Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Февраль 2010  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 09:35

    Головна » 2010 » Февраль » 25 » Екологічні новини Львівщини
    Екологічні новини Львівщини
    15:02
     
     
     
     
     
     
    Енергозбереження у навчальних закладах Львова не приносить бажаних результатів
    Еко.portal.lviv.ua / 22.02.2010 15:41
    Проведені заходи із енергозбереження у начальних закладах Львова не приносять очікуваних результатів. Ліміти споживання енергоносіїв не скорочуються, а подекуди, навпаки, зростають. Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Львівської міськради із доповіді директора департаменту економічної політики Ірина Кулинич, повідомляє ЗІК.

    Загалом, з 185 освітніх закладів, у які за останні роки вклали чималі кошти на заходи енергозбереження, у 14 спостерігається збільшення споживання енергоресурсів. У цих закладах проводили заміну вікон, ремонт котелень тощо. Однак, Ірина Кулинич не вбачає у цьому недоопрацювання зі сторони головних розпорядників коштів, а, швидше, неповний комплекс робіт з енергозбереження, які були виконані. Наприклад, замінивши вікна, не замінили стару систему опалення, тому й значного ефекту не відбулося.Загалом заклади, підпорядковані управлінню освіти, перевищили ліміт використання енергоносіїв на 179 тисяч гривень.
     
     
     
     
    http://eko.portal.lviv.ua/article/2009/11/12/122718.htmlДо Міжнародного дня захисту ссавців у Львові природоохоронці розклеїли листівки з закликом не відвідувати дельфінарії
    Еко.portal.lviv.ua / 19.02.2010 13:21
    19 лютого у всьому світі відзначають День захисту морських ссавців. Напередодні цього дня у Львові активісти розклеїли листівки з закликом не відвідувати дельфінарій.

    За повідомленнями "Національного екологічного центру України” практично усі дельфінарії, які були відкриті у неморських містах протягом 2009 року – діють порушуючи норми чинного законодавства. "Майже в усіх дельфінаріях китоподібні утримуються без дозволу Мінприроди, що є порушенням статті 8 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження”. Таку інформацію громадській організації в офіційному листі повідомив перший заступник головного державного інспектора України.

    "Запити, які ми писали в різні інстанції з приводу функціонування у Львові дельфінарію нажаль не дали бажаного результату. Зокрема, я вважаю, що в СБУ до розгляду цю справу дали працівнику, який просто її завалив – була тільки видимість роботи” – сказала "ЕкоПорталу” голова комісії природокористування, охорони довкілля і благоустрою ЛМР Віра Лясковська. За її словами, сьогодні, щоби домогтись закриття дельфінарію у Львові необхідно максимально задіяти громадськість і пресу.

    " Окрім того, враховуючи те, що чиновники в міській раді активно сприяли відкриттю дельфінарію, а також враховуючи терміни, які там вказано ( передбачалось, що дельфінарій буде працювати у Львові до березня) я буду офіційно звертатись до пана Садового, щоб негайно приймалось рішення про закриття цього закладу” – додала вона.


    Довідка:
    Міжнародний день захисту морських ссавців святкують з 1986 року, коли після 200-річного винищення китів Міжнародна китова комісія ввела заборону на китовий промисел та торгівлю китовим м’ясом. Щорічно в цей день різноманітні природоохоронні групи проводять акції з захисту китів та інших морських ссавців. Часто екологи об’єднуються і присвячують цей день захисту одного унікального виду, якому загрожує небезпека зникнення.
     
     

    http://eko.portal.lviv.ua/article/2009/11/12/122718.htmlЗабудоване «Знесіння» - реалії майбутнього?
    Еко.portal.lviv.ua / 12.11.2009 12:27
    ТзОВ «Архібуд» замість житла будуватиме у парку «Знесіння» на вулиці Довбуша, 15 п’ятизірковий готельно-рекреаційний комплекс з підземним паркінгом. Відповідну «резолюцію» винесли на журналістські очі під час сьогоднішньої прес-конференції представники фірми.

    Відповідно до задуму проектантів, у парку мають збудувати не просто готель, а чотириповерховий комплекс апартаментного типу, у якому зможе розміститися одночасно до 200 відвідувачів. Відповідно, під комплексом має бути збудований підземний паркінг на 200 автомобілів. Звісно ж на території комплексу будуть розміщені басейни, ресторани, конференц-зали та інші інфраструктурні об’єкти.

    Загалом «Архібуд» орендує ділянку у парку «Знесіння», площею 3 гектари, з них планують забудувати 0,77 га. Натомість на ділянці, вільній від забудови, хочуть облаштувати каскад водоспадів, фонтани, лабіринти з кущів. В «Архібуді» обіцяють, що цією ділянкою зможуть вільно прогулюватися не лише відвідувачі готельного комплексу, але й пересічні львів’яни, які прийдуть у парк.

    Як пояснив співзасновник ТзОВ «Архібуд» Віктор Коць, 28 жовтня цього року після двох років судової тяганини Галицький районний суд Львова закрив провадження в адміністративній справі про визнання нечинними ухвал Львівської міської ради, якими земельна ділянка на Довбуша, 15 була передана в оренду ТзОВ «Архібуд». За рішенням суду справа мала бути розглянута у порядку господарського судочинства. Відтак «Архібуд» запропонував будувати готельно-рекреаційний комплекс на спірній ділянці.

    «Архібуд» аргументує рішення про спорудження у парку готельно-рекреаційного комплексу тим, що згідно з проектом організації парку «Знесіння» спірна земельна ділянка на Довбуша, 15 розміщена у зоні стаціонарної рекреації і призначена для спорудження об’єктів центрів відпочинку.

    Як повідомив Віктор Коць, уже замовлено історико-містобудівне та містобудівне обґрунтування будівництва комплексу апартаментів у парку «Знесіння». За його словами, «Архібуд» готовий інвестувати у будівництво «суму з шістьма нулями у доларах США», щоправда, конкретної цифри наразі не називають. Найближчим же часом мають відбутися громадські слухання щодо будівництво готельно-рекреаційного комплексу у парку.

    За словами Віктора Коця, «Архібуд» сподівається погодити усі документи та дозволи на будівництво у парку «Знесіння» протягом найближчих трьох місяців. Саме ж будівництво комплексу триватиме рік-півтора.

    Після закінчення прес-конференції її учасники на чолі з депутаткою міської ради Іриною Поляковою, яка до слова є наближеною до керівництва «Архібуду» особою, проголосили резолюцію на підтримку ініціативи щодо забудови парку «Знесіння» готельно-рекреаційним комплексом. За словами Ірини Полякової, цю резолюцію мають взяти за основу для подальшої реалізації задумів «Архібуду». Саме ж підприємство закликають звільнити від сплати інвестиційного внеску на розвиток інфраструктури Львова, аргументуючи це тим, що «Архібуд» зробить цей внесок, облагородивши частину території парку «Знесіння».

    Інша депутат Львівської міської ради, а до того ж голова комісії природокористування Віра Лясковська зовсім не поділяє оптимізму своєї колеги. За її словами, парк «Знесіння» не можна забудовувати у жодному разі, а різниці між тим, чи будуватимуть там житло чи готельний комплекс практично немає. «Територію у парку «Знесіння» не можна забудовувати, тому що це місце історично є культурно-заповідною територією, яка має свій унікальний ландшафт. Ця територію має свою природну забудову – там є Піщана гора, гора Лева. І цей ландшафт не потребує ніякої конкуренції з готелями, розважальними комплексами», - наголошує Віра Лясковська.

    Вона переконана, що «скоробагатьки», які намагаються будь-якою ціною забудувати ландшафтний парк не мають жодного уявлення ні про місто, ні про його життєвий простір. «Для наших скоробагатьків важливе тільки одне – давай землю у найкращому місці, щоб було зручно, привабливо і дорого за квадратний метр. Це – вся їхня моральна ідеологія. Я не можу більше ні чути, ні дивитися на цю ницість наших ура-патріотів, які приїхали сюди і знущаються над нашим містом. При цьому деякі наші можновладці їм допомагають», - зазначає В. Лясковська.

    Натомість директор ландшафтного парку «Знесіння» Олесь Завадович наголошує, що в принципі у свій час не треба було приймати рішення про надання дозволу на забудову ділянки на Довбуша, 15. За його словами, ділянка є в межах парку, і на неї розповсюджуються правила використання земель природо-заповідного фонду.

    «Державні будівельні норми, і не тільки в Україні, але й у світі, містять певні нормативи розвитку міста, пропорцій забудованих площ і площ для відпочинку. Тобто перетворити місто в кам’яний мішок дуже легко, але зробити зворотній крок – непросто. Всі ми пам’ятаємо, що парки є потрібними, природа є потрібною, але коли забудовники вселяються у парк, то таким чином блокують доступ до відповідних територій іншим людям», - наголошує Олесь Завадович.

    І хоч питання про будівництво комплексу апартаментів у парку «Знесіння» ще остаточно не вирішене і має пройти ще низку погоджень, проте, зважаючи на практику прийняття подібних рішень за каденції мера Садового, можна впевнено очікувати, що за декілька років ландшафт парку суттєво зміниться.
    Львівський портал


    Коментують

    Олесь Завадович, директор ландшафтно-архітектурного парку «Знесіння»: «Коли забудовники вселяються у парк, то блокують доступ іншим людям»
    «Судова тяганина по ділянці у парку «Знесіння» тягнулася кілька років, але була безплідною. Кожна сторона висловлювала свої аргументи. «Архібуд» посилався на земельне законодавств, згідно з яким ділянка на Довбуша, 15 переходила до нього після придбання старих будівель військових.

    Ми посилалися на те, що ділянка є в межах парку, і на неї розповсюджуються правила використання земель природо-заповідного фонду. Протистояння було б безконечним, тому що ніхто не збирався уступати. Тому на ділянки ми подивилися з точки зору компромісу.

    Прикро, що в принципі прийняли рішення про надання дозволу на забудову ділянки у парку «Знесіння» на вулиці Довбуша, 15. Це недобре рішення. Але ми почали шукати компромісу.

    У законодавстві є колізія – не обліковуються землі природо-заповідного фонду. Парк «Знесіння» має 312 гектарів, з них тільки 154 гектари надані парку в користування, тобто ми маємо на них акт постійного користування. Відповідно на цій території парк є повним розпорядником. Але на решті території всім можна робити свою господарську діяльність, але з врахуванням того, що об’єкт перебуває на заповідній території.

    Кажучи чесно, то вся ця ситуація нагадує мені спробу винайти велосипед, змінивши колеса з круглих на квадратні, а потім навпаки. Тому що державні будівельні норми, і не тільки в Україні, але й світі, містять певні нормативи розвитку міста, пропорцій забудованих площ і площ для відпочинку. Тобто перетворити місто в кам’яний мішок дуже легко, але зробити зворотній крок – непросто.

    Всі ми генетично пам’ятаємо, що парки є потрібними, природа є потрібною, але коли забудовники вселяються у парк, то таким чином блокують доступ до відповідних територій іншим людям. Щоправда, відпочинковий бізнес може оживити парки.

    Ми повинні прийняти якусь соціальну думку про те, що робити далі. Якщо треба все у місті забудовувати, бо всім потрібне житло, тоді громадою Львова має бути погоджена така думка. Якщо ні – то треба свято шанувати закон, і якщо й розгортати в парку якусь діяльність, то тільки освітню, туристичну, відпочинкову і природоохоронну». <!--[if !vml]--><!--[endif]--> Віра Лясковська, голова комісії природокористування ЛМР: «Територію у парку «Знесіння» не можна забудовувати»
    «Моя позиція і, думаю, позиція комісії природокористування: будувати на території парку «Знесіння» замість житла готельний комплекс – шо по морді, шо в морду.

    «Знесіння» - це унікальна територія, а ті люди, які такими шляхами отримують земельні ділянки і хочуть їх забудувати – не мають жодного уявлення ні про місто, ні про життєвий простір, ні про майбутнє, ні про сучасне. У них є одна ціль – побільше заробити.

    Чим відрізняється готель з рестораном з паркінгом від житлової забудови? Територія парку «Знесіння» з покон віків мала зовсім іншу функцію для міста, історії міста, історії мешканців. Проте для наших скоробагатьків важливе тільки одне – давай землю у найкращому місці, щоб було зручно, привабливо і дорого за квадратний метр. Це – вся їхня моральна ідеологія. Я не можу більше ні чути, ні дивитися на цю ницість наших ура-патріотів, які приїхали сюди і знущаються над нашим містом. При цьому деякі наші можновладці їм допомагають.

    Територію у парку «Знесіння» не можна забудовувати, тому що це місце історично є культурно-заповідною територією, яка має свій унікальний ландшафт. Ця територію має свою природну забудову – там є Піщана гора, гора Лева. І цей ландшафт не потребує ніякої конкуренції з готелями, розважальними комплексами.

    Якби в «Архібуді» розуміли історію Львова, то вони б шукали якусь цікаву забудову для ділянки на Довбуша, 15. Чому б там не зробити відкриті і закриті майданчики, які були б цікавими для рекреації? Але ж на цьому можна заробити набагато менше, аніж вони собі запланували. Якщо ж посталять готель із різними ресторанами і паркінгами, то, звичайно, ж заробіток буде набагато більший. Вони чекають на повернення тих грошей, які були затрачені». <!--[if !vml]--><!--[endif]--> Ірина Полякова, депутат ЛМР: «Підтримуємо ініціативи ТзОВ «Архібуд» щодо спорудження готельно-рекреаційного комплексу у парку «Знесіння»
    «Ми, учасники громадського обговорення, обговоривши ситуацію довкола запланованого будівництва на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння», приймаємо цю резолюцію. Цією резолюцією встановлюємо, що глибинною причиною конфлікту довкола зазначеної ділянки є неузгодженість законодавства України стосовно обліку земель, на яких розміщені об’єкти заповідного фонду України.

    Вважаємо неприпустимим жодне планування, проектування та будівництво житлового кварталу на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

    Підтримуємо ініціативи ТзОВ «Архібуд» щодо спорудження на вулиці Довбуша, 15 готельно-рекреаційного комплексу апартаментів і виконання будівельних робіт з метою облаштування парку.

    Визнаємо проектні пропозиції ТзОВ «Архібуд» стосовно готельно-рекреаційного комплексу апартаментів такими, що вписуються у загальну перспективу вулиці Довбуша у Львові. Пропонуємо взяти ці пропозиції за основу для подальшого проектування зазначеного об’єкту відпочинку.

    Пропонуємо ТзОВ «Архібуд» та регіонально-ландшафтному парку «Знесіння» якнайшвидше досягнути домовленості і укласти договори, якими формально закріпити зобов’язання сторін щодо умов фінансування розвитку інфраструктури цього парку у процесі спорудження готельно-рекреаційного комплексу апартаментів.

    Визнаємо за доцільне просити у Львівської міської ради звільнити ТзОВ «Архібуд» від сплати інвестиційного внеску у бюджет міста з огляду на потребу використання цих коштів на виконання зобов’язань інвестора з облаштування рекреаційного ландшафтного парку «Знесіння» відповідно до проекту.

    Схвалюємо намір ТзОВ «Архібуд» передати парку «Знесіння» земельну ділянку на вулиці Довбуша, 15 після спорудження на її частині готельно-рекреаційного комплексу апартаментів».
     
     

     
    Категорія: Інші новини | Переглядів: 858 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz