Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Октябрь 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 08:54

    Головна » 2009 » Октябрь » 27 » Екологічні новини Львівщини
    Екологічні новини Львівщини
    08:06

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/22/163623.html

    Балтійське море загаджують нечистоти з Яворівського району  
    Еко.portal.lviv.ua / 22.10.2009 16:36  
     Голова Яворівської РДА Степан Новосядло під час робочої зустрічі з головою Львівської ОДА Миколою Кметем інформував про проблеми в цьому прикордонному регіоні Львівщини. Одна з них - реконструкція очисних споруд селища Шкла. Про це повідомляє ЗІК з посиланням на дані Яворівської РДА. 

    Очільник Яворівського району розповів губернаторові, що проблема реконструкції очисних споруд селища Шкла носить міжнародний характер. За словами Степана Новосядла, нечистоти потрапляють у річку Шкло, яка несе свої води в басейн Балтійського моря.
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/22/113018.html

    Дельфінарій у Львові лобіюють чиновники?  
    Еко.portal.lviv.ua / 22.10.2009 11:30  
    Мер Садовий про дельфінарій "нічого не знає", а його чиновники тим часом пишуть листи з проханням "посприяти" його будівництву?

    Неймовірні речі діються у Львові! Зокрема, йдеться про будівництво дельфінарію на вул. Княгині Ольги на території Арсену. Міський голова Андрій Садовий на брифінгу заявив журналістам, що він, бургомістр, дізнався про будівництво споруди з преси. "Із ЗМІ ми дізналися, що на вул. Науковій збудований дельфінарій цирку-шапіто. Це - приватна земля. На приватній землі є право збудувати ту чи іншу конструкцію. Інше питання, що місто має проконтролювати, чи там дотримують всі норми відповідно до законодавства", - заявив Садовий 13 жовтня під час брифінгу. Та доки бургомістр вдавав здивованого і начебто нічого не відав про це будівництво, його чиновники натомість те саме будівництво впевнено "пропихали"(!). 

    "Міська влада, зокрема мер Садовий нас дуже переконував, що зараз він розбирається з цим питанням. Але виявляється, що міська влада звернулась до керівництва водоканалу, щоби видати технічні умови на підключення води на 1000 метрів кубічних і двісті метрів кубічних щодня, аби наповнювати дельфінарій", - твердить депутат ЛМР, голова постійної комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська. 

    Газета "Ратуша" звернулась і до СЕС Франківського району, яка мала б надати свій дозвіл на будівництво. Виявилось, такий дозвіл... вже є. "У нас був лист від міської влади, підписаний директором департаменту економічної політики Іриною Кулинич", - повідомила виконувач обов`язків головного лікаря районної СЕС Галина Михальчук. "От вам нагла брехня: міський голова каже, що шукає винних і хоче дізнатись, чи має право будувати фірма дельфінарій на вул. Княгині Ольги, а в цей час наші виконавчі служби пишуть звернення в служби. А звернення - означає зобов`язання давати дозволи приватній фірмі стосовно певних дій на приватній території. Як же це можна розцінювати? Насамперед, як корупцію, а потім як моральний злочин перед тваринами, над якими знущаються, та громадою, яку просто дурять," - прокоментувала ситуацію Віра Лясковська.

    P.S. Під час обговорення доцільності побудови у Львові ще одного дельфінарію, за дозволом на будівництво якого до Львівської міської ради звернулось ТОВ "Нерум", секретар міської ради Володимир Квурт заявив, що отримав від кафедри екології Києво-Могилянської академії інформацію, яка начебто переконала його в тому, що будівництво дельфінарію у Львові доцільне. Львівські природоохоронці звернулися до кафедри екології Києво-Могилянської академії, аби уточнити, яку саме інформацію надала кафедра п. Квурту. 20 викладачів кафедри екології Києво-Могилянської академії, серед яких і завідувач кафедри, обговорили це питання на засіданні і надіслали львівським природоохоронцям витяг з протоколу засідання кафедри, де йшлось про те, що: на засіданні кафедри протягом останнії 2-х років питання доцільності побудови дельфінарію не обговорювалось; жоден з присутніх викладачів не інформував керівництво Львівської міської ради про своє ставлення до відкриття дельфінарію; загальна думка кафедри екології як результат обговорення полягає в недоцільності будівництва дельфінарію взагалі, зокрема у Львові. 

    Наталя ГОРБАНЬ, газета "Ратуша"  


    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/22/104049.html

    Депутати Львівщини похопилися, що нема горобців, і вимагають моніторингу довкілля  
    Еко.portal.lviv.ua / 22.10.2009 10:40  
    Львівська облрада доручила начальнику державного управління навколишнього природного середовища у Львівській області Богдану Матоличу забезпечити проведення моніторингу стану довкілля у м. Львові та в області, зважаючи на факт зникнення деяких видів птахів. Депутатський запит Миколи Сипливого з цього приводу депутати підтримали на сесії 20 жовтня. Про це повідомляє ЗІК.

    Як йдеться у зверненні, депутати занепокоєні зникненням з території міста Львова двох видів птахів: горобця польового та горобця хатнього. «У ЗМІ наводяться різні думки фахівців з даного питання, але немає інформації про проведення наукового дослідження з цього приводу. Також невідомо, яка ситуація з наявністю цих видів птахів у Львівській області», – зазначено у зверненні.

    Відтак Львівська облрада вважає доцільним проведення відповідного моніторингу стану довкілля у Львівській області з врахуванням зникнення вищезгаданих видів птахів; аналізу, наскільки даний факт може погіршити екологічний баланс; запровадження належних природоохоронних заходів для усунення негативних наслідків. 
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/21/155206.html

    На Львівщині екоінспекція зупинила діяльність підприємства, котре переробляло нафтові відходи  
    Еко.portal.lviv.ua / 21.10.2009 15:52  
    Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено позапланову перевірку ТзОВ «Сахара-Еко-Ойл», діяльність якого пов’язана з переробкою суміші нафтових відходів.

    Перевіркою встановлено, що виробнича діяльність підприємства здійснюється з порушенням вимог природоохоронного законодавства, інформує прес-служба Держекоінспекції у Львівській області.

    Зокрема, у ТзОВ «Сахара-Еко-Ойл» відсутній висновок державної екологічної експертизи на робочий проект технологічного обладнання, не проведена інвентаризація стаціонарних джерел забруднення атмосферного повітря, відсутній дозвіл на викиди, немає ліцензії на проведення господарської діяльності в сфері поводження з небезпечними відходами, відсутні ліміти на розміщення відходів. При обстеженні території підприємства встановлено забруднення земельної ділянки відходами нафтопереробки.

    На підставі виявлених порушень, рішенням Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Львівської області діяльність ТзОВ «Сахара-Еко-Ойл» по переробці суміші нафтових відходів зупинено (тимчасово). Дозвіл на відновлення діяльності підприємству буде виданий лише за умови безумовного усунення порушень природоохоронного законодавства.
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/21/113255.html

    Скандал навколо гудронів на Львівщині провокують навмисно, – адвокат  
    Еко.portal.lviv.ua / 21.10.2009 11:32  
    «Ситуація із переробкою грибовицьких гудронів малим приватним підприємством «Зірка» нагадує мені події кількарічної давності, коли ці гудрони взялась переробляти фірма «Алвема», яка не мала відповідної ліцензії на ці види роботи. Тоді, як на мене, скандал було спровоковано для того, щоб всі думали – гудрони мають велику цінність. Як ми знаємо, їх було після цього передано у заставу під кредит. Зараз, наскільки мені відомо, і як зазначали в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища, МПП «Зірка» також не має всіх необхідних документів. Можливо, це повторення сценарію», – повідомив 19 жовтня адвокат «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков. Про це пише ZAXID.NET

    У коментарі адвокат також наголосив, що, на його думку, ситуація із ліквідацією ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод» виникла лише через те, що певні бізнесмени хочуть «прибрати до рук» майно підприємства – озеро в Брюховичах, що поблизу Львова та землю на вул. Б.Хмельницького у Львові. «Щодо кількості гудронів, то також є дивним, що їх об’єм постійно зменшується. До того, як їх взяли на баланс, озвучувалась цифра у 400 тис. тонн. Потім говорили, що їх є 200 тис. тонн, тепер – 150 тис. тонн», – додав він.

    Дмитро Скрильніков також зазначив, що, за його інформацією, не облікованих гудронів в Грибовичах немає і всі вони належать ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». «Брати цей тягар області на себе і виділяти кошти на їх ліквідацію є дивним. Є власник. Гудрони не мають цінності, про яку всі говорять. Їх, за моєю інформацією, практично неможливо переробити в екологічно безпечний спосіб», – додав адвокат. 
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/19/134534.html

    У Львові розпочинається акція «Дні прийому ртуті від львів’ян»  
    Еко.portal.lviv.ua / 19.10.2009 13:45  
    Управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської міської ради розпочинає «Дні прийому ртуті від львів’ян», інформує прес-служба Львівської міськради.

    «Ідея проведення такої акції з`явилася у зв`язку із почастішанням випадків виявлення та розливу ртуті мешканцями міста. Дана послуга безкоштовна, безстрокова та покликана зменшити вплив на здоров’я мешканців міста такої хімічно небезпечної речовини як ртуть», - розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Володимир Рощин.

    Ртуть від населення в будь-яких ємностях приймається управлінням із середи по п’ятницю кожного тижня з 1000 до 1700 год. за адресою м. Львів, вул. Стефаника, 4, каб. № 6 (вхід із вул. Чайковського).

    У випадках виявлення, розбиття та пошкодження ємностей із ртуттю (градусників, колб і т.д.), негайно слід звертатися за телефонами 297-59-11, 261-40-83, 261-42-39, 261-44-61, або за електронною адресою uns@city-adm.lviv.ua

    Нагадаємо, пари ртуті та її сполуки дуже отруйні. Потрапивши до організму людини через органи дихання, ртуть акумулюється і залишається там на все життя.

    Симптоми отруєння ртуттю виявляються через 8-24 годин:

    загальна слабкість;

    головний біль та підвищення температури;

    згодом - болі в животі, розлад шлунку, хворіють ясна.

    При розливі ртуті у приміщенні, необхідно:

    - вивести з приміщення всіх людей; 
    - відчинити настіж усі вікна у приміщенні; 
    - захистити органи дихання хоча б вологою марлевою пов`язкою;

    - ізолювати максимально забруднене приміщення, щільно зачинити всі двері;

    - вимкнути газ та електрику, загасити вогонь у грубах перед виходом з будинку;

    - негайно подзвонити для залучення фахівців черговому центральної міської диспетчерської служби – тел: 2975-911, або подзвонити за телефоном 101. У крайньому випадку - зателефонувати в міліцію.
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/10/16/170414.html

    На сесії Львівської обласної ради «Свободівці» блокуватимуть питання створення національного парку «Пам’ятка Пеняцька»  
    Еко.portal.lviv.ua / 16.10.2009 17:04  
    20 жовтня на сесію Льовівської обласної ради планують винести питання щодо погодження створення національного природного парку «Пам’ятка Пеняцька» на території Золочівського, Бузького та Бродівського районів Львівської області. 

    Натомість член фракції ВО «Свобода» Ірина Сех заявила, що вона робитиме все, аби голосування не було. Про це вона сказала сьогодні на розширеному засіданні комісії Львівської обласної ради з питань екології, природних ресурсів та рекреації під час обговорення питання про створення парку. 

    «Рішення сесії створити парк є незаконним і неконституційним і ми будемо робити все можливе, щоби не допустити цього голосування» - сказала вона.

    За словами Ірини Сех, відповідно до чинного законодавства, національний парк не може бути створений, доки за це не проголосують сільські ради, на території яких передбачають створення природно-заповідної території. «Сьогодні нам підсовують це незаконне рішення про створення національного парку, щоби брати це рішення їхати до голів сільських рад та тиснути на них» - сказала вона.

    За словами депутатки, на землі, як відійде до парку, мешканці не зможуть випасати худобу, а вчителям не зможуть там виділити землю під ведення особистого селянського господарства.

    Натомість, один з авторів проекту створення національного природного парку «Пам’ятка Пеняцька» Леонід Копій під час виступу на обговоренні наголосив, що національний парк, це природно заповідна територія, для якої характерне зонування: «Лише незначна територія (5-10%) буде заповідною». Натомість, на господарській частині практично ніяких обмежень щодо ведення господарської діяльності не буде. «Єдина вимога – додержуватись природоохоронного законодавства» - сказав він. 

    За його словами, створення парку сприятиме розвитку місцевих громад та добробуту на цих територіях : національний природний парк фінансується з державного бюджету, і передбачає 50-70 окладів науковцям, лісівникам та іншим працівникам. Окрім того, статус національного природного парку допоможе залучити інвестиції та отримати гранти на розвиток даних територій. 
     







    Переглядів: 1033 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz