Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Февраль 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.05.2024, 03:59

    Головна » 2013 » Февраль » 5 » Кампания "Внимание, первоцветы!"
    Кампания "Внимание, первоцветы!"
    06:06
    Уважаемые земляки, днепрорудненцы!
    В преддверии Дня святого Валентина, Дня защитника Отечества и Международного дня Женщин к вам обращаются работники Национального природного парка «Великий Луг»

    и члены клуба «Белые Вороны». Мы убедительно просим вас отказаться от покупки на рынках города и в неустановленных местах торговли букетиков растений – первоцветов. Именно в это время злейшие враги природы выходят на свой позорный промысел, в результате которого в Украине массово гибнут и исчезают популяции подснежника складчатого, подснежника Эльвеза, цикламена Кузнецова, прострела чернеющего, шафрана сетчатого, брандушки разноцветной. Эти растения уже давно занесены в Красную книгу Украины. Мы напоминаем, что сбор объектов Красной книги Украины категорически запрещён! Цветы, которые первыми пробиваются из-под снега и напоминают о приходе весны, охраняются государством.

    Законодательством Украины установлена ответственность за незаконный сбор и продажу первоцветов, в частности согласно ст. 90 Административного кодекса Украины штраф за сбор, транспортировку, продажу и покупку первоцветов составляет от 20 до 30 необлагаемых минимумов доходов граждан. Размер необлагаемого налогом минимума доходов граждан в Украине равен 17 грн. Таким образом, если в букете 30 подснежников и вы платите за него 5 гривен, то штраф, который вы рискуете получить, составит 30x17 =510 гр. Оно вам надо? 

    Уважаемые соотечественники! Срывая или покупая первоцветы, вы способствуете уничтожению редких, исчезающих видов растений.
    Сохраним жизнь первоцветам!

    Мы обращаемся ко всем мужчинам Украины: Не дарите своим любимым подснежники - растения, которые имеют статус редкого, находящегося под угрозой исчезновения вида, включенного в Красную книгу Украины. Мы просим очаровательных женщин Украины не принимать в подарок букетики убитых браконьерами растений – первоцветов! Мы предупреждаем людей, которые хотят рискнуть продать в нашем городе подснежники, что рейдовые группы экологов, администрация рынков, работники ГОМ МВД этого не допустят!

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 1850 | Додав: | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 2
    avatar
    1
    Продаються проліски синіБіля театру, біля вітрин…Зів’ялі, зім’ялися квіти тремтливі в корзині,Втратили свіжість і неба весняного синь.Дивлюсь я: милі мої, хороші!Погляд від них не можу відірвати,Яке несумісне поняття: квіти і гроші!Хто міг додуматись: сонцем,життям торгувать.            Коли людина знищує твори митців – картини, скульптури, церкви – ми називаємо це варварством. Зрозуміле і природне наше ставлення до людей, що підносять руку на красу. Але, як спокійно ми дивимося на те, як кожний рік весною на наших очах знищується краса нашої природи. Ми не тільки споглядаємо цей вандалізм, але і самі інколи приймаємо в ньому участь.            Квітка – вершина краси і гармонії життя, саме яскраве і ніжне творіння, яке коли-небудь доводилось спостерігати людству. А вісниками цієї краси, кожну весну нагадуючи нам, який чудовий цей світ, повний світла і барв, є першоцвіти, які ми часто називаємо підсніжниками. Це сам білосніжний підсніжник, маленькі фіалки-цикламени, змінюючи свій колір морозник, колюча іглиця; крихітні створіння природи, які змагаються з холодом і сірістю відступаючої зими, дарують нам велику радість споглядання чуда…            Головна причина їх зникнення – знищення місць, де ці рослини ростуть. Але багато з привабливо квітучих рослин зменшують свою чисельність через пряме знищення їх людиною. Масштаби збирання цих рослин на продаж за останні декілька років набули загрожуючи розмірів.            Після довгої зими зрозуміле тяжіння людини до перших проявів життя природи. В цей час ми завжди прагнемо придбати один для одного самі різні, але завжди живі квіти. Для самої квітки це означає смерть. Для садових і тепличних рослин цей кінець закономірний; їх для того і виростили, щоби порадувати нас. Але дикоростучі квіти вирощувати нема кому; тому багато з них зникають від непомірного знищення.            Сумно відомий той факт, що 531 виду рослин нашої держави загрожує зникнення. По неповним даним на Україні вже зникло 50 видів. В умовах економічної кризи, коли багато людей хочуть покращити свої фінансові справи за рахунок природи, різко зросла небезпека зникнення ще багатьох рідкісних видів.            Зрозуміло, що в даний час люди це роблять не від доброго життя, погано живеться зараз майже кожному. Але не всі ж виживають, знищуючи живе…            Допомагають у цьому і покупці. Які втішають себе тим, що квіти зірвані – не пропадати ж їм. Але мабуть тому і рвуть і везуть їх у великі міста тисячними партіями, бо знають: товар не залежиться, обов’язково куплять.            Не купуйте дикі квіти! Можна підняти покинуте село, можна відбудувати зруйнований завод. Якщо дуже забажається можна відновити Храм Христа – Спасителя. Але одного разу знищений в природі вид не відновиться вже ніким і ніколи. Невже Ви хочете прикласти руку до його зникнення?
    avatar
    2
    Можете провести у себе конкурс який ми проводили в 2008 році
    Асоціація «Дитяча екологічна організація «Легіони Землі» спільно з Бібліотекою - філія №19 ЦБС для дітей м. Львова в рамка проведення акції „Збережемо первоцвіти” проводить конкурс за темою:«П Е Р В О Ц В І Т И     П Р О С Я Т Ь    З А Х И С Т У»1. Конкурс малюнків та плакатів2. Конкурс фотографій3. Конкурс літературних творівМЕТА АКЦІЇ:- екологічна освіта та виховання; - виховання відчуття єдності всього живого на планеті, та відповідальності за все живе на ній;- привернення уваги дітей та дорослих до проблеми зникнення ранньоквітучих рослинЗАДАЧІ АКЦІЇ: - сприяння екологічному та патріотичному вихованню школярів;- привернути увагу населення міста та області до питання збереження зникаючих видів рослин;- допомога становленню активної життєвої позиції у відношенні до природоохоронних справ.УМОВИ КОНКУРСУ:- роботи приймаються до 20 березня 2008р.;- на конкурс приймаються роботи від:  а) окремих учасників;  б) дитячих колективів;- конкурс проводиться у трьох вікових категоріях: 1-4 кл; 5-8 кл; 9-12 кл.;- на конкурс приймаються малюнки та плакати виконані на форматі А3 та більше- на конкурс приймаються вірші в друкованому вигляді- на конкурс приймаються фото розміром не менше 15х21ОФОРМЛЕННЯ:при подачі матеріалів на конкурс на зворотній стороні роботи необхідно обов’язково вказати:- прізвище, ім’я та по-батькові- дату народження- домашню адресу, телефон- клас та школу (для окремих осіб) чи назву організації (для колективних учасників)НАГОРОДЖЕННЯ:- оголошення результатів 1 квітня 2008 року- всі учасники конкурсу будуть нагородженні пам’ятними дипломами- переможці конкурсу, у трьох вікових категоріях 1, 2 і 3 місця, будуть нагороджені грамотами та пам’ятними подарунками- роботи, що займуть призові місця будуть опубліковані в пресіІНШІ УМОВИ- малюнки та плакати: а) відображення краси та неповторності перших квітів; б) заклик до бережливого ставлення до первоцвітів.- фотографії: а) фотографії первоцвітів та місць їхнього проростання; б) фотографії з ринків м. Львова з відображенням масовості знищення первоцвітів.- літературні твори: лист звернення до вдаваного браконьєра, з роз’ясненням ситуації та проханням більше не знищувати первоцвітиРоботи приймаються за адресою:   79071 м .Львів вул. Симоненка 10 (бібліотека – філіал №19)Довідки за телефонами (8-032) 264-20-89
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz