Рівненська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 24.04.2024, 02:58

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Рівненська область (екологічні негаразди області)
    Рівненська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 07:50 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Вівторок, 16 червня 2009 р.
    § TURTLE NEWS: [PA] [ANIMALS] Рівненська обласна рада дозволила полювання на диких свиней у заказнику “Мутвицький”
    Дикі свині розоряють сільгоспугіддя у Зарічненському районі Рівненщини. Люди безсилі у боротьбі з дикими тваринами, оскільки на території природного заказника "Мутвицький", створеного, згідно з рішенням обласної ради, 1995 року, забороняється будь-яка господарська та інші діяльності, що суперечать цільовому призначенню заповідника, - повідомляє "Рівненська газета" за інформацією з аналітично-інформаційного відділу Рівненської обласної ради.
    Відтак Зарічненська районна рада звернулася до обласної ради з проханням змінити статус території заказника "Мутвицький" і негайно започаткувати процес регулювання чисельності диких свиней у районі в межах, які не загрожували б життєдіяльності мешканців району.
    За словами депутатів Зарічненської районної ради, дикі свині завдали значної шкоди лісам району: вони знищили грибниці, понівечили ягідники, масово винищили мурашники. Зазнали шкоди також і особисті селянські господарства, прилеглі до території заказника, сіл Неньковичі, Чернин, Мутвиця, Морочне, Привітівка, Новорічиця, а також самого районного центру.
    Постійна комісія обласної ради з питань екології, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на виїзному засіданні в Зарічному вивчила проблему й ухвалила рішення про можливість зміни статусу території заказника "Мутвицький" із зоологічного на біологічний. Відтак це дозволить проводити на цих землях полювання на диких свиней і вирішить проблему з нанесенням ними шкоди лісам та сільськогосподарським угіддям. Депутати доручили державному управлінню охорони навколишнього середовища в Рівненській області та Рівненському обласному управлінню лісового та мисливського господарства підготувати щодо цього узгоджені пропозиції, які розглядатимуться на наступному засіданні постійної комісії обласної ради з питань екології, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Воскресенье, 21.02.2010, 14:02 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Костопіль - на порозі екологічної катастрофи
    У цьому впевнений голова районної ради. Загроза виникла з боку приватного сміттєзвалища поблизу райцентру, на яке звозять тонни побутових відходів із Тернополя. Там сміттєзвалювальні полігони переповнені, тож своє сміття із сусідньої області вирішили відправляти на Рівненщину. І може все було б не так страшно, якби поруч приватного звалища не знаходилися міський водогін Костополя і нове кладовище.

    Рівненщина перетворюється на великий смітник. Під Костопіль тоннами звозять побутові відходи з Тернополя, де сміттєзвалювальні полігони переповнені і вже нічого не приймають. На Костопільському сміттєзвалищі робота кипить цілодобово. Багатотоннажні фури приїжджають навіть вночі.

    Сміттєзвалище під Костополем належить місцевому фермерському господарству. Його директор Віктор Свинарський уклав з тернополянами договори про вивіз сміття і відтоді побутові відходи з Тернополя помандрували на Рівненщину.

    Та тернопільське сміття на Рівненщині подобається не всім. Особливо - голові Костопільської райради Віктору Талащуку. Він цілком серйозно заявляє: у майбутньому це може мати катастрофічні наслідки для міста. Поруч - нове кладовище і міський водогін, в якому вода і без того не відповідає державним нормам.

    Втім, нічого протизаконного у своїй роботі Віктор Свинарський не бачить. Він запевняє, що нічого не порушував і як доказ показує необхідні дозволи.

    Костопільські чиновники тимчасово припинили роботу сміттєзвалища. Поки не з'ясують чи законно тут приймають сміття з Тернополя. Проте, для місцевих жителів це слабка втіха. Якщо порушень не знайдуть, вже влітку Костопіль і навколишні села ризикують опинитись у полоні смороду і залишитись без чистої води.

    Ігор Шумик, Павло Шамшин, Олександр Курсик, Юрій Кобів


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 14:55 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.newsmarket.com.ua/2011....avariya

    На Рівненській АЕС сталася аварія
    Дата публікації 06.04.2011 | Автор Eugen Borisov
    Новини України. 6 квітня. Рівненщина. Автоматична система захисту зупинила у вівторок другий енергоблок Рівненської АЕС, повідомляє в середу станція.

    Рівенська АЕС
    "Причиною стало можливе потрапляння стороннього предмета, принесеного птахом", - йдеться в повідомленні.

    Оцінка події за міжнародною шкалою ядерних подій INES - 0 (поза шкалою).

    Зараз йдуть роботи по виведенню реакторної установки на мінімально контрольований рівень потужності.

    На Рівненській АЕС чотири енергоблоки, два ВВЕР-440 (перший і другий блоки) і два ВВЕР-1000 (третій і четвертий).

    Перший енергоблок більше 20 діб знаходиться в плановому ремонті.

    На Рівненській АЕС порушень меж і умов безпечної експлуатації не зафіксовано. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на станції і прилеглої території в межах норми.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Рівненська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz