Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Июнь 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 20:13

    Головна » 2011 » Июнь » 24 » 200 джипів на чолі з сином президента планують сплюндрувати кілька поліських заповідників
    200 джипів на чолі з сином президента планують сплюндрувати кілька поліських заповідників
    09:48
     
     
    Допоможи зупинити!
     
    Учасники автоперегонів по бездоріжжю, так званого „трофі-рейду”, планують протягом тижня їздити унікальними лісами та болотами Полісся та Волині. На їхньому шляху – Поліський та Рівненський заповідники, куди не можна заходити навіть пішим людям, адже це землі абсолютної заповідності. Фінішувати та святкувати перемогу джипери планують у Шацькому національному природному заповіднику. Серед учасників пробігу – син Президента України Віктор Янукович-молодший, який вважає, що пробіг через унікальні ліси сприятиме економічному розвиткові регіону, та Сергій Бубка, який заявив, що подібні перегони виховують справжніх патріотів країни (http://www.ukraine-trophy.com/2011/06/ukraine-trophy-2011-presskonferenciya-v-unian-smotrite-na-tv/). При цьому організатори не планували розказати заповідникам про свої плани. Лісничі Рівненського природного заповідника знайшли інформацію самі, в інтернеті, та зв’язалися з організаторами пробігу телефоном. У відповідь їм пообіцяли „звільнити директора та заступника директора, якщо вони будуть проти”. Допоможи зупинити беззаконня! Надішли листа організаторам та спонсорам пробігу та приходь на акцію протесту під час старту ралі з Хрещатика 2 липня о 10:00.
     
    Президенту Автомобільної федерації України 01019 м.Київ, а/с 132 +38 (044) 404-2174
    ______________________________________ ______________________________________ ______________________________________ (тут написати від кого і адреса)
     
    До Вас звертається ______________________________________________________ (тут написати або як організація звертається або хто, наприклад «Громадянин України Михайло Хамленко», або «громадська організація…..»). Шановні панове, екологам та громадськості стало відомо про те, що Ваша організація є організатором спортивно-розважального заходу „Ukraine-Trophy 2011”, під час якого важкі автомобілі проїдуть територіями об’єктів природно-заповідного фонду, а саме Поліським та Рівненським природними заповідниками та Шацьким національним природним парком. Повідомляємо Вам, що пробіг по територіях природно-заповідного фонду шкодить природі, знищує цінні види флори та фауни, а також порушує статті 34 та 50 Конституції України, статтю 21 Закону України „Про охорону навколишнього природного середовища” та Закон України „Про природно-заповідного фонду”. Адже згідно із законодавством України, навіть перебування людини на територіях природних заповідників (Поліського, Рівненського) заборонене та карається згідно з чинним законодавством, не кажучи вже про масштабний пробіг важкої техніки цінними природними територіями. Окрім того, види дикої флори та фауни, що перебувають у природних заповідниках України, охороняються міжнародними конвенціями, зокрема, Бернською. Тому пробіг цими територіями може викликати спротив світової спільноти та призвести до міжнародного скандалу. У зв’язку із цим просимо Вас: - змінити маршрут пробігу в обхід об’єктів природно-заповідного фонду, - у майбутньому не організовувати пробіги, що порушують Закони України. Відповідь просимо (прошу) надати, згідно чинного законодавства, в місячний термін, надіславши на адресу:
     
    ____________________________________________ (адреса) З повагою, _______________________ (хто) підпис дата
    Категорія: Інші новини | Переглядів: 770 | Додав: ПВП | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 1
    avatar
    1
    Друзья, вчера Янук-младший обозвал экологов, протестующих против автомарафона по заповедникам шантажистами. Думаю, что инициаторам протеста против марафона по ПЗФ (я так понял, что НЭЦУ) надо бы в суд на эту чувакуню подать. Алексей Шумило (ЭкоПраво-Харьков) готов помочь в этом деле. Говорит, что если там действительно затрагивались территории ПЗФ, то нужно требовать опровержения от славного сыночка и пропесочить на всю страну.
    В.Березин

    http://5.ua/newsline/184/0/78924/
    Янукович-молодший взяв участь у відкриті автомарафону джиперів [відео]
    У Києві стартував щорічний автомарафон - "Трофі 2011". Близько двох сотень позашляховиків протягом тижня змагатимуться на складних трасах біля північних кордонів України. Цьогорічний автофест занепокоїв екологів. За їхніми даними, організатори проклали маршрут заповідними територіями. Наклепом та провокацією цю інформацію називає Віктор Янукович-молодший. Син Президента теж бере участь у перегонах.
    Юлій Фінгарет, 5 канал: "На старт, увага, поїхали. 5 днів українським бездоріжжям ганятимуть екстримали. Цьогоріч головне завдання для них - не заїхати на територію заповідника".
    Старт на Хрещатику, а далі - чотирма українськими областями. Водії вже мріють змінити асфальт на бездоріжжя. Занепокоєні лише екологи - поспішають роздати автолюбителям листівки із вказівками, куди їхати не можна.
    Марія Фатікова, еколог-активіст: "Треба проконтролювати. Деякі активісти будуть їхати з журналістами 4 липня, деякі з організаторами завтра цілий маршрут пройдуть, і деякі будуть стояти з лісниками контролювати, тому що там стоять пункти, щоб вони не заїжджали в заповідні території".
    Вітор Янукович, учасник автомарафону: "Это не экологи, это шантажисты, я их имею право так называть, если они будут продолжать спекуляции на подобные темы".
    Віктор Янукович-молодший, один з учасників марафону і його торішній призер, запевняє, маршрут перегонів заповідних зон не торкнеться. Доводити це беруться організатори.
    Сергій Осадчий, огранізатор автомарафону: "Если кто-то заедет - это 100 процентная дисквалификация, с дальшейшими штрафами и вплоть до криминальной ответственности, все предупреждены".
    Хтось змагатиметься на квадроциклі, хтось на джипі - але усі як один водії бояться глибоких калюж. Через нескінченні дощі таких сюрпризів буде безліч. Екстримали остерігаються - техніку можна й втопити.
    Володимр Романенко, учасник автомарафону: "Мы каждую гонку ломаемся, мы еще на старт ни разу не вернулись целыми, мы постоянно то без колес, то без крыльев, то без кузова, привода, один раз вообще на трех колесах приехали. Но в призах".
    Близько двох сотень учасників і всі мріють перемогти. Щасливий рецепт - у кожного свій.
    Юлія Фінгарет, Андрій Каньшин, 5 канал
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz