Закарпатська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 22:19

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Закарпатська область (екологічні негаразди області)
    Закарпатська область
    ПВПДата: Четверг, 19.11.2009, 19:37 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Закарпаття може потонути в сміттєвих звалищах
    12.10.2009
    Проблема сміття в Закарпатській області з кожним роком стає все серйознішою. Якщо в містах відходи ще так сяк вивозять, то в більшості сіл сміття ніколи не вивозилось. Ще кілька років тому це не було загрозою, але зараз купи з поліетиленових пакетів, пляшок і обгорток можна зустріти в околицях будь-якого села.

    Старі звалища у нас переповнюються, тому незабаром навіть жителі Ужгороду і інших міст відчують це на собі.

    Щоб вивчити питання, була створена міжвідомча група, яка приїхала до Закарпаття. Наш край є екологічною перлиною України, має туристичну спрямованість, так що проблема сміття для області є актуальною. Минулого тижня робоча група провела свої засідання в с. Анталовці Ужгородського району за участю представників Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики, Держкомзему, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства екології, Управління водного господарства. Головна мета зустрічі - вивчити можливість створення нових полігонів для відходів - адже не секрет, що люди в населених пунктах, де планується зробити такі полігони, активно протестують проти цього. Є приклади: с. Широке (Віноградівській район) і с. Російські Комаровці (Ужгородський район), де люди заблокували будівництво сміттєвих звалищ біля їх сіл.

    У роботі міжвідомчої комісії взяв участь і голова сільради Баранінець Павло Чучка - адже на території Баранінської сільради розташовано ужгородське звалище:
    - Мене здивувало, наскільки далекі ці київські пани від того, яким способом можна переконати людей дозволити будівництво сміттєвих звалищ. Я дав їм просту пораду: ви не дуріть наших людей подачками, тому що це дуже нагадує всякі передвиборні справи; ви запропонуйте сучасну технологію, яка створить не звалище, а звичайне цивілізоване підприємство, в якому працюють люди і забезпечуються всі екологічні норми, а сміття не просто закопується в землю, а переробляється. Також слід привернути під реалізацію цих проектів європейські засоби, адже всі наші річки, що входять в басейн Дунаю і несуть наше сміття до Європи - так що ця проблема є загальною для всіх. Ще один аспект: вирішувати такі питання повинен не район, а саме сіло, де пропонується побудувати звалище, і всі доходи повинні йти до сільського бюджету.

    Джерело: ua-reporter.com


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.02.2010, 13:01 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    За 2009 рік Закарпаття забруднили на мільйон гривень
    За період з 1 січня по 31 грудня 2009 року суб’єкти господарювання ЖКГ Закарпатської області скинули 10455,95 тис. м3 забруднених стоків в поверхневі водні об’єкти області, зокрема в річки Уж, Тиса, Латориця, Шопурка, Тересва, канал Верке та ін., чим порушено ст. 70 Водного Кодексу України та завдано шкоду довкіллю на1040,222 тисяч гривень.

    Як повідомила Державна екологічна інспекція в Закарпатській області, згідно з Методикою розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів екологи провели розрахунки та 14 суб’єктам господарювання виставили претензії для добровільного відшкодування завданої шкоди. При залишенні претензій без відповіді Державна екологічна інспекція в Закарпатській області подасть позовні заяви до Господарського суду Закарпатської області щодо стягнення зазначених сум.

    Зокрема це такі підприємства: ВЖКП смт. Кобилецька Поляна (Рахівський район) на суму 4802,51 грн, КП “Дубівське підприємство по водопостачанню” (Тячівський район) - 31881,8 грн, МКПЖКГ “Тиса” (м.Чоп) – 49102,93 грн, Солотвинський КПВ (Тячівський район) - 8660,89 грн., ВУЖКГ м.Тячів - 62795,78 грн, КП “Рахівводоканал” (м.Рахів) 32753,97 грн., ВУЖКГ смт. В.Березний –30427,93 грн, Виноградівський ВУЖКГ (м.Виноградів) - 44120,38 грн, ММКП “Мукачівводоканал” (м.Мукачево) –66844,78 грн, ВУВКГ м.Хуст –19042,17 грн, ВУЖКГ смт. Міжгір’я – 51998,13 грн, ТзОВ “Водоканал “Карпатвіз” (м.Берегово) –213899,04 грн, КП “ЖКГ Бакта” (Берегівський район) - 9702,43 грн, КП “Водоканал” (м.Ужгород) –414189,25 грн.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 24.09.2010, 09:42 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Державна екологічна інспекція в Закарпатській області повідомляє, що 16 квітня 2009 року в результаті прориву напірного трубопроводу на станції очистки шламових вод гірничо-видобувного підприємства в районі м. Bai-Borsa(Румунія) сталося аварійне забруднення р. Секу, притоки ріки Цісла, яка впадає в р. Вішку ліву притоку р. Тиса. Відстань від місця аварії до українсько-румунського кордону (с. Ділове, Рахівський район) складає 72 км. Транскордонне забруднення поверхневих вод досягло кордону України близько 13:00 години того ж дня.

    За інформацією Водного Управління Сомеш-Тиса Національної Адміністрації “Води Румунії” м.Клуж-Напока (Румунія) аварійне забруднення в р. Вішеу ними було виявлено о 10.00 год. 16.04.2009 року. Інспекція отримала від Румунської сторони повідомлення про аварію о 13 годині 30 хвилин. Об'єми аварійного скиду Румунською стороною уточнюються.

    Про ситуацію було повідомлено Мінприроди України, Державну екологічну інспекцію, Закарпатську ОДА, Головне управління МНС в Закарпатській області, Державне управління ОНПС, Управління СБУ в Закарпатській області, обласну прокуратуру, Верхнє-Тисянську інспекцію охорони навколишнього природного середовища та водного господарства (Угорщина).


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ryslandgogoДата: Суббота, 26.11.2022, 06:12 | Повідомлення # 4
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 1
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Не так давно мне удалось найти в интернете магазин, где продается отличная мужская одежда. Женщины не рекомендуют там штаны отхватили. Всем мужчинам не советую входить туда) Я хочу купить ей куртку для зимы, чтобы она могла согреться зимой? А у меня есть сомнения в том, что я покину этот интернет-магазин)
     https://garne.com.ua/ru/list/man/clothes/sub=3
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Закарпатська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz