Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Август 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 18.04.2024, 14:48

    Головна » 2009 » Август » 14 » Екологічна акція в замках Львівщини
    Екологічна акція в замках Львівщини
    13:39
    Хоча ця подія вже відбулася, але думаю вона буде цікавою для читачів

    Екологічна акція в замках Львівщини

    Львівщина відома багатством древніх пам'яток, що збереглися до наших часів. Особливо вражає велика кількість середньовічних замків. Багатьом з них надано статус музеїв і вони реставруються. Але решта знаходиться в занедбаному стані і ще чекає коли знайдуться сили і кошти на їх відновлення.

    Екологічна група «ГЕЯ» Асоціації «Новий Акрополь» (м. Київ) взяла активну участь у цій справі, що має державне значення. 22 волонтери вирушили в місто Золочів для проведення екологічної акції та надання допомоги працівникам місцевого замку у впорядкуванні його території.

    Золочівський замок зараз реставрується. Поряд з реставраційними роботами проводяться екскурсії для відвідувачів. В замку працюють різноманітні виставки. Волонтери групи «ГЕЯ» привезли виставку «Таємничий Єгипет», присвячену культурі та мистецтву цієї дивовижної цивілізації. Матеріали та експонати виставки були благодійно надані Асоціацією «Новий Акрополь».

    Перше, що зробили волонтери — очистили територію замку. Нажаль, після відвідувачів залишається дуже багато сміття. Було зібрано та вивезено близько 8 тон непотребу! Цифра вражає й примушує замислитись.

    Після цього група стала до виконання робіт з впорядкування і розчищення джерела, що знаходяться на території музею.

    На прохання райдержадміністрації міста група «ГЕЯ» провела одноденну екологічну акцію в Поморянському замку, який також потребував допомоги. Волонтери розчистили головний вхід на терасу, звільнили стіни від рослин, що їх руйнували, прибрали територію навколо замку від сміття. Роботи було багато, а час, відведений на дану екологічну акцію, був обмежений. Зроблено чимало, але далеко не все. Тому плануються подальші акції з надання допомоги у благоустрої території цих дивних пам'яток архітектури.

    За надану допомогу дирекція замку та райдержадміністрація м. Золочів висловили екологічній групі «ГЕЯ» подяку. Кожний волонтер за сумлінну та добродійну працю був нагороджений почесною грамотою.

    Заради збереження пам'яток нашої культури і історії та передання їх нашим нащадкам, потрібно об'єднуватись і діяти вже сьогодні, зараз. Це необхідно для майбутнього нашої держави.

    Золочівський замок

    Золочівський замок є архітектурною пам'яткою ХVІІ століття і має важливе історичне значення. Золочів з давніх часів вважався форпостом на шляху до Львова. Вдале географічне розташування міста дозволяло контролювати різні шляхи, що перетиналися саме у Золочеві і вели до Львова. У той загрозливий час Золочівська фортеця відбивала нашестя татар і турків і передавала інформацію про наступ далі у Львов. Існує повір'я, що звідси і походить назва міста (Злочів (з польської) — «зло чув»).

    Стару фортецю ХVІ століття було зруйновано і, коли золочівські землі стали власністю польського магната Марека Собеського, розпочалося будівництво замку-фортеці, який зберігся до нашого часу.

    Марек Собеський дуже любив військову справу і був добре обізнаний у цій сфері. У плані оборонної системи вражають могутність оборонних споруд, різні захисні хитрощі, точні розрахування, що не залишали жодного неоглядового і незахищеного місця.

    Після смерті Марека Собеського його син Якуб, що прославився здібностями як лицарськими так і господарськими, продовжив справу батька. Золочівський замок будували кращі архітектори, запрошені Собеськими. В ньому гармонійно поєднуються і пізня готика, і пізній ренессанс, і елементи класицизму.

    Син Якуба Ян ІІІ Собеський, що був обраний королем Польщі, любив золочівську землю, піклувався про неї. Сім'я Собеських не раз приїжджала до Золочіва, тому в добудованих спорудах того періоду з'являються елементи світської архітектури.

    На території Золочівського замку Ян ІІІ для своєї коханої дружини Марії Казиміри де Аркуйон збудував палацик у китайському стилі. На сьогодні у Європі збереглося тільки три такі незвичайні споруди.

    На території замку посаджено чудовий сад у східному стилі доби пізнього Ренесансу. Головним принципом побудови цього саду є симетрія і гармонія.

    18 липня – 1 серпня 2009 р.
    (м. Кременець, Тернопільська обл.)

    У рамках екологічної акції:

    1. Волонтерська допомога ботанічному саду:
    - облаштування території саду,
    - закладання центральної частини саду;
    - робота на наукових селекційних ділянках.

    2. Міська екологічна акція.

    3. Літературно-музичні вечори в будинку-музеї Ю. Словацького.

    4. Цикл семінарів "Наука під відкритим Небом".

    5. Майстер-клас з живопису (акварель).

    6. Екскурсії щоденні та вихідного дня:
    Замок у Дубно, форт у Тараканові, замок у Збаражі, Почаївська лавра, джерело св. Анни, палац Вишневецьких, монастир у Підкамені, Броди, Тернопіль, Остріг (Острозька академія, Острозький замок), монастир у Межиричі, палац і дендропарк Вороніна у Білокриниці.

    7. Щовечірні заходи сонця із фантастичною панорамою!

    8. Вечори біля вогнища з піснями, іграми і дружнім спілкуванням...

    Розклад проживання у таборі (будні):

    7.30 – підйом, зарядка
    8.00 – сніданок
    9.00 – 14.00 – робота на ділянках
    14.30 – 15.30 – обід і відпочинок
    15.30 – 19.30 – вільний час (прогулянки, екскурсії)
    20.00 – вечеря
    20.30 – вільний час (семінари, захід сонця)
    22.00 – вогнище
    У вихідні – екскурсійні поїздки на цілий день.

    Переглядів: 1042 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz