надало дозвіл для будівництва кар’єру з видобутку гранітів. Викликає подив спосіб, у який була виконана Ваша експертна оцінка ОВНС, оскільки вона мала б базуватися на матеріалах оцінки цінних комплексів біорізноманіття, які уже послужили підставою для віднесення їх до резервату. І ця оцінка вже існує, вона виконана представниками викладацького складу місцевих вузів і вперто ігнорується контролюючими природоохоронними органами.
    Якою ж є в такому разі ваша діяльність «у сферах охорони навколишнього природного середовища, поводження з відходами, пестицидами і агрохімікатами, атмосферного повітря, лісів, тваринного і рослинного світу, природних ресурсів територіальних вод, сприяння збереженню і використанню екологічної мережі та природно-заповідного фонду …», якщо ви, ігноруючи реальний стан речей, заочно оцінюєте вплив об’єкта підвищеної небезпеки на довкілля на території існування червонокнижного рослинного і тваринного світу як допустимий? Адже, Закон України «Про Червону книгу України» встановлює відповідальність за порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення рідкісних і таких, що перебувають під загрозою зникнення, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги, та передбачає компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України , а також за знищення чи погіршення середовища їх перебування (зростання). То, яким же чином вами врахований фактор знищення на ділянці, відведеній для будівництва кар’єру, видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги? Де ця оцінка втрат біорізноманіття?
    Чи не є глумом погодження розташування рваної чаші кар’єру фактично в межах ЛАНДШАФТНОГО заказника, тим більше, якщо взяти до уваги, що вилучена ділянка під місце розташування кар’єру нічим не відрізняється від зарезервованої?
    За опублікованими даними, на теперішній час в Україні всі плакорні степові простори розорані; природно степова рослинність збереглася лише на невеликих ділянках вздовж елементів гідрологічної мережі України. Вона охороняється в межах державних степових заповідників, загальна площа яких 27 277,3 га, та заказників і пам’яток природи державного значення, в яких степова рослинність є домінуючою, площею лише 3187 га. Для країни, однієї з найбагатших у світі на чорноземи, подібна частка заповідання природного степового компоненту є критично низькою.
    Враховуючи існуючі можливості подальшого розширення та наявність зарезервованих майже чотирьох тисяч гектарів території, державний ландшафтний заказник «Інгулецький степ» міг стати одним із найбільших степових заказників України. Проте уже незаконно розпочаті ТОВ «Граніт Груп» розкривні роботи на площі приблизно п’яти гектарів кладуть кінець подібним сподіванням.
    За умов, що склалися, підготовану вашим підприємством еколого-експертну оцінку ОВНС «Недайводський гранітний кар’єр» неможливо назвати інакше як ненауковою і антиекологічною, і вона ввійде в історію (відповідно до вашої реклами) як «індивідуальний підхід до клієнтів», який забезпечує «успішну співпрацю та завжди очікувані результати». Очевидним фактом є те, що державний підхід до питань збереження біорізноманіття вимагає застосування критеріїв об’єктивності в діяльності з надання послуг у галузі охорони навколишнього природного середовища. Саме цього вимагаємо від вас ми, представники неурядових екологічних та правозахисних громадських організацій.
    1. Микола Коробко, Криворізьке міське правозахисне товариство, м. Кривий Ріг
    2. Сергій Дашковський, ГО «Зелений світ» Тернівського району, м. Кривий Ріг
    3. Кривенко Анатолій Пилипович, член Ініціативної групи «За збереження заказника!», депутат сільської ради, с. Недайвода Криворізького району
    4. Цьок Павло Григорович, , член Ініціативної групи «За збереження заказника!», депутат сільської ради, с. Недайвода Криворізького району
    5. Дьякова Світлана Вікторівна, член Ініціативної групи «За збереження заказника!», депутат сільської ради, с. Недайвода Криворізького району
    6. Палій Олена Миколаївна, член Ініціативної групи «За збереження заказника!»,
    7. ПономарьоваТаїсія Володимирівна, член Ініціативної групи «За збереження заказника!», с. Недайвода Криворізького району
    8. Вячеслав Сандул, Нікопольська міська організація «Зелений світ», м. Нікополь
    9. Олександр Степаненко, виконавчий директор ЕГО «Зелений світ», м. Чортків Тернопільська обл..
    10. Любомира Качмарська, голова Тернопільського екологічного обєднання «Наше місто»
    11. Олексій Хавратенко, співголова ГО «Старий Київ», м. Київ
    12. Тарасова
    13. А. М. Плескач, Черкаська обласна організація «Зелений світ», м.Черкаси
    14. Бондарева Л. В., к. б. н., н.с. ИнБЮМ, г. Севастополь
    15. Сергій Шапаренко, Екологічна група «Печеніги», м. Харків
    16. Полетаев В. В., г. Харьков
    17. Бенгус Ю. В., г. Харьков
    18. Володимир Приступа, АДЕО «Легіони Землі», м. Львів
    19. Бурковський Олексій, Всеукраїнська Екологічна Ліга, м. Дніпропетровськ
    20. Василюк Олексій, заступник голови НЕЦУ







    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » «Недайводський гранітний кар’єр» (відкритий лист)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz