Екологічний Хресний хід - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 09:16

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Форум № 1 » Екологічна тематика » Екологічний Хресний хід (Екологічний Хресний хід - можливість екологічного виховання)
    Екологічний Хресний хід
    MychailДата: Суббота, 13.07.2013, 15:31 | Повідомлення # 1
    0-20 сообщений
    Група: Пользователи
    Повідомлень: 12
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    В рамках святкування Дня Дунаю був проведений Екологічний Хресний хід, присвячений встановленю хреста на славу Божу і з молитвою за збереження чистоти річки Боржава.
    Учасники дійства мандрували вздовж русла Боржави, починаючи від села Квасово і закінчуючи вершиною гори Стой. Під час Хресної ходи відбулись кілька стацій з духовними проповідями та молитвами, які заохочували людей берегти довкілля, не засмічувати водойми і не руйнувати природи, а навпаки, піклуватися про Створіння Боже.

    Така Хресна Хода може привернути увагу християн і інших людей до сучасних екологічних проблем і спонукати призадуматись над своїм відношенням до довкілля.

    Відео можна проглянути, перейшовши за посиланям:

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UdxM5REsFx4


    Institute of Ecological and Religious Studies
    of Uzhhorod National University
    Sq. Bachinskogo, 1
    Uzhhorod-88000, Ukraine

    http://www.ie-rs.org/
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.07.2013, 09:19 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    нам деколи доводиться чути від вчителів та інших людей які займаються екологічним вихованням та освітою дітей такі слова " У еас не вистачає матеріалів щоб щось проводити і т.д.". Ця стаття хороша тим що показує як можна використовувати релігію в екологічному вихованні дітей. Не потрібно створювати велосипед. потрібно брати все те найкраще що лежить у нас під ногами. І використовувати його у сфері еко виховання.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ecorezervДата: Понедельник, 22.07.2013, 09:43 | Повідомлення # 3
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Я думаю, что с религиями в процессе экологического воспитания следует быть в некоторой степени осторожными. Сообщества уже не столь однородны и ограничены в информационном и географическом пространстве, чтобы ожидать, что потенциальная аудитория эколога-воспитателя и учителя станет однозначно воспринимать идеи добра под соусом той или иной религиозной терминологии. 
    Именно поэтому, я всегда говорил об этом, мы должны формировать наш - новый глоссарий, который будет бесконфликтно восприниматься всеми.


    Будемо разом - переможемо!
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.07.2013, 11:10 | Повідомлення # 4
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Для того щоб використовувати всі ЕКОЛОГІЧНІ надбання християнсва не обовязково бути християнином, те саме стосується і мусульманства. будизму, та інших релігій. Екологи повинні брати з кожної релігії її екологічні складові і використовувати в своїй роботі. Вірити в Бога чи ні це особиста справа кожного. А от брати з різних вчень, як релігійних так і ні, екологічні моменти в допомогу еко виховання і екоосвіти - це не лише потрібно. це я думаю наш обовязок. Не обовязково при роботі з дітьми насаджувати їм релігійні вчення.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ecorezervДата: Понедельник, 22.07.2013, 16:03 | Повідомлення # 5
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Наверное, да. Но при этом не нужно забывать, что религии продолжают выполнять разъединяющую народы роль. Можно сказать, что в некотором смысле религии можно рассматривать как цементирующую основу фундамента государственного мироустройства, при котором наблюдается варварское расходование природных ресурсов и неравномерное распределение средств жизнеобеспечения на планете Земля. Поэтому неумелый воспитатель-эколог, признающий приоритет религиозного традиционализма, если его ученики начнут задавать более глубокие вопросы о первопричинах и о непрекращающихся поражениях в природоохранном деле,  может оказаться, мягко скажу,  в тупиковой ситуации. А, как Вам известно, такие ситуации недопустимы в педагогике, ибо даже одной такой ситуации бывает достаточно, чтобы наставник утратил столь хрупкий авторитет в глазах своих воспитанников. Уверен, наша обязанность - видеть комплексно экологическую истину, и проблемы, и пути их решения, на основе единого мировоззрения, понятного каждому человеку, независимого от его метальных, национальных и религиозных особенностей. 
    С другой стороны, никто не призывает отказываться от культурных традиций. Просто культура сообществ - это одно, а природа и отношение к ней лежит в над-плоскости сформулированных человеком смыслов. Я так думаю.


    Будемо разом - переможемо!
     
    ПВПДата: Вторник, 23.07.2013, 09:59 | Повідомлення # 6
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    релігії розєднують коли їх використовують фанати у своїх цілях. В 1995 році коли я приймав участь у міжнародному поході "За матінку Землю" я там зустрівся з, як він себе називав. громадянином світу (болгарин але жив в США). ВІн мені подарував власноручно написаний блокнот де були виписані основні тези з провідних релігій світу. І всіх їх пронизує любов до природи. любов до ближнього. Це погані люди шукають у книжках щось погане а добрі завжди будуть шукати щось добре.
    По-друге ми не повиннні навязувати дітям будь яку релігію ми повинні брати з кожної релігії екологічні складові і доносити їх до дітей - будь то християни чи буддисти, мусульмани чи іудеї


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ecorezervДата: Вторник, 23.07.2013, 10:49 | Повідомлення # 7
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Я не против мудрости разных религий в отношении природы. Речь идет больше о признании первоисточника. Люди привыкли черпать знания из книг, опираться на неких авторитетов, доверять лидерам мнений. Считается, что такой способ получения знаний является безупречным, а попытки подвергнуть это сомнению могут рассматриваться лишь как кощунственные. При этом, например, церковь, со всеми её блестящими атрибутами и прописными правилами, лишь успешно поддерживает суеверия большей части своей паствы, при этом оказываясь неспособной формировать по-настоящему искренние внутренние убеждения.
    Скорее всего, так происходит, потому что мы забываем о нашей собственной могущественной силе - о первоисточнике изначального внутреннего знания. Это ЗНАНИЕ дается каждому человеку от рождения, но книги (от которых я не призываю отказываться) и авторитет лидеров мнений делают своё дело - чистый источник Знаний без слов покрывается плотным непроницаемым налетом навязанных стереотипов. 
    Понаблюдайте, как маленькие дети относятся к животным, с какой любовью, доверием и состраданием они общаются с братьями нашими меньшими. Куда всё это уходит с возрастом? Откуда появляется равнодушие, жестокость? Почему детей в благоприятных социальных условиях так восхищает природа, растения, цветы? Почему, когда они вырастают, они перестают рисовать объекты живой природы? Как объяснить, что отличительная особенность взрослых - это их непоследовательность, при которой, зачастую, их слово расходится с делом? Они всё правильно понимают и говорят, но при этом действуют в диаметрально противоположных направлениях. 
    Уверен, нужно обратить пристальное внимание на теорию и практики чистого неискаженного навязанными стереотипами УЧЕНИЯ. Ведь нам не нужно изобретать велосипеда. Все уже разработано и апробировано. Речь идет о ГЛУБИННОЙ ЭКОЛОГИИ. Там уже давно расставлены все точки над "и".


    Будемо разом - переможемо!
     
    ПВПДата: Понедельник, 29.07.2013, 13:14 | Повідомлення # 8
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    власне про велосипед я також не раз писав. Ми чомусь захоплюємося вченями древніх індіанців, східних філософів і т.д. і т.д. При цьому забуваючи нашу рідні культуру і духовність яка з покоління в покоління була наповнена любовю до природи. до всього живого. Можливо наші діді  не згали такого вислова як глибинна екологія але знали що природа жива, що не потрібно знищувати дерева. що не потрібно плювати в криницю. Ці повчальні приклади можна продовжувати і продовжувати. Нажаль за роки радянської влади у нас сьогодні все це знищували і люди сьогодні користуються традиціями Івана Купала, Різдвяних свят, обжинкових свят .... а живуть за принципом "Людина - цар природи". Тому сьогодні перш ніж говорити про те які майя мудрі думаю варто було б розповісти якими були мудрими їхні діди і прадіди

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ecorezervДата: Понедельник, 29.07.2013, 13:34 | Повідомлення # 9
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Всё о чем Вы написали и есть учения в традиционном понимании этого слова. А я говорил о внутреннем Учении - о том источнике, который присутствует в каждом человеке изначально, как генетический код и биофизические показатели, и, который в силу социальных соглашений (общепринятых типов коммуникаций, особенностей информационной среды) оказывается неосознанным людьми и, в следствии этого, бесполезным для них. Я думаю, это важно понимать, так как без обнаружения в себе скрытого энергетического потенциала мы оказываемся неспособными слышать голос и воспринимать уроки наших предков. 
    Глубинная экология тем и хороша, что она своими практиками нацелена на реанимацию дремлющих ресурсов.


    Будемо разом - переможемо!
     
    ПВПДата: Вторник, 30.07.2013, 10:48 | Повідомлення # 10
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Думаю ми говоримо про одне і теж тільки різними словами. Нажаль сьогодні деякі ідеї глибиної екології також мають негатив (як на мене). Ви попередньо писали про деякі негативні моменти релігій. Нажаль мушу константувати такі самі моменти і у вченнях глибинної еколгії. Діє принцип що у кожному добрі є зло а у кожному злі є добро. І ще багато залежить від самих людей. Так як є релігійні фанати так само і у прихильників глибиної екології є також свої перебори. Недавно показували кадри коли люди збирали гроші на песику який втратив ноги. Гроші були зібрані (величезна сума) за два дні. В результаті були зроблені протези. Але в той же самий час по ТБ показували маму яка збирає кошти на операцію своїй дитині - сума в декілька разів менша, а кошти вона збирає вже декілька місяців. В результаті порушуються вікові принципи природи - "Виживає сильніший - природний відбір". І другий принцим, що деколи ми життя рослини чи тварини ставимо вище за життя людини. Так, тварини є нашими друзями, їх потрібно любити і оберігати. Але думаю і тут є певні межі. І коли на терезах стоїть життя людити і тварини, думаю потрібно рятувати в першу чергу людей. Може хтось назве це цинізмом. але так вже влаштовпний навколишній світ - лисиця рятує лисинят, ведмедиця - ведмежат, а люди мають рятувати людей (в першу чергу). Тому думаю деякі постулати, будь яких вчень, також потрібно піддавати критиці і підходити до них досить помірковано. Надлишок і сліпа віра приводить до фанатизму а не знань та підвищення свого духовного рівня.

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ecorezervДата: Среда, 31.07.2013, 00:31 | Повідомлення # 11
    Admin
    Група: Администраторы
    Повідомлень: 114
    Репутація: 0
    Статус: Оффлайн
    Ну, здесь нужно определиться: кто мы и чем мы занимаемся. Нужно разобраться в себе: достаточно ли хорошо мы понимаем все взаимосвязи, и, в частности, те первопричины, из-за которых здоровье детей ухудшается с каждым годом. Если мы позиционируем себя, опираясь на принадлежность к сообществу экологов, то тогда сам термин "экология" для нас должен иметь однозначный смысл. Именно "взаимосвязь" здесь будет ключевое слово. Глубинная экология не ратует за превосходство других жизненных форм над человеком. Она всего лишь указывает на то, что у растительных и животных организмов тоже могут быть права, которые на сегодняшний день беспрецедентно нарушаются. Борьба за существование имеет право быть в природе. Но человек, обладая разумом, имеет ещё и право и возможность выбора, в результате чего уровень его ответственности возрастает в геометрической прогрессии. Природа, в свою очередь, подчиняясь закону равновесия, обладает, если так позволительно сказать, силой неосознанного мщения. Вот и получается, что срабатывает "эффект бабочки". Антропоцентрическое мировоззрение и призывы ставить "человека" на первое место, в конечном счете, разрушают среду обитания самих же людей и катастрофически ухудшают условия для их здорового и гармоничного существования.
    Иначе говоря: всё взаимосвязано. Человечеству не удастся, сохраняя эгоцентрические модели поведения и лелея своё превосходство, отгородится от всего остального живого мира. Глубинные экологи совершенно справедливо указывают, что суть нашего собственного спасения заключается в осознании духовного родства всего живого. Я так думаю, что эти знания имеют ныне первостепенную важность.


    Будемо разом - переможемо!
     
    ПВПДата: Среда, 31.07.2013, 14:09 | Повідомлення # 12
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    багато чого залежить не від самого вчення а від самої людини. Одні мусульмани заради свого бога вбивають інших другі керуючись тим же самим Кораном рятують людей. Так що сама людина може зробити з релігійного вчення щось погане і щось добре. Це саме стосується і принципів глибинної екології

    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Форум № 1 » Екологічна тематика » Екологічний Хресний хід (Екологічний Хресний хід - можливість екологічного виховання)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz