Хмельницька область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 23:57

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Хмельницька область (екологічні негаразди області)
    Хмельницька область
    ПВПДата: Пятница, 20.11.2009, 18:13 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Хмельниччині отрутохімікати забруднюють ґрунтові води
    У Хмельницькій області на 106 складах зберігається майже 600 тонн непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин. Таким є результат перевірки, здійсненої Головним облуправлінням МНС в агроформуваннях регіону.

    Упродовж останніх двох років фахівці Хмельницького аварійно-рятувального загону спецпризначення МНС і спеціалізованих підприємств вивезли за межі України на утилізацію приблизно 500 тонн хімзасобів захисту рослин, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

    У той же час постійно погіршуються умови зберігання хімікатів. Більшість складів не закриваються, знаходяться в аварійному стані, на мішках з хімзасобами відсутня маркіровка або не відповідає вимогам норм екологічної безпеки.

    Крім того, велика кількість речовин зберігається на ґрунті, отже отрутохімікати під впливом атмосферних опадів потрапляють у ґрунтові води.

    Кошти із місцевих бюджетів на проведення робіт щодо забезпечення екологічно безпечного збирання і вивезення непридатних і заборонених засобів захисту рослин поки не виділялися. Цього року планується нарощувати темпи очищення території Хмельницької області від непридатних отрутохімікатів.

    «ForUm»


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Четверг, 18.02.2010, 07:57 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    § TURTLE NEWS: [ANIMALS] Охотники перестреляли почти всех зверей в лесах Хмельницкой области


    Охота становится опасно популярной в Украине

    Руководство Каменец-Подольской райгосадминистрации Хмельницкой области планирует на 2 года внедрить мораторий на охоту, сообщает пресс-служба райгосадминистрации.

    Причиной является резкое уменьшение количества дичи в лесах края. "В то же время число охотников из года в год растет: в этом году зарегистрировано полторы тысячи. Это больше, чем зверей, которых они хотят отстреливать", - отметил председатель администрации Ростислав Ярема.

    По этой причине руководство райгосадминистрации обратилось к государственному предприятию "Камянец-Подольский лесгоп" с просьбой учесть их пожелание.

    Охота становится опасно популярной в Украине, признаком высокого социального статуса и одним из самых престижных видов отдыха, особенно среди властьимущих.

    о 12:39 0 коментарі
    Мітки: 22. Хмельницька обл., тварини
    Четвер, 5 листопада 2009 р.
    § TURTLE NEWS: [ACCIDENT] На Хмельниччині рятувальники МНС ліквідували наслідки розливу 480 літрів розчинника з вантажівки «МАЗ», яка перекинулася
    О 09:00 4-го листопада поблизу села Мислова Волочиського району Хмельниччини, на автодорозі Львів – Кіровоград – Знам'янка, водій вантажівки „МАЗ", що перевозив 10 пластикових ємностей із розчинником „Флексофарб-95/5" по 1000 літрів кожна, не впорався з керуванням автомобіля, з'їхав на узбіччя дороги та перекинувся. В результаті були пошкоджені 2 ємності, з яких стався виток близько 480 л розчинника. Жертв, постраждалих і загрози навколишньому середовищу немає. Для ліквідації наслідків надзвичайної події був задіяний підрозділ МНС. На місці працювала опергрупа Головного облуправління МНС. Усього за добу на території країни зареєстровані 82 автоаварії, в яких загинули 12 і травмовані 100 людей.



    Прес-служба МНС

    Адреса цієї сторінки: http://www.mns.gov.ua/news/13748.html

    о 17:58 0 коментарі
    Мітки: 22. Хмельницька обл., катастрофи
    Пʼятниця, 9 жовтня 2009 р.
    § TURTLE NEWS: [ANIMALS] Хмельниччина: зупинити вбивство тварин, або Коли собака буває кусачою
    Тварини живі - як ми з вами. Вони теж відчувають радість і біль. Вони можуть бути відданими. Однак, на відміну від людини, тварина ніколи не зрадить і не розлюбить. В очах безпритульної собаки, котра перелякано тиснеться до продуктового кіоску, світиться надія, котра, загальновідомо, вмирає останньою. Часто - після смерті тварини...

    Мабуть, сьогодні нема жодної людини, котра б не чула вислів з «Маленького принца» - ми несемо відповідальність за тих, кого приручили. Однак чомусь останнім часом все більше людей відповідальність за четвероногих друзів прагнуть скинути зі своїх плечей. Або перекласти на плечі інших. Результат - тварина опиняється без їжі і догляду на вулиці. Хоча це ще не найгірший варіант. Бо, як свідчать хмельничани-очевидці, інколи на вулиці тварин ще й відстрілюють за принципом «нема тварини - нема проблеми».

    «Відстріл собак здійснювався неодноразово. Так, за ініціативи мешканки нашого багатоповерхового будинку викликали службу „Спецкомунтранс" і на очах у дітей вбили собаку, хоча вона була абсолютно не агресивною, - розповідає очевидець Людмила Заянчук. - А ось нещодавно стався ще один випадок. Пізно ввечері з будинку я почула скавуління собаки. Коли вийшла на вулицю, побачила машину, у якій в мішках знаходились мертві собаки... Одну підстрелену тварину я відшукала і з волонтерами відвезла до ветлікарні, а потім - до притулку».

    Відстріл собак є прямим порушенням Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», а також «Програми етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом на 2007-2011 р.р. в місті Хмельницькому». Обурені нелюдським та жорстоким ставлення до бродячих тварин, яке проявляється у відстрілах собак в обласному центрі, на площу перед міськвиконком вийшли волонтери притулку для бродячих собак «Добро», активісти обласного осередку партії «Народна самооборона» та партії ХДС.

    «Акцією протесту хочемо наголосити на тому, що в Хмельницькому грубо порушуються закони України. Незважаючи на заборони, відстріл собак все ж таки відбувається на очах як дорослих, так і дітей», - сказала волонтерка Олена Голубнича.

    «Жорстокі відстріли бродячих собак не притаманні жодному культурному та високо розвиненому суспільству. Світова громадськість засуджує такого роду шляхи вирішення проблем, - підкреслив очільник «Самооборонців» краю Олег Горбачевський. - Якщо ми хочемо долучитись до Європейської спільноти не лише на папері, а й гідним рівнем культури та моральності, ми, найперше, повинні починати з простих речей».

    Справді, суспільство з проявом жорстокості щодо тварин загрожує перерости у суспільство жорстокості і щодо самої людини. Ще Піфагор зазначив, що тому, хто спокійно вбиває тварину, неважко вбити і людину. За данними спеціалістів Інституту психіатрії імені Сербського, більше 85% злочинців, які здійснили важкі злочини щодо людей, раніше жорстоко відносилися до тварин. Ті ж цифри - 86% - отримані спеціалістами «Скотланд-Ярду» та ФБР. Отож, має бути цивілізоване вирішення проблеми, нехай навіть воно займе більше часу та зусиль, ніж просто винищити усіх бродячих собак. «Ми закликаємо громадськість та владу обирати не простіший шлях розв'язання проблеми, а правильний», - наголосив Олег Васильович.

    Вчені, котрі займаються популяційною екологією, давно довели, що тільки стерилізація дозволяє звести чисельність бездомних тварин до мінімуму. І навпаки, їх фізичне знищення включає природні механізми саморегуляції та призводить до збільшення їх чисельності за рахунок росту кількості цуценят в кожному посліді і одночасно - росту серед них особин жіночої статі. Крім того, звільнена від тварин територія негайно заселяється сусідніми зграями.
    «Тому стерилізація безпритульних тварин є найгуманнішим способом впливу на зменшення їх чисельності», - зазаначила Олена Голубнича. За різними джерелами, у Хмельницькому сьогодні на вулицях від 3 до 10 тисяч бродячих собак. Підраховано, що їх реально можна стерилізувати упродовж трьох-чотирьох років. Це при тому, якщо неухильно будуть виконуватися усі пункти проведення операції.

    Через те одним із гасел учасників мітингу була вимога вдосконалення системи стерилізації, яка нещодавно розпочалася у притулку для собак «Добро». На сьогодні ця система не налагоджена, хоча у притулку є операційна кімната та післяопераційні вольєри. Постійного ветлікаря у «Добрі» на даний момент немає, хоча там перебувають собаки, яким просто необхідний догляд ветеринара. Собак змушені стерилізувати у ветлікарні, користуючись для їх перевозу послугами тих же працівників ХКП «Спецкомунтранс», які здійснюють відстріли тварин.

    «Загалом система стерилізації та роботи притулку «Добро» передбачає оперування та тимчасове перебування там собак, крім цуценят та собак-інвалідів, які залишаються на постійно. Після реабілітаційного періоду собак вивозитимуть у місто. Як буде з тваринами, які живуть у притулку з дитинства, і яким чином ці собаки зможуть вижити на вулиці - невідомо, - розводить руками під час розмови Олена. - Ми маємо на меті поставити на розгляд Хмельницької міської ради питання про створення додаткових притулків у нашому місті, де перебували б вже стерилізовані собаки. Адже нові притулки дали б можливість тваринам після стерилізації знайти хазяїна».

    Зі всього чиновницького апарату міськвиконкому до протестуючих вийшли заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ради Іван Прокопець та начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Микола Вишпольський.

    «Якщо б 260 тисяч мешканців Хмельницького взяли б хоча б по одній собаці собі, то проблема безпритульності тварин зникла б сама по собі», - зазначив Іван Прокопець. І додав, що коли й були випадки відстрілу, то люди мають відповідно реагувати і звертатися в прокуратуру. При цьому чиновник відхрещувався від усіх звинувачень: «Міська влада вказівки стріляти по собаках не давала». А от його молодий колега збоку додав: «Якщо стріляли, то, значить, існувала підозра на сказ». Як стверджують очевидці, відстрілювали цілком адекватних тварин. Про те, що «Спецкомунтранс» не займається вбивством собак, твердить і директор цього підприємства Анатолій Королюк. От і піди розберись, кому вірити: власним очам чи словам чиновників.

    І ще один нюанс. Останнім часом почастішали повідомлення про те, як бездомні тварини нападають на беззахисних перехожих цілими зграями. Поза тим, не секрет, що найбільше укусів людини в місті наноситься саме «хазяйськими» псами, власники котрих порушуть усі правила утримання та вигулу своїх підопічних. На жаль, цей факт ніхто до уваги не бере.

    РЕЗОЛЮЦІЯ
    мирної акції протесту проти незаконного відстрілу собак у м.Хмельницькому
    Учасники мирної акції протесту вимагають у міського голови:
    1. Припинити порушення норм Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» № 3447-15 вiд 21.02.2006 року та «Програми етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом на 2007-2011 р.р. в місті Хмельницькому», припинити незаконні відстріли бродячих собак Хмельницьким комунальним підприємством «Спецкомунтранс».
    2. Притягнути до відповідальності винних у порушенні вищенаведених законодавчих актів.
    3. Вдосконалити та налагодити усі ланки програми стерилізації. Налагодити роботу лікарів-ветеринарів, які проводять стерилізацію бродячих собак. Забезпечити притулок для бродячих собак «Добро» лікарем-ветеринаром з метою огляду собак, які прибувають у притулок або вже там знаходяться.
    4. Створити притулок постійного перебування бродячих собак після операції по стерилізації, надати місце для його будівництва, забезпечити його функціонування.
    5. Негайно розпочати роботу з усіма ланками влади та населенням щодо роз'яснення положень та змісту Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» № 3447-15 та Програми етичного ставлення до тварин у ЗМІ, школах, ВНЗ. Забезпечити виконання вище вказаних законодавчих актів. Розпочати пропаганду прийнятої та діючої в усіх розвинених країнах світу програми стерилізації як єдиного вірного способу зменшення кількості бродячих собак.
    6. Найближчим часом відзвітувати перед громадою міста про рух коштів, призначених для виконання «ПРОГРАМИ етичного ставлення до безпритульних тварин та регулювання їх чисельності гуманним та цивілізованим шляхом на 2007-2011 р.р. в місті Хмельницькому».
    У разі подальшого ігнорування проблеми ми залишаємо за собою право звертатися до правоохоронних органів та Європейських правозахисних організацій.

    Фото 1416. Підписи перехожих хмельничан, які підтримали акцію.
    Фото «Собаки відстріляні» зроблене на телефон волонтерами притулку.

    Ольга Нєсмєянова, Хмельницький-АКВ


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 13.04.2011, 15:26 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    http://www.proskurov.info/news/society/7580-2011-03-24-15-52-15

    Хмельницьких міських екологів зобов'язали проаналізувати наслідки добудови ХАЕС
    Четвер, 24 березня 2011, 17:45 Ігор Западенко .Facebook Twitter ВКонтакте LiveJournal Сергій Мандзій, голова депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку Хмельницької міської ради, вважає ненормальним, що міське управління з питань екології та контролю за благоустроєм досі не аналізувало можливі наслідки добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької АЕС.

    Робота управління майже повністю зосереджена на благоустрої, а у питанні ядерної безпеки, яке знаходиться у центрі уваги громадськості у зв'язку з трагічними подіями у Японії, міські екологи повністю покладаються на діяльність обласних служб.

    Сергій Мандзій: "Ми, як міська рада, маємо своє коло управління і не робимо категоричних заяв, тому що розуміємо економічну складову цього питання - але повинні з допомогою управління скласти свою думку про екологічні наслідки. Відтак, управління не може займати позицію "ми займаємося містом, це не наші питання". Ховати, як страуси, голову в пісок і покладатися на свої особисті думки ми не можемо - позиція повинна бути спільною, і на наступних громадських слуханнях висловити її з точки зору міської громади".

    Депутатська комісія протокольно доручила міським службовцям отримати від обласних органів детальну інформацію щодо проекту добудови 3 та 4 енергоблоків Хмельницької атомної електростанції для подальшого вивчення.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Хмельницька область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz