Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Март 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 20:07

    Головна » 2011 » Март » 4 » Година Землі - кожен з нас зможе зробити свій внесок
    Година Землі - кожен з нас зможе зробити свій внесок
    08:22
         Дитяча Екологічна Асоціація «Зелена Країна» запрошує всіх  приєднатися до Всесвітньої акції ГОДИНА ЗЕМЛІ.
     
        Година, що об’єднує світ, заради боротьби з глобальним потеплінням
     
          26 березня о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату. Сміливо, просто та легко, Година Землі 2011 має на меті продемонструвати урядам країн світу, бізнес організаціям та людям, що дії проти глобального потепління не тільки необхідні, але й можливі.
         Цього року "Година Землі" - це більше, ніж година!
       Ми повинні діяти щодня, роблячи невеликі кроки назустріч майбутньому без зміни клімату, майбутньому, у якому всі забезпечені природними ресурсами, майбутньому, у якому людина живе в гармонії з природою! Світ не може більше чекати; і перший крок такий же простий, як вимкнути світло.
         В 2009 та 2010 Україна, разом зі 126 іншими країнами світу, долучилася до всесвітньої акції Година Землі!
        Чому саме ми всі маємо приєднатися до Години Землі? Просто тому, що саме від нас залежить майбутнє Планети!
       Година Землі - це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік. Це можливість дати людям право голосу у вирішенні майбутнього Планети, а також об’єднання наших зусиль для сталого розвитку та збереження природи навколо нас заради наших дітей та онуків!
         Година Землі - це наші прості щоденні дії - виключати за собою світло і воду, переробляти папір, їздити на велосипеді та багато чого іншого!
      Долучайтесь до Години Землі 2011!
     Вимикайте світло на одну годину, Годину Землі,
    26 березня о 20:30!
     
    Історія Години Землі!
    Як це було?
     
          Починалося все з акції, яка закликала жителів Сіднея вимкнути світло, а переросло в одну з найбільших світових кампаній за боротьбу зі зміною клімату.
          Година Землі була започаткована в Сіднеї (Австралія) в 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилося більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, такі як Золоті Ворота в Сан-Франциско, Колізей в Римі та білборд Coca Cola на Таймз-Сквер на годину стали темними, як символи надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними.
          Година Землі 2009 була беспрецедентним успіхом, взяли участь 4088 міст та 88 країн по всьому світі. Кількість учасників акції 2009 року перевершила всі очікування та відображає зростаючу глобальну стурбованість зміною клімату та нездатністю людства до цього часу ефективно вирішити цю проблему, вважає Всесвітній фонд природи.
          Сотні знакових пам’яток світу, серед яких Великі Єгипетські піраміди, Лондонський Біг Бен, статуя Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро, згасили в суботу свої вогні, підтримуючи глобальний заклик до дій.
          Відгук світу на Годину Землі 2010 був ще більшим - більше 4000 міст в 127 країнах світу, мільйони людей на всіх континентах Планети злилися в єдиному пориві до щасливого майбутнього.
     
    А що ж Україна?
     
           В 2009 до Години Землі долучилися 16 міст та містечок України: Київ, Одеса, Рівне, Дніпропетровськ, Луцьк, Івано-Франківськ, Чернівці, Чернігів, Львів, Долина (Івано-Франківська область), Ковель (Волинська область), Нововолиньск (Волинська область), Славутич (Київська область), Артемівськ (Донецька область), Вілкове (Одеська область), Кам’янець-Подільський. За підтримки міської влади українських міст-учасників акції, були відключені визначні пам’ятки, відомі по всій країні та поза її межами.
           У Києві в підтримку акції занурилися в темряву Майдан, Хрещатик, Софієвський та Михайлівський собори, Печерська Лавра й інші пам’ятки, щоправда, не в 20:30, а в 23:00, забезпечуючи тригодинну економію енергії. В Одесі було вимкнене освітлення Приморського бульвару, Театру Опери та Балету, Катерининської площі та інших центральних вулиць і площ міста, як і в інших містах країни. Незважаючи на те, що про свою участь заявили всього 16 міст, люди та організації у інших населених пунктах України теж вимкнули світло на одну годину, тим самим підтримуючи Годину Землі.
            В 2010 році в Україні до кампанії долучилися більше 20 міст та містечок, у тому числі Київ, Одеса, Львів. Приєдналися десятки бізнес компаній та асоціацій, а також різні неурядові благодійні та молодіжні організації. Проводилася ефективна рекламна кампанія, Годину Землі підтримали українські зірки, серед яких група „Крихітка”, Лілія Пустовіт, Esthetic Education, група «Тартак». 
           Українська молодь та різноманітні заклади країни підхопили заклик до активних дій та провели десятки подій у різних містах України на підтримку кампанії Година Землі 2010. Центральною подією у Києві був перегляд кінофільма на екологічну тематику, використовуючи електроенергію, отриману від альтернативних джерел енергії, який пройшов в Маріїнському парку біля Музею Води. Мережа ресторанів „Козирна Карта” запросила всіх бажаючих провести святкову вечерю при свічках у Києві та інших містах України.
          У Вінниці, Симферополі та Енергодарі підчас Години Землі пройшли святкові концерти з виступами місцевих музичних колективів, файер шоу, переглядом фільмів на екологічну тематику. Події пройшли у дуже теплій атмосфері, зігріті серцями та десятками свічок, які принесли з собою гості та організатори подій. Наприкінці вечора зі свічок були викладені символічні фігури кампанії – цифра „60”, Земна куля та інші.
          Полтавське товариство любителів астрономії запросило всіх бажаючих на вечір «тротуарної астрономії», щоб за відсутності світла спостерігати за зірковим небом, якого майже не видно через засліплюючі вогні міста. А у Дніпродзержинську театр-студія «Десятый квартал” запропонувала глядачам цікаву виставу та відсвяткувала День Театра при свічках.
    А що зробимо ми разом?!
    Година Землі – це заклик надії та заклик до дії.
    Кожен з нас може зробити свій внесок.
    Приєднуйтеся!
    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 937 | Додав: Пчелка | Рейтинг: 5.0/4 |
    Всього коментарів: 4
    avatar
    1
    Привет всем!
    Сегодня в "Odnoklassniki.ru" в 3 -х группах: (Я ИЗ ДОНБАССА, ГОРЛОВКА, НАША ШКОЛА 22 ) создал тему : "Час Земли, 26 марта в 20:30!
    Волнуют ли вас лично проблемы экологии и что вы предпринимаете".
    В качестве поста дал информацию о проведении акции.
    Надеюсь тема станет интересной для обсуждения на сайте.
    С уважением
    Денис Крапивцов
    avatar
    2
    Залишився 1 день до Години Землі.
    Вже 28 Українських міст офіційно підтвердили участь в кампанії, і ще більше буде індивідуальних акції.
    Про плани святкування в деяких містах написано на сайті Години Землі тут http://wwf.panda.org/ru/campaigns/eh11/what_will_happen_in_ukraine/.
    avatar
    4
    Час Земли в «Дюймовочке»: здоровая планета начинается с меня
    Работая по программе экологического образования, детсад № 34
    г. Константиновка не мог остаться в стороне от проведения Всемирного Часа Земли. 25 марта ребята вспомнили, где они живут, какие знают богатства Земли – леса и поля, цветы, растения, животные, полезные ископаемые. Воспитатели рассказали, что планета может болеть, и дети размышляли, почему это происходит, как можно вылечить Землю. Был проведен сеанс психогимнастики «Слушаем голос Земли». Малыши на полном серьезе представляли, что может говорить больная Земля, о чём просить и предупреждать.
    Педагоги предложили самим детям стать экологами - врачами Земли и
    провести в субботу вечером дома вместе с родителями Всемирный час Земли.
    А чтобы родители не забыли, дети принесли им листовки-объявления:

    «ДОРОГИЕ ПАПЫ И МАМЫ!
    26 МАРТА С 20.30 ДО 21.30 ВЕСЬ МИР ПРОВОДИТ ЧАС ЗЕМЛИ. В ЭТО ВРЕМЯ: ВЫКЛЮЧАЮТ СВЕТ (ТЕЛЕВИЗОР, КОМПЬЮТЕР, И Т.Д.), ГАЗ, ВОДУ, ОСТАНАВЛИВАЮТСЯ МАШИНЫ, ЛЮДИ ВЫХОДЯТ НА СВЕЖИЙ ВОЗДУХ, ПРИРОДУ И СЛУШАЮТ ЗЕМЛЮ. ОНА МОЛИТ О ПОМОЩИ. ПОДДЕРЖИТЕ ЗЕМЛЮ! ПРОТЯНИТЕ ЕЙ РУКУ!
    ПРИМИТЕ УЧАСТИЕ В ЧАСЕ ЗЕМЛИ! А В ПОНЕДЕЛЬНИК В ДЕТСКОМ САДУ МЫ С РЕБЯТАМИ РАССКАЖЕМ ОБ ЭТОМ И ПОКАЖЕМ СВОИ РИСУНКИ, ФОТО, ВИДЕО.
    ВАШИ ДЕТИ».

    И все получилось — в понедельник малыши пришли в сад, рассказали и
    изобразили в рисунках, как их семьи откликнулись на их призыв помочь
    Земле: о том, как выключали свет и выходили под зонтиками во двор,
    слушать матушку землю. Вот такой он был Час Земли — под зонтиком!
    Планета, вот бы тебе такой защитный зонтик из наших душ и сердец!

    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz