7 квітня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 10:06

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 7 квітня (Всесвітній день здоровя)
    7 квітня
    ПВПДата: Пятница, 05.03.2010, 09:16 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Всесвітній день здоров'я: ВООЗ рекомендує підвищити безпеку лікарень в надзвичайних ситуаціях

    7 квітня 2009 року. Нью-Йорк – Київ – Цьогорічний Всесвітній день здоров'я відзначається під девізом «Врятуємо життя. Забезпечимо безпеку лікарень в надзвичайних ситуаціях». З цієї нагоди Генеральний директор ВООЗ наголосила, що у сьогоднішній небезпечний час природних катаклізмів та воєнних конфліктів надзвичайно важливою є спроможність медичних установ рятувати життя в надзвичайних ситуаціях. В свою чергу Генеральний секретар ООН закликав світову громадськість убезпечити систему охорони здоров'я, будуючи такі пункти надання допомоги, які були б надійно захищенні від стихійних лих.

    Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує урядам, установам охорони здоров'я та керівництву лікарень по всьому світу втілити шість основних напрямків, котрі допоможуть забезпечити безпечну роботи їх установ у надзвичайних ситуаціях. Це включатиме тренінги для робітників системи охорони здоров'я, планування та побудову безпечних лікарень, модифікацію існуючих установ охорони здоров'я з метою покращення їх стійкості та підвищення безпеки співробітників і матеріалів під час природних катастроф, конфліктів, повстань та інших надзвичайних ситуацій.

    Відзначаючи сьогоднішній Всесвітній день здоров'я ВООЗ намагається привернути увагу світової спільноти до великої кількості життів, яких можна врятувати під час землетрусів, повеней, конфліктів та інших надзвичайних ситуацій, якби лікарні були краще обладнані, а співробітники краще натреновані.

    «Беручи до уваги, що нашому світу загрожують небезпечні наслідки зміни клімату, природні катаклізми, а також воєнні конфлікти, надзвичайно важливо, щоб система охорони здоров'я надавала допомогу нашим громадянам у будь-який час – до, під час та після катастрофи», - сказала Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Ган.

    Занадто часто установи системи охорони здоров'я стають першопричиною високої смертності під час катастроф. Це значить, що медичні працівники гинуть або отримують поранення, люди, що вижили не можуть отримати належної медичної допомоги, а великі інвестиції в медичні установи та обладнання просто марнуються.

    Порівняно невеликі інвестиції в інфраструктуру можуть врятувати багато життів під час катастроф. Модифікація не структурних елементів у більш-менш обладнаній установі коштує близько 1% бюджету лікарні, проте захистить близько 90% її цінності.

    Спалахи інфекційних захворювань є ще однією формою надзвичайних ситуацій в системі охорони здоров'я, тому персонал лікарень повинен бути готовий до подолання таких ситуацій. У регіонах, де тривають конфлікти, лікарні та клініки повинні мати можливість вільно функціонувати згідно із стандартами міжнародного гуманітарного права.
    ВООЗ закликає усі міністерства охорони здоров'я переглянути безпеку існуючих медичних установ і забезпечити побудову нових установ беручи до уваги перш за все питання безпеки. Недорогі заходи по захисту обладнання, розробці планів дій у надзвичайних ситуаціях та тренінг персоналу допоможе зробити медичні установи безпечнішими, краще підготовленими та більш функціональними у надзвичайних ситуаціях.

    Основні шість напрямків діяльності для урядів, установ охорони здоров'я та керівників лікарень і медичних установ:

    1.Доступ до системи безпеки вашої лікарні 2.Захист та тренінг персоналу на випадок надзвичайних ситуацій 3.План відповіді у надзвичайних ситуаціях 4.Розробка та побудова стійких лікарень 5.Прийняття національних стратегій та програм задля безпечних лікарень 6.Захист обладнання, медикаментів та необхідних матеріалів

    Послання Генерального секретаря ООН Пан Гі-муна:

    «Коли трапляється лихо, пріоритетного значення набувають підготовленість та працездатність медичних служб. Повені, землетруси, інші стихійні лиха можуть мати багато людських жертв. Такі самі втрати можливі при спалахах інфекційних захворювань та під час антропогенних лихах, наприклад розливі хімікатів та радіаційних аварій. Лікарні, клініки та інші медично-санітарні установи повинні реагувати швидко та дієво. Вони також повинні слугувати безпечним притулком, при цьому самі не перетворюючись на зони лиха.

    Коли при землетрусі завалюється будівля лікарні, хоронячи під собою пацієнтів та персонал, кількість людських жертв примножується. Коли через погану вентиляцію або невдалу конструкцію лікарні або ж через недонавченість співробітників системи охорони здоров'я трапляється розповсюдження інфекційного захворювання, ми підводимо людей у найбільш уразливий момент їх життя.

    Щоб звернути увагу на ці прості, проте важливі принципи, Всесвітній день здоров'я у 2009 році відзначається під девізом «Врятуємо життя. Забезпечимо безпеку лікарень в надзвичайних ситуаціях». Це глобальний заклик до дій, що спонукає країни потурбуватися про підготовленість їх систем охорони здоров'я до надзвичайних ситуацій.

    Велике значення для надання країнам допомоги у вирішенні цього завдання має співпраця між різноманітними інстанціями Організації Об’єднаних Націй та іншими міжнародними установами. Діючи в рамках Всесвітньої кампанії зі зменшення небезпеки лих в 2008 – 2009 роках, Всесвітня організація охорони здоров'я, програма ООН «Міжнародна стратегія зменшення небезпеки лих» та Всесвітній банк спільно займаються тим, щоб підвищити спроможність медично-санітарних установ протистояти циклонам, землетрусам та інших факторам небезпеки.

    Ми повинні убезпечити систему охорони здоров'я, проектуючи та будуючи такі пункти з надання медичної допомоги, котрі є надійно захищеними від стихійних лих. Ми також повинні забезпечити, щоб вони не опинялися об’єктами нападу під час конфліктів. Співробітники системи охорони здоров’я повинні знати техніку безпеки під час роботи в надзвичайних ситуаціях, щоб вони могли рятувати життя, а не самі ставати жертвами. А ще ми повинні гарантувати, що після того, як пройде гостра фаза надзвичайної ситуації, відновлювалось надання медично-санітарних послуг, необхідних населенню в постійному режимі, - такі як імунізація, діаліз, прийом пологів.

    Ми не можемо попередити усі лиха. Проте ми можемо разом працювати задля забезпечення готовності та спроможності лікарень та інших медично-санітарних установ рятувати життя, коли такі лиха трапляються».

    Детальнішу інформацію про Всесвітній день охорони здоров'я та кампанію з покращення безпеки, готовності та відповіді на надзвичайні ситуації медичних установ, можна знайти на сайті http://www.who.int/world-health-day/2009/en/index.html

    або http://www.euro.who.int/whd09.

    My WebPage

    7 квітня - Всесвітній день здоров'я
    Всесвітній день здоров'я відзначається щорічно 7 квітня - у день створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в системі ООН - спеціалізованої установи, що координує глобальні дії із боротьби з хворобами. У цей день тисячі людей відзначають важливість здоров'я для продуктивного і щасливого життя.

    Щорічно у цей день ВООЗ користується нагодою для підвищення обізнаності щодо якоїсь важливої теми глобальної охорони здоров'я. У цей день і протягом всього року ВООЗ організує міжнародні, регіональні і місцеві заходи для залучення уваги до обраної пріоритетної галузі охорони здоров'я. У 2008 році Всесвітній день здоров'я було сфокусовано на темі "Захистимо здоров'я від змін клімату".

    У 2009 році Всесвітній день здоров'я присвячено темі "Медичні установи в умовах надзвичайних ситуацій". В умовах надзвичайних ситуацій, лих та інших криз (стихійних, біологічних, технологічних чи соціальних, а також пов'язаних з конфліктами) часто потерпають працівники установ і служб охорони здоров'я. Через це, у свою чергу, потерпіле населення втрачає доступ до основних медично-санітарних послуг, які можуть мати життєво важливе значення. У цій темі наголошується на важливості забезпечення життєздатних медичних установ, які можуть протистояти таким небезпекам і готові після таких подій обслуговувати потерпілих людей. Медичні установи включають всі заклади із надання медично-санітарних послуг - від спеціалізованих лікарень і лікарень третинного рівня (високоспеціалізованих лікарень) до центрів первинної медично-санітарної допомоги і місцевих клінік.

    Основними подіями 2008 року стали глобальна фінансова криза, яка може поставити під загрозу інвестиції в охорону здоров'я, надзвичайні ситуації в галузі безпеки харчових продуктів, а також наслідки конфліктів, стихійних лих і змін клімату для здоров'я. Рік був також позначений появою нових тенденцій у глобальній охороні здоров'я. Для нього були характерні тютюнова епідемія, смертельний туберкульоз, зв'язок між соціальними чинниками і здоров'ям, нерівний доступ до медичної допомоги і зростання тягаря хронічних хвороб.

    У вересні 2000 року у Нью-Йорку Генеральна асамблея ООН прийняла Декларацію тисячоліття, якою глави держав і урядів на зорі нового тисячоліття взяли на себе зобов'язання до 2015 року добитися скорочення дитячої смертності, поліпшити охорону материнства, посилити боротьбу з ВІЛ/снідом, малярією та іншими захворюваннями, заохочувати фармацевтичну промисловість до забезпечення більш широкого розповсюдження основних ліків та їх більшої доступності для всіх, хто у них має потребу.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 7 квітня (Всесвітній день здоровя)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz