14 грудня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 12:42

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 14 грудня (День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС)
    14 грудня
    ПВПДата: Воскресенье, 06.12.2009, 14:54 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    14 грудня в Україні відзначатиметься День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, встановлений відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року №945 з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків цієї страшної катастрофи. Саме 14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС.

    За роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, який пов’язаний із використанням високих, і, нерідко, небезпечних технологій. Незмінним залишається лише одне — найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалось зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити — як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, їхній патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

    Сьогодні, стоячи на порозі будівництва нового безпечного конфайнменту, ми повною мірою розуміємо, наскільки велику і масштабну справу зробили ліквідатори наслідків Чорнобильської катастрофи, що спроектували і побудували усього за сім місяців об’єкт, аналогів якому немає у світі.

    Сьогодні ми на державному рівні вшановуємо тих, хто проектував і будував «Укриття», виконував роботи з дезактивації, готував і здійснював післяаварійний пуск блоків ЧАЕС. Усі ці люди — а їх, за найскромнішими підрахунками, було не менш 90 000 чоловік — внесли свій величезний внесок у справу ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Здається, їхній подвиг ніколи не піддасться історичному переосмисленню — вони зробили подвиг в ім’я людства, яке не може, просто не має права забути про це.

    Минає рік за роком після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, а в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми не маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Будьмо ж гідними їх, згадаймо поіменно загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами. Наш спільний обов’язок оточити їх належною турботою та увагою.

    Переконані, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, а гуманізм і доброчинність стануть підґрунтям для якісних змін у ставленні до рятівників сучасної цивілізації.

    Генеральне консульство
    України в Сан-Франциско

    My WebPage


    vprystupa@inko.lviv.ua

    Повідомлення відредагував ПВП - Воскресенье, 06.12.2009, 14:55
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 14 грудня (День вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz