22 травня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 16:56

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 22 травня (Міжнародний день біологічного різноманіття)
    22 травня
    ПВПДата: Вторник, 06.04.2010, 14:12 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    22 травня - Міжнародний День біологічного різноманіття
    Середа, 21 жовтень 2009, 18:49 .

    22 травня - Міжнародний День біологічного різноманіття

    20 грудня 2000 року Генеральна Асамблея ООН проголосила 22 травня Міжнародним днем біологічного різноманіття. Саме в цей день у 1992 році була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття на спеціальній Конференції з прийняття узгодженого тексту даного документу (Найробі (Кенія)). Починаючи з 1994 року й до цього часу Міжнародний день біорізноманіття відзначався 29 грудня, тобто в день, коли Конвенція про біологічне різноманіття вступила в силу. Зміна дати святкування Міжнародного дня біорізноманіття відбулася за рекомендацією П’ятої Конференції Сторін Конвенції про біологічне різноманіття (Найробі (Кенія), 2000 рік), з метою привернення ще більшої уваги до проблем біорізноманіття та підвищення поінформованості населення планети з цих питань.

    My WebPage
    Міжнародний день біологічного різноманіття

    22 травня 2009 року. Нью-Йорк – Київ – Сьогодні з нагоди Міжнародного дня біологічного різноманіття Генеральний секретар ООН Пан Гі-мун закликав міжнародну громадськість та кожну особу загалом активізувати свої зусилля з метою захисту життя на Землі.

    Послання Генерального секретаря:

    «Глобальне скорочення біологічного різноманіття продовжує викликати тривогу, незважаючи на досягнутий під час Всесвітньої зустрічі на високому рівні зі сталого розвитку договір про значне скорочення темпів втрати до 2010 року. До числа основних причин належать вирубка лісів, зміна в місцях мешкання та деградація земель, котрі досить часто пов’язані із наслідками зміни клімату. Ще однією загрозою, на котрій зосереджена увага в рамках Міжнародного дня біологічного різноманіття є розповсюдження інвазивних чужорідних видів.

    Будучи небажаним побічним продуктом глобалізації, чужорідні види згубно впливають на послуги екосистеми, життя людей та економічні умови по всьому світу. Уряд однієї лише Південно-Африканської Республіки витрачає до 60 млн. дол.. США намагаючись викорінити такі рослини, як австралійська акація, котрі заповнюють цінні сільськогосподарські угіддя, вдираються в річні системи та агресивно розповсюджуються на економічно важливих туристичних об’єктах, як, наприклад, Капське королівство квітів.


    У Великих озерах Північної Америки смугасті мушлі дрейсени впливають на судноплавство, рибну промисловість та виробництво електроенергії. НА чисельних островах в Тихому океані криси з іноземних суден знищують місцеву птицю. В багатьох країнах Африки водяні гіацинти блокують озера та річки, наносячи шкоду організмам, що в них мешкають, і залежним від них громадам та галузям.

    Існує велика кількість інших прикладів того, як інвазивні чужорідні види можуть впливати на місцеве біорізноманіття, сільське господарство, лісництво, рибальство і навіть здоров’я людей. Такі загрози посилюються впливом інших факторів втрати біорізноманіття, а саме зміною клімату. Наслідки для скорочення масштабів бідності, сталого розвитку та цілей, проголошених в Декларації тисячоліття, мають досить глибинний характер.

    В контексті Конвенції про біологічне різноманіття загроза інвазивних чужорідних видів розглядається через розробку глобальних пріоритетів та керуючих принципів, обмін інформацією та досвідом і сприяння координації міжнародних зусиль. Найефективнішим з точки зору витрати та практично втілюваним методом контролю являється профілактика. Для досягнення успіху ця стратегія потребує співробітництва між урядами, економічними секторами та неурядовими і міжнародними організаціями. Країна може попередити вторгнення лише в тому випадку, якщо їй відомо, які види можуть вторгнутися, звідки вони можуть походити і які найкращі способи боротьби з ними.

    Не звільняються від залежності і окремі особи. Дотримання місцевих та міжнародних карантинних і митних норм попереджає розповсюдження комах, бур’янів та захворювань. Необхідно дотримуватися простого правила: залиште живих істот в їх природному середовищі і привозьте додому лише спогади.

    Майбутній рік оголошений Міжнародним роком біологічного різноманіття. До числа яскравих подій входить етап засідань високого рівня Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй та десята нарада Конференції Сторін Конвенції про біологічне різноманіття в Нагое, Японія. Ці події сприятимуть формуванню майбутніх стратегій збереження екосистем планети. Контроль над інвазивними чужорідними видами і розгляд інших причин втрати біорізноманіття являються все більш невідкладним завданням. Я закликаю всі уряди, організації та усіх людей активізувати свої зусилля з метою захисту життя на планеті Земля».


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 22 травня (Міжнародний день біологічного різноманіття)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz