17 червня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 10:47

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 17 червня (Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою)
    17 червня
    ПВПДата: Среда, 09.06.2010, 15:30 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    17 червня - Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами

    17 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами, який було проголошено Генеральною Асамблеєю ООН. Саме в цей день у 1994 році в м. Париж, Франція, була прийнята Конвенція Організації Об’єднаних Націй про боротьбу з опустелюванням у тих країнах, що потерпають від серйозної посухи та/ або опустелювання, особливо в Африці (далі - Конвенція), яка набула чинності 26 грудня 1996 року. На сьогоднішній деньїї Сторонами є 193 країни світу. Ця Конвенція є однією з найбільших міжнародних угод природоохоронного спрямування поряд з Конвенцією ООН про біологічне різноманіття та Рамковою конвенцією ООН про зміну клімату. Разом вони складають три так звані Ріо - Конвенції, що були узгоджені під час Всесвітнього самміту зі сталого розвитку, який проходив у 1992 році в місті Ріо-де-Жанейро, Бразилія. Офіційний сайт Конвенції www.unccd.int.

    Цього року Всесвітній день боротьби з опустелюванням та засухами відзначається під гаслом «Збереження земель та вод – гарантія нашого спільного майбутнього».

    Не дивлячись на назву, Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням не стосується процесу утворення чи розширення пустель як таких. Її метою є консолідація світових зусиль для боротьби з різними видами деградації земель під впливом природних та антропогенних чинників.

    Проблема деградації земель в Україні є актуальною та гострою Це і загальне зниження родючості ґрунтів через ерозію (57,5% земель країни), засолення та осолонцювання (6,5% земель країни), підкислення (17,7% земель країни); забруднення (20% земель країни) та підтоплення значних територій (12% земель країни) та ін.

    Саме тому, Україна приєдналася до Конвенції в 2002 році, згідно із Законом України від 4 липня 2002 р. №61-IV.

    Під час восьмої Конференції Сторін Конвенції, яка проходила в вересні 2007 року в м. Мадрид, Іспанія, було затвердженоСтратегію впровадженняКонвенціїна 2008 – 2018 роки, якою визначено такі стратегічні цілі:

    -покращити умови життя населення, яке страждає через деградацію земель;

    - покращити стан деградованих екосистем;

    - досягти глобальних вигод завдяки впровадженню Конвенції;

    -мобілізувати необхідні ресурси (фінансові, технічні, технологічні для підтримки впровадження Конвенції.

    Міністерством охорони навколишнього природного середовища України ведеться робота для того, щоб охорона земель дійсно стала одним з політичних пріоритетів країни. Це знайшло відображення в Концепції національної екологічної політики України на період до 2020 року, затвердженій розпорядженням Кабінету Міністрів України (17.10.2007 № 880-р).

    Розроблено Порядок збирання, використання, поширення інформації про опустелювання та деградацію земель, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 19.07.2006 №998.

    Здійснюються практичні землеохоронні заходи, перш за все в рамках виконання Загальнодержавної програми формування Національної екологічної мережі України на 2000-2015 роки та розвитку природно-заповідної справи.

    Разом з тим, досягнення успіху неможливе без належної участі всіх заінтересованих центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, наукових установ, неурядових організацій, землевласників та землекористувачів.

    Міністерство охорони навколишнього природного середовища України та державне управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області закликає громадські організації приєднатися до відзначення Всесвітнього дня боротьби з опустелюванням та засухами та долучитися до збереження та невиснажливого використання земельних ресурсів.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 17 червня (Всесвітній день боротьби з опустеленням і посухою)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz