Сумська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 00:39

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Сумська область (екологічні негаразди області)
    Сумська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 09:22 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Сумщині затримано браконьєрів

    12345( 1 Vote )Написав Waldemar Oldak Переглядів - 853
    Середа, 11 лютого 2009 15:12
    На території мисливських угідь Кролевецького району в районі сіл Гречкино, Дідівщина, рейдовою групою Державної екологічної інспекції в Сумській області при проведенні перевірки дотримання правил ведення мисливського господарства було встановлено факти браконьєрства.

    Перевіркою на території Кролевецької райради виявлено групу з 12 осіб – представників первинного мисливського колективу «Загребельне», які проводили полювання без наявності відповідних дозвільних документів на полювання хутрового звіра в лісовому масиві. За виявлене порушення осіб було притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 85 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення на суму близько 680 гривень.
    Наступного дня рейдовою групою Інспекції було зафіксовано факт незаконного полювання дикої косулі в районі Кролевецької райради, який здійснено тими ж представниками ПМК «Загребельне», що є повторним порушенням правил мисливського полювання.
    За фактами даних перевірок матеріали було передано до Кролевецького райвідділу УМВС України в Сумській області для розгляду питання по суті та притягнення винних осіб до відповідальності.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Воскресенье, 21.02.2010, 13:05 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    18.01.2010

    Орієнтовно 5-6 січня 2010 року відбувся прорив нафтопроводу Бугри-Рибальці діаметром 270мм, який належить НГВУ "Охтирканафтогаз" ВАТ "Укрнафта" на території Кардашівської сільської ради Охтирського району Сумської області за межами населених пунктів на землях приватної власності, які знаходяться в оренді ПСП "Надія". Нафтопровід експлуатується з 2001 року.
    Факт виникнення аварійної ситуації був прихований від органів державної влади, внаслідок чого витік нафти тривалий час не припинявся.
    За даними Державної екологічної інспекції в Сумській області при проведенні рейдової перевірки 11 січня 2010 року були виявленні порушення природоохоронного законодавства:

    1. Витік нафти на поверхню на північ від лінії електропередач 70м, площа забруднення становить 15540м.кв;
    2. Витік нафти на поверхню на північ 60м від трансформатора № 3143, опора ЛЕП № 6314, площа забруднення 168м.кв;
    3. Витік нафти на поверхню на південь від трансформатора № 3143 опора ЛЕП № 6314, початок р. Криничної, площа забруднення 2700м.кв;
    4. Витік нафти на поверхню 250м на південь від витоку № 3, площа забруднення 500м.кв;
    5. Місце захоронення нафти на північний схід від свердловини №61, 40 м, об'єм 17,6*5,1*2,7;
    6. Місце захоронення нафти південно-східний кут свердловини №134, об'єм 17,6*5,1*2,7;
    7. Місце захоронення нафти 20м на схід від свердловини №132 об'єм 19,0*4,3*2,7.
    На час перевірки ніяких природоохоронних заходів з ліквідації наслідків аварії проведено не було. Потужна техніка працювала над приховуванням наслідків аварійної ситуації, що привело до розтягування нафти на прилеглі технологічні та польові дороги. Цей факт потребує додаткових лабораторних досліджень і обмірів.
    Представники НГВУ "Охтирканафтогаз" від підпису акту рейдової перевірки дотримання природоохоронного законодавства відмовилися.
    За результатами обстеження земельної ділянки Державною інспекцією з контролю за використанням і охороною земель у Сумській області виявилось, що через прорив нафтопроводу відбулося забруднення нафтою та нафтопродуктами земель сільськогосподарського призначення (угіддя-рілля) площею близько 5 га. Родючий шар грунту змішаний з нафтопродуктами та нижчими щарами не родючого грунту.
    За уточненною інформацією Державної екологічної інспекції в Сумській області станом на 14.01.2010р. шкода, заподіяна земельним ресурсам, в грошовому еквіваленті не визначена, результати лабораторних досліджень відібраних проб грунту з місць забруднення ще не визначені. На підставі візуального огляду та інформації НГВУ "Охтирканафтогаз" роботи з відновлення герметизації нафтопроводу проведено. Завершуються роботи з ліквідації місць забруднення шляхом механічного збору забрудненого грунту та тимчасового його розміщення в виритих амбарах. Очищені місця забруднення обробляються деструктором сорбентом.
    Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Сумській області констатує, що наслідки аварії необхідно усунути до початку весняного періоду, бо можливе потрапляння нафтопродуктів разом із талими водами до р. Криничної та ґрунтових вод може завдати ще більшої шкоди навколишньому природному середовищу


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 15:00 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://health.unian.net/ukr/detail/218315

    Сумщина: прикордонники виявили гроші, забруднені радіацією

    У Сумській області в пункті пропуску через державний кордон України за допомогою стаціонарного комплексу радіаційного контролю «Янтар» прикордонниками виявлено джерело радіаційного випромінення - гроші.

    Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумського прикордонного загону, на підвищений рівень радіоактивного випромінення спрацював стаціонарний комплекс радіаційного контролю «Янтар – 1А» під час в’їзду в міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення «Юнаківка» автомобіля «Мерседес-Віто». На цьому авто громадяни України виїжджали за межі України.

    Під час проведення спільного зі співробітниками екологічної служби вимірювання рівня радіоактивного забруднення автомобіля серед багажу було виявлено конверт з грошовими коштами, рівень радіаційного забруднення якого перевищував допустиму норму в кілька разів.

    Наразі причини радіоактивного забруднення з’ясовують співробітники екологічної служби та МНС.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Сумська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz