Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Сентябрь 2019  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 17:18

    Головна » 2019 » Сентябрь » 26 » Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та ВЕГО «МАМА-86» допомагають навчати дітей правилам особистої гігієни – Новий посібник
    Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та ВЕГО «МАМА-86» допомагають навчати дітей правилам особистої гігієни – Новий посібник
    17:50

    Вересень 2019

    Авторський колектив Всеукраїнської екологічної громадської організації (ВЕГО) «МАМА-86» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) із метою покращення освітнього процесу при викладанні у навчальних закладах  основ здоров’я та у  виховній роботі з питань особистої гігієни розробив новий посібник із назвою «Навчання дітей правил особистої гігієни».

    Наразі цей посібник вже знаходиться у вільному доступі на сайті Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) (United Nations Children's Fund; UNICEF).

    https://www.unicef.org/ukraine/reports/teaching-children-rules-personal-hygiene

    У навчально-методичному посібнику викладено найголовніші правила особистої гігієни для дітей, а також методики та особливості навчання дітей цим правилам, наведено поради та практичні вправи для забезпечення освітніх потреб дітей із питань особистої гігієни.

    Навчально-методичний посібник адресовано вчителям загальноосвітніх навчальних закладів, батькам, практичним психологам закладів освіти та працівникам місцевих органів управління освітою. Видання також містить корисну інформацію для батьків як учасників освітнього процесу.

    Посібник орієнтує на виховання культурно-гігієнічних навичок, які мають значення не тільки для успішної соціалізації дітей, а й для їх здоров'я. Адже турбота про здоров'я дітей, їх фізичний розвиток починається з виховання у них любові до чистоти, охайності, порядку.

    У першій частині посібника узагальнені теоретичні відомості, які стосуються збереження здоров’я при дотриманні правил гігієни. Друга частина містить методичні матеріали, а саме розробки уроків: факультативне заняття для молодших класів «Чому треба вмиватися?» , урок для 3–4-х класів «Гігієною займайся і здоровим залишайся!», урок менструальної гігієни для дівчат 6–9-х класів, урок для юнаків «Правильна гігієна — запорука інтимного здоров’я на довгі роки!», урок відвертих комунікацій для 9–11-х класів «Школа бездоганної гігієни та санітарії».

    Нагадуємо, що культурно-гігієнічні навички  –  важлива складова частина культури поведінки. Необхідність охайності, утримання в чистоті обличчя, тіла, зачіски, одягу, взуття, продиктована не тільки вимогами гігієни, а й нормами людських відносин. Тому в рамках чинних навчальних програм Міністерства освіти і науки України передбачено розгляд цих питань на всіх етапах розвитку дитини, особливо на ранніх, коли формування навичок особистої гігієни виправдовується з точки зору вимог до соціальних, психологічних і адаптаційних особливостей розвитку дитини.

    На думку експертів Запорізького осередку ВЕГО «МАМА-86», нажаль, для повноцінної організації навчально-виховного процесу в цьому напрямку сьогодні відчувається брак методичної літератури, збірників розробок уроків, відео-контенту, ігор, сценаріїв виховних заходів українською мовою, які педагоги змогли б використовувати у підготовці до власних занять із дітьми. Тому запропонована ВЕГО «МАМА-86» публікація для вчителів з питань гігієни має велику цінність та заслуговує на належне поширення серед учасників освітнього процесу.

    Застосовуючи цей посібник, педагог в якості освітньої мети буде втілювати  формування  поглядів  щодо необхідності дотримання гігієнічних  правил, які є важливими не тільки стосовно формування навичок здорового способу життя,  а і того що у дотриманні гігієнічних  правил проявляється повага не тільки до себе, але  й  до оточуючих. 

    Крім того, у посібнику приділено увагу проблемним питанням забезпечення санітарії у навчальних закладах України за Європейськими стандартами, пропонуються методики з донесення правил інтимної гігієни юнаків та дівчат та інші питання, які, на думку експертів ВЕГО «МАМА-86», на рівні науково-методичного забезпечення освітнього процесу потребують більшої уваги.

    «Сподіваємось, що наша праця буде корисною в школах України особливо тепер, коли ми традиційно готуємось до Всесвітнього дня миття рук (15 жовтня)», - відмічає на Фесбуці Андрій Єлькін.

    Публікація- методичка для вчителів- практиків з питань гігієни є своєчасною та  заслуговує на увагу учасників освітнього процесу - саме  педагогів, соціальних психологів, батьків. 

    Авторський колектив, Ганна Цвєткова (м. Київ), Євгенія Коренева (м. Харків), Андрій Єлькін (м. Запоріжжя), Лілія Кожокар (м. Запоріжжя) сподівається на інтерес до теми гігієни школяра і  та використання посібника різними зацікавленими сторонами. Поширення посібника вітається з посиланням на публікацію ЮНІСЕФ.

    Посібник розроблено Всеукраїнською екологічною громадською організацією (ВЕГО) «Мама-86» у співпраці та за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) (United Nations Children's Fund; UNICEF)

    Категорія: Інші новини | Переглядів: 398 | Додав: ecorezerv | Теги: посібник, UNICEF, Мама-86, гігієна, ЮНІСЕФ | Рейтинг: 5.0/2 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz