Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Август 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 03.05.2024, 02:49

    Головна » 2013 » Август » 20 » Фестиваль "Козацькі розваги" у Дніпрорудному
    Фестиваль "Козацькі розваги" у Дніпрорудному
    08:28
    17 серпня відбувся щорічний  фестиваль «Козацькі розваги», який за традицією проводиться у парці м.Дніпрорудне. В цьому році був присвячений медовому Спасу. Фестиваль тісно пов'язаний з обрядами та традиціями українського народу і, в основному, носить жартівливий, розважальний характер. Кожного року він набирає обертів та стає у місцевих жителів бажаним та довгоочікуваним.
    На відкритті свята зі словами привітання виступили голова міста Дніпрорудне Матвєєв Є.С., директор Національного природного парку «Великий Луг» Лаба В.П. та президент молодіжної громадської організації клубу «Білі Ворони» Решетов С.О. Відкриття дійства прикрасив своїм чудовим співом народний хор «Калина».
    На фестивалі можна було відвідати Містечко народних майстрів та придбати собі та своїм близьким гарні прикраси, духмяне мило, авторські іграшки, та інші дивовижні роботи майстрів та майстринь Запорізької області. Гарний козак пропонував кожному бажаючому власноруч викарбувати собі монету на щастя.
    За традицією основу фестивалю складала конкурсно-розважальна програма між командами двох куренів «Великого Лугу» та «Білих Ворон». Молоді люди, під звуки козацьких пісень, продемонстрували глядачам і вболівальникам свої швидкість, витривалість та силу. Цікавими та видовищними були спортивні змагання з перетягування канату, піднімання гирі; силові вправи на руках, козацька бійка мішками з сіном. Всі глядачі були у захваті від жартівливих та їстівних конкурсів, під час яких командам було необхідно на швидкість заплести косу із стрічок, надути повітряні кульки, з’їсти кавуна, або випити пляшку квасу, заїдаючи її хлібом.
    В кінці конкурсної програми була проведена вікторина по козацтву, під час якої розгорнулося суперництво команд та гостей свята.
    Наймолодші гості також не сумували – вони змагалися у конкурсі дитячого малюнку на асфальті «Моя улюблена тварина», та танцювали під дитячу музику. Переможець отримав приз у вигляді м’якої іграшки, а інші учасники отримали у подарунок цукерки.
    Після підведення підсумків змагань капітани команд були нагороджені почесними грамотами, а всі учасники – баночками меду. А потім усіх присутніх пригостили кулішем, приготованим за традиційним козацьким рецептом кухарями обох команд. На жаль, команда "Великого Лугу" складалася з підставних гравців, а підсумки конкурсу здивували усіх. При рахунку 7:5 на користь "Білих Ворон" працівник "Великого Лугу" Юлія Маркова оголосила перемогу "Великого Лугу". Не відбулася і козацька лава, окільки наші суперники просто втекли, а курінний отаман Євген виправдовувася тим, що це небезпечний вид змагань...
    Категорія: Інші новини | Переглядів: 523 | Додав: Ворон | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz