Альтернативні джерела енергії - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 11:24

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » Екологічна консультація » Альтернативні джерела енергії (купівля - продаж)
    Альтернативні джерела енергії
    ПВПДата: Вторник, 24.11.2009, 10:28 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Звертаюсь до всіх відвідувачів цього сайту.
    Хто може порекомендувати і підказати де можна придбати (недорого) сонячні батереї. Хочу їх поставити на своєму дачному будинку. Було б добре щоб та організація яка займається продажем і розробила розрахунки (покрайній мірі проконсультувала) - свого роду проект скільки потрібно блоків для моїх потреб.
    НАПЕРЕД ВДЯЧНИЙ ВСІМ ХТО НАДАСТЬ МЕНІ ТАКУ ІНФОРМАЦІЮ


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 10.11.2010, 09:40 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Всем здравствуйте!

    Sent: Monday, November 08, 2010 4:06 PM
    Subject: RE: [climNGO] Гарні приклади

    Наскільки я розумію, для продажу електроенергії від сонячних батарей потрібно створювати юридичну особу та отримувати спеціальну ліцензію.

    Что бы продавать солнечную энергию, действительно необходимо создавать юридическое лицо. Но это возможно осуществлять различными вариантами.

    а) можно заключить договор с энергетической компанией и реализовывать излиши через нее.

    б) можно создать союз производителей солнечной энергии со статусом юридического лица, как это сделано в городе Сакроменто в Калифорнии.

    Электрические солнечные батареи удовольствие пока еще дорогое. В среднем 10-12 тыс. доллоров 1 кВ установочной мощности. На частный дом необходимо 5-10 кВ. А что бы продавать и поставлять излишки в энергосеть нужна специальная автоматика, а это еще не малая сумма. Если обеспечивать себя еще и в темное время суток, то необходимы еще и специальные аккумуляторы.

    Набагато привабливіше виглядає ідея встановлення сонячних колекторів. На відміну від батарей, вони нагрівають воду, а не продукують електрику. Колектори теж не надто дешеве обладнання (кілька десятків тисяч включаючи бак-накопичувач, насос, труби та встановлення), якщо все робити якісно та добротно. Зате сучасні колектори на основі вакуумних трубок працюватимуть у наших умовах біля 9 місяців на рік. На жаль, я ще не зустрічав публікацій про їх рентабельність.

    Если говорить об гелео коллекторах, то это доступно пратичеси аждому. Их можно слелать, при желании и самостоятельно. Можно без насосов на самоцеркуляции.

    Если покупать, то цена где-то 300 доллоров за 1 кв.м. Если комплетующие покупать самостоятельно, то это значительно дешевле. Для частного дома надо 3 - 4 кв.м. и у вас будет бесплатная горячая вода. Окупаемость 1 - 2 года. Очень эффективно.

    Для дачные участков это реально, но проблема в том чтобы не демонтировали. То есть охраны.

    Легкого робочого тижня,

    Из всего этого обсуждения становиться очевидным, что не только общественность, но и общество все более и более нуждается в информации и в консультациях по вопросам энергосбережения и альтернативной энергетики. Традиционные источники энергии дорожают и будут дорожать дальше.

    Думаю, что актуально и реально организовать выпус электронного бюллетеня по этим вопросам.

    Andriy Martynyuk

    --------------------------------------------------------------------------------

    From: climNGOukr#yahoogroups.com [mailto:climNGOukr#yahoogroups.com] On Behalf Of Володя Приступа
    Sent: Friday, November 05, 2010 2:07 PM
    To: climNGOukr#yahoogroups.com
    Subject: Re: [climNGO] Гарні приклади

    "Якщо Ви не зупинилися на їдеї встановити сонячну батарею - може спробуйте отримати від держави прописане законом - купівлю вашої електроенергії за відповідною ціною".

    Якщо можна то розкажіть про це більш детально, що Ви мали на увазі.

    З повагою, голова АДЕО "Легіони Землі" Володимир Приступа

    це правда и не ті не тільки в Україні, а і за кордоном деякі відновлювані джерела поки що дорожчі за традиційні. В країнах, де це активно розвивається відновлювана енергетика, держава купує відновлювану електроенергію в електромережу за завишеною ціною, як раз для того, щоб воно окуповувалося. В Україні також діє закон про зелені тарифи, але у нас отримати усі ліцензії на продаж в електромережу можуть собі дозволити лише великі компанії і наскількя я чула нервів треба на це витратити немало.

    В німеччині, наприклад, люди за такою схемою встановлюють на дахах сонячні батареї і заробляють на цьому кошти. Це виходить вигідніше, ніж просто покласти кошти на рахунок в банк.

    Якщо Ви не зупинилися на їдеї встановити сонячну батарею - може спробуйте отримати від держави прописане законом - купівлю вашої електроенергії за відповідною ціною.

    Успіхів,
    Ірина

    05.11.10 09:56, Володя Приступа пишет:

     Стосовно альтернативних джерел енергії. Все це дуже чудово, але погляньте які ціни. Свого часу я переконав декількох людей і ми вирішили ставити сонячні батареї в себе на дачах. Це було троє чоловік. Коли вони взнали ціни відмовилися, спочатку один а згодом і другий. Залишився я сам. Мене і досі не залишає ця ідея. Але сьогодні оплатити 100 тис грн для простого громадянина не реально. Я вже не говорю тут коли ці кошти окупляться. При такій вартості про це говорити навіть не приходиться. В результаті виходить так що це можуть втілити в життя лише люди які в цьому ідейно переконані (до яких я відношу і себе) і при тому щей достатньо фінансово забезпечені (до яких я себе не відношу). Тому сьогодні як на мене основна проблема широкого використання альтернативних джерел енергії це є їх висока вартість. Поки це питання не буде вирішене не можна очікувати що прості громадяни масово почнуть встановлювати ці джерела енергії.

    З повагою, голова АДЕО "Легіони Землі" Володимир Приступа


    vprystupa@inko.lviv.ua

    Повідомлення відредагував ПВП - Среда, 10.11.2010, 09:47
     
    ПВПДата: Среда, 10.11.2010, 09:48 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Среда, 10.11.2010, 09:50 | Повідомлення # 4
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Ще одна новина...

    http://pryroda.in.ua/blog....tanciya

    У Криму запрацювала сонячна електростанція потужністю 2,5 МВт

    В Україні запущена сонячна електростанція потужністю 2,5 МВт зі 11060 кристалічних сонячних модулів, - про це повідомляє прес-служба компанії Active Solar, яка побудувала електростанцію.

    Електростанція побудована біля с. Джерельне, розташованого приблизно за 3 км від м. Сімферополь. Електростанцію підключено до державної електромережі і вона має гарантований збут, відповідно до закону України про "зелений" тариф.

    "Електростанція буде виробляти 3228 МВт годин екологічно чистої енергії на рік, і щорічно скоротить викиди вуглекислого газу на 2615 т. Електроенергії, що виробляється сонячною електростанцією, достатньо, щоб задовольнити енергетичний попит близько 1400 родин", - йдеться в повідомленні прес-служби.

    У найближчі місяці компанія планує завершення будівництва додаткових 5 МВт потужностей на прилеглій ділянці. Загальна кількість встановлених при цьому сонячних модулів зросте до 30700 шт. загальною площею близько 15 га.

    Нагадаємо, що у серпні цього року, Президент України Віктор Янукович заявив, що вже цього року в Україні буде введена в експлуатацію одна з найбільших у Європі електростанцій, яка використовуватиме енергію сонця.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » Екологічна консультація » Альтернативні джерела енергії (купівля - продаж)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz