Херсонська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 00:57

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Херсонська область (екологічні негаразди області)
    Херсонська область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 18:08 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    § TURTLE NEWS: [ANIMALS] Через мисливців водоплавна дичина Херсонщини під загрозою зникнення
    Дирекція Чорноморського біосферного заповідника звернулася до Держуправління ОНПС в Херсонській області з проханням перенести аматорський вид полювання у 2009 році на більш пізні терміни. Про це повідомляють на офіційному сайті Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

    Як стверджує заступник директора Чорноморського біосферного заповідника А. Руденко, останнім часом сучасний стан більшості водоплавних птахів, особливо качок, що гніздяться на території Херсонської області, має тенденцію до скорочення. Стрімко зменшується чисельність видів, котрі є основними об'єктами аматорського полювання – крижень, нерозень (сіра качка), попелюх, чернь червонодзьоба, чирянки. Однією з основних причин зменшення місцевих гніздових популяцій птахів – ранні терміни полювання, під час якого гине основне маточне поголів'я. Таким чином популяція качиних під загрозою знищення.

    Весняне випалювання очерету в плавнях Дніпра, підпали на озерах, затоплення в період паводків та сильних весняних штормів, збільшення чисельності хижаків – все це погіршило умови гніздування водоплавних птахів. Зважаючи на всі вищезазначені фактори, пропонується перенести початок аматорського полювання з другої неділі серпня на останню неділю серпня.

    За словами А. Руденко перенесення полювання на більш пізні терміни зменшить тиск на місцеві популяції, що дасть змогу підвищити ефективність їх збереження та відтворення.

    Еко.portal.lviv.ua / 06.08.2009


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Суббота, 20.02.2010, 16:30 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Аварія у Північному районі м. Херсона

    В ніч на 17 лютого 2010 року о 1 годині 30 хвилин на розі вулиць Сенявіна та Некрасова у м. Херсоні сталася аварія на Північному самопливному колекторі діаметром 800 мм з провалом ґрунту та зупинкою роботи колектора.

    Аварія сталась внаслідок великої кількості опадів, що викликало підвищення рівня ґрунтових вод. Через аварію колектора припинено проходження стічних вод. В колектор, який був збудований у 1989 р. скидалися стічні води з 257 багатоповерхових житлових будинків і будинків приватного сектору, 55 підприємств, 16 освітніх закладів, 17 дошкільних установ та 3 медичних закладів.

    Наразі, міським комунальним підприємством "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона" проводяться аварійно-відновлювальні роботи


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 15:22 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.unian.net/ukr/news/news-367333.html

    Херсонщині світять екологічні проблеми: підтоплені скотомогильники
    Внаслідок підтоплення ґрунтовими та затоплення поверхневими водами саркофагів скотомогильників, розташованих в курортних зонах Херсонської області, можуть виникнути екологічні проблеми та може бути зірваний туристичний сезон.

    Як повідомили УНІАН в Управлінні у справах преси та інформації, про це йшлося на спеціальній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації.

    Зокрема, на нараді було повідомлено, що до ОДА звернулося Головне управління ветеринарної медицини в Херсонській області з вимогою терміново направити епідеміологічну комісію до Скадовського району щодо можливого виникнення екологічної проблеми, що нависла над цим районом у зв’язку із затопленням поверхневими і підтоплення ґрунтовими водами території дитячого табору «Червоні вітрила». За наявною в управління інформацією, на цій території в 50-х роках був розміщений скотомогильник сибірської язви, який у 1983 році був законсервований шляхом бетонування території.

    У 2008 році однією з приватних фірм без відповідних дозволів за 20 метрів від саркофагу збудовано плавальний басейн і ряд інших розважальних об’єктів. Всі вимоги припинити будівництво було проігноровано, тому матеріали по цій справі було направлено до обласної прокуратури та УСБУ в області.

    За даними ОДА це вже другий об’єкт в курортній частині області, який знаходиться в зоні відпочинку. Перший об’єкт - це саркофаг скотомогильника сибірської язви, що розташований у с. Залізний Порт.

    Відповідно до вимог Державного інституту епідеміології і біології України, такі об’єкти знаходяться під постійним моніторингом ветеринарних та санітарно-епідеміологічних служб країни. На прилеглих до них територіях, в межах 50 м, заборонено здійснювати будь-яку діяльність з будівництва та активного відпочинку, а вся територія, включаючи охоронну зону, повинна бути огороджена.

    Голова обласної державної адміністрації дав дорученням органам місцевого самоврядування, міському голові м.Скадовськ і сільському голові Новофедорівської сільської ради Голопристанського району у місячний термін здійснити екологічні заходи безпеки. Якщо вимоги розпорядчого документа будуть проігноровані, то відповідні дозволи на відкриття курортно-оздоровчого сезону 2010 року на даних територіях надані не будуть.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Херсонська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz