Донецька область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 20:53

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Донецька область (екологічні негаразди області)
    Донецька область
    ПВПДата: Среда, 18.11.2009, 10:10 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Євро залишить Донецьк без бродячих тварин
    Вівторок, 21 липня, 14:23
    AAA До Євро-2009 в Донецьку усилили вилов бродячих тварин. Лише за минулий тиждень відловили 382 собаки. Про це сьогодні, 21 липня, в ході прес-конференції повідомив мер Донецька Олександр Лук’янченко.

    За його словами, тварини поміщені на карантинній ділянці добродійного фонду «ПІФ», - передає «Ура-Информ.Донбасс». «Там є від маленького «моськи» до алабая, в якому більше 150 кілограм. Вони ж не бродили. Їх узяли, погралися з ними, потім викинули. Найкрупніший пес - його попросту годували так, що він на ноги не міг піднятися», - відзначив мер.

    Він також проінформував, що у вересні або в жовтні в Донецьку буде проведений спеціальний ярмарок. «На ньому будуть представлені брати наші менші, яких приведуть в порядок. Їх взяли з вулиці і рекомендують нашому населенню взяти додому», - повідомив міський голова.

    Місцева влада не розраховує отримати дохід від цього ярмарку. «Реалізацією тварин займатиметься громадська організація. В усякому разі, міський бюджет на ці гроші не розраховує», - підкреслив мер.

    Олександр Лук’янченко повідомив, що влада міста домовилися з правоохоронними органами відносно того, щоб конфісковані продукти харчування віддавали в «ПІФ».

    My WebPage

    Влада Донеччини ігнорує закони і продовжує масові відстріли
    П`ятниця, 24 липня, 14:59
    AAA Сьогодні, 24 липня, за сприяння організацій по захисту тварин пройшла прес-конференція на тему «Безпритульні тварини – частина міської екологічної системи». В заході взяли участь представники громадських організацій і екологічних рухів.

    Учасники обговорили наболіле питання безпритульних тварин, таких як кішки і собаки.

    «Розв’язати цю проблеми швидкими темпами, як це намагається зробити місцева влада напередодні Євро-2012, неможливо. Після того, як 3 роки тому був прийнятий Закон України «Про захист тварин від жорсткого поводження», відстріл тварин став неможливим. Нам треба розв’язати цю проблема розумними, гуманними методами. Бо які ж ми тоді європейці, коли ми поводимося як печерні люди, стріляючі у беззахисних тварин? Але влада продовжує ігнорувати букву закону і вбивста кішок і собак продовжуються», - констатувала голова благодійного фонду «Помощь животным» Вікторія Морєва.

    На котах і псах наживаються нечесні люди

    Фахівці зауважили, що проблема бродячих тварин виходить за рамки екологічної, бо це також важливе соціальне і економічне питання. На жаль, ті гроші, що безпосередньо видаляються на розв’язання цього важливого питання, використовуються або не ефективно, або взагалі – не за цільовим призначенням, тобто розкрадаються.

    Так, у Слов’янську, у 2008 році витрачалося 133 грн. на одне вбивство тварини (хоча згідно з вищевказаним Законом, це робити забороняється). І це при тому, що вартість однієї ампули дитиліну складає 5-7 грн.

    Коти охороняють найстаріший парламент у світі

    «У приміщенні англійського парламенту у штаті є кішки, яких тримають для відлову гризунів. Та сама ситуація і в відомому російському «Ермітажі». Подивіться, навіть в таких економічно розвинених країнах, як США чи Японія, з їх потужними науковим і технічними потенціалом, на кожного жителя доводиться по декілька пацюків. Це питання одне з не багатьох, яке об’єднує і консолідую суспільство, навіть членів кардинально протилежних політичних сил», - зауважив голова макіївської організації «Зеленый свет» Володимир Синьоокій.

    «Наші діти спочатку бавляться з іграшковими тваринами, коли підростають, вони починають батьків просити купити їм справжню домашню тваринку – кішечку чи песика. Чому б ні? Бо на прикладі домашніх улюбленців підростаюче покоління може наслідувати багато прикладів - природне почуття ласки та вірності у собак. Окрім того, тварини економлять час батьків, адже останнім не доводиться витрачати дорогоцінний час на дітей», - сказала Лариса Війтова, керівник громадської організації «Центр развития и гармонизации человека».

    Спеціалісти сподіваються, що проблему можна вирішити завдяки регуляції кількості безпритульних тварин шляхом масової стерилізації та вакцинації. Проте міські можновладці байдужі до цієї проблеми. Підтвердження – ще кілька місяців тому макіївський міський голова пообіцяв протягом 2 днів провести воду для забезпечення потреб притулку для безпритульних тварин у Макіївці, але корисну вологу працівники закладу так і не отримали.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.02.2010, 13:05 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Працівникам Донецького дельфінарію байдуже до можливої трагедії?


    • Донеччина • Суспільство •

    Майдан-ІНФОРМ: 18-01-2010 17:55 // URL: http://maidan.org.ua/static/news/2010/1263830120.html
    Версія до друку // Редагувати // Стерти

    Національний екологічний центр України вже повідомляв про те, що в Донецького дельфінарію «НЕМО» немає Дозволу на експлуатацію будівлі від Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Донецькій області.

    На жаль, працівники дельфінарію або недбало, або й геть байдуже ставляться до своїх обов’язків. Так, в інтерв’ю телевізійній компанії «Юніон» вони сказали, що така інформація є брехнею, адже Дозволу в них «нема, але нема тимчасово».

    Навіть вдаючись до елементарної логіки, можна зрозуміти, що «нема» = «нема», а такого поняття як нема, але буде колись в даному випадку не дорівнює.

    Тим більш, Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій доклало до своєї відповіді на запит Національного екологічного центру копію Постанови № 45 про застосування запобіжних засобів від 10 листопада 2009 р. Як слідує з цієї Постанови, 9 листопада 2009 року була проведена планова перевірка додержання та виконання вимог пожежної безпеки при будівництві дельфінарію. Перевірка була проведена виконуючим обов’язки головного державного інспектора з пожежного нагляду Донецької області, підполковником служби цивільного захисту Д.І. Костяминем в присутності директора ТОВ «НЕРУМ» О.В. Мерляна, на підставі неї складено акт № 1070.
    Планова перевірка виявила рівно 10 порушень вимог «Правил пожежної безпеки в Україні» (затверджених Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій № 126 19 жовтня 2004 р.). Серед порушень є суто специфічні вимоги, яких непідготовленій з точки зору пожежників людині, думаємо, важко зрозуміти. Однак, є й таке: «Не забезпечено ширину евакуаційних виходів із розрахунку 1 метр ширини на 115 чоловік» (що слідує з п. 4.11 зазначених Правил). Нагадаємо, що в інтерв’ю «Юніону» працівники дельфінарію казали про три евакуаційних виходи. Якщо дельфінарій розраховано на 800 місць, спробуємо поділити це число на три, отримаємо 263 і дві третіх людини, плюс робітники дельфінарію, давайте вважати, що 265 людей мають вийти з трьох дверей, та ще й шириною менше за метр. За такої кількості відвідувачів, в дельфінарії має бути п’ять чи шість евакуаційних виходів. Належної ширини, до того ж.
    Таким чином, Головне управління Міністерства надзвичайних ситуацій забороняло подальше будівництво дельфінарію, що вже там казати про його відкриття і експлуатацію.

    Працівники дельфінарію говорять, що «на усунення недоліків нам дали місяць». По-перше, це у Постанові не фіксується. По-друге, з 13 листопада 2009 року, коли директор ТОВ «НЕРУМ» отримав цю Постанову, про що свідчить його підпис, до 13 січня 2010 року, коли журналісти «Юніону» брали інтерв’ю у працівників дельфінарію пройшов не місяць, а два місяці.

    Напрочуд дивне відношення до безпеки своїх відвідувачів. Чи у нас «грім не гряне – чоловік не перехреститься»?


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 24.09.2010, 09:40 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    У Донецькій області лісів удвічі менше ніж в середньому по Україні
    Еко.portal.lviv.ua / 20.09.2010 13:17
    У загальній площі лісів України питома вага Донецької області складає лише 2%. Лісові масиви області займають 204 тис. га, або 8% всієї території регіону - удвічі менше, ніж у середньому по країні.

    Вони не мають промислового значення, а виконують виключно природоохоронну функцію, - пише NGO.Donetsk.ua з посиланням на «УРА-Информ. Донбасс». Три чверті лісових масивів області займають листяні насадження, серед яких найбільш поширені дуб, ясен, клен, акація, а також дикі яблуні, груші й абрикоси. Відповідно чверть лісової площі припадає на хвойні види, які представлені в основному сосною. При цьому 70% лісів мають штучне походження. Середній вік дерев, за оцінками фахівців лісового господарства, становить 57 років.

    Лісогосподарської діяльністю (посадкою лісів, їх охороною і захистом, а також попутної заготівлею деревини) займаються 40 лісництв, що входять до складу 10 спеціалізованих державних лісогосподарських підприємств обласного управління лісового та мисливського господарства, Національний природний парк «Святі гори», дистанції захисних лісонасаджень Донецької залізниці , а також регіональні виробничі управління комунального підприємства «Компанія« Вода Донбасу ».

    У 2009 році в області помітно зросли темпи відтворення лісових масивів. Площа посадки лісів склала 2186 гектарів, що не тільки в 2,7 рази більше попереднього року, але і стало найвищим показником за останні три з лишком десятиліття. Ще 85 гектарів оновлено в минулому році природним способом.

    Активізувалася також робота по захисту лісу від шкідників і хвороб. Якщо в 2007 році площа, на якій небезпечні вогнища були ліквідовані, склала лише 659 га, то в 2008 році вона збільшилася до 6452 гектарів, в минулому році склала 5720 га. Однак площа вогнищ шкідників і хвороб лісових масивів залишається значною. На початок нинішнього року вона склала 8332 га.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Четверг, 08.08.2013, 14:17 | Повідомлення # 4
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.dw.de/%D0%B0%....7003892

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Донецька область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz