Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Ноябрь 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 12:49

    Головна » 2009 » Ноябрь » 15 » Львівщина. Екологічні новини
    Львівщина. Екологічні новини
    12:53

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/11/13/163233.html

    Військові частини Львівщини забруднюють довкілля та самовільно видобувають прісну воду  
    Еко.portal.lviv.ua / 13.11.2009 16:32  
    Екоінспектори Державної екологічної інспекція у Львівській області перевірили ряд військових частин, розміщених на території Львівщини та виявили суттєві порушення природоохоронного законодавства. Зокрема, при перевірці військової частини А 0998 у м. Яворові виявили засмічення земельних ділянок побутовими відходами та порубочними рештками. Про це повідомляє прес-служба Мінприроди України. 

    Засмічення території військової частини на площі 534 м2, є порушенням ст. 17,33 Закону України «Про відходи», ст. 35 Закону України «Про охорону земель» та ст. 164 Земельного кодексу України. Шкода, завдана довкіллю, становить 3320 грн.

    Окрім того, при перевірці Гарнізону м. Броди в/ч А 1461 КЕВ м. Тернопіль виявлено самовільне видобування прісних підземних вод з перевищенням ліміту, що є порушення ст. 44, 48, 49 Водного кодексу України. За даним фактом розмір шкоди, завданої довкіллю, становить 297 121,51 грн.

    «Відповідно до законодавства, водокористувачі зобов’язані економно використовувати водні ресурси, дбати про їх відтворення і поліпшення якості вод, здійснювати спеціальне водокористування лише за наявності дозволу, дотримувати встановлених лімітів забору води. Понаднормовий забір неминуче призведе до виснаження свердловини.

    Порушення водного законодавства тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно з законодавством України» - йдеться у повідомленні.  


    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/11/09/175920.html

    На Львівщині впіймали браконьєрів  
    Еко.portal.lviv.ua / 09.11.2009 17:59  
    Інспекторами Державної екологічної інспекції в Львівській області проведено рейд-перевірку по боротьбі з браконьєрством на території мисливських угідь області. Як повідомляє офіційний сайт Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, за результатами рейду, складено протоколи на порушників правил використання об’єктів тваринного світу.  

    Зокрема, порушники полювали на хутрових звірів та на пернату дичину з собаками без відповідних документів з допуском до полювання на території мисливських угідь Городоцької райорганізації УТМР поблизу с. Дроздовичі, а також в межах водно-болотних мисливських угідь ЛОО ФСГ «Динамо» біля с. Затока Яворівського району. 

    «Є чіткі правила, яких мисливець повинен дотримуватися, перебуваючи на території мисливських угідь. Це обов’язкова наявність посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини, відстрільної картки, дозволу на право носіння зброї, при полюванні з собакою – паспорт мисливської собаки з допуском до полювання», - йдеться у повідомленні. 

    Відповідно до ч. 1 ст. 85 КУпАП, порушення правил полювання тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від двох до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     

    http://eko.portal.lviv.ua/news/2009/11/09/152637.html

    Начальника відділу Львівської обласної СЕС впіймали на хабарі  
    Еко.portal.lviv.ua / 09.11.2009 15:26  
    Правоохоронці затримали під час отримання хабара начальника відділу експертиз Львівської обласної санепідемстанції Михайла Павліва. Про це «Львівський портал» повідомив начальник центру зв’язків із громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області Денис Харчук.

    Зокрема, Михайла Павліва затримали під час отримання 300 гривень хабара за підписання одного з документів.
     

    http://eko.portal.lviv.ua/article/2009/11/12/122718.html

    Забудоване «Знесіння» - реалії майбутнього?  
    Еко.portal.lviv.ua / 12.11.2009 12:27  
     ТзОВ «Архібуд» замість житла будуватиме у парку «Знесіння» на вулиці Довбуша, 15 п’ятизірковий готельно-рекреаційний комплекс з підземним паркінгом. Відповідну «резолюцію» винесли на журналістські очі під час сьогоднішньої прес-конференції представники фірми.

    Відповідно до задуму проектантів, у парку мають збудувати не просто готель, а чотириповерховий комплекс апартаментного типу, у якому зможе розміститися одночасно до 200 відвідувачів. Відповідно, під комплексом має бути збудований підземний паркінг на 200 автомобілів. Звісно ж на території комплексу будуть розміщені басейни, ресторани, конференц-зали та інші інфраструктурні об’єкти. 

    Загалом «Архібуд» орендує ділянку у парку «Знесіння», площею 3 гектари, з них планують забудувати 0,77 га. Натомість на ділянці, вільній від забудови, хочуть облаштувати каскад водоспадів, фонтани, лабіринти з кущів. В «Архібуді» обіцяють, що цією ділянкою зможуть вільно прогулюватися не лише відвідувачі готельного комплексу, але й пересічні львів’яни, які прийдуть у парк.

    Як пояснив співзасновник ТзОВ «Архібуд» Віктор Коць, 28 жовтня цього року після двох років судової тяганини Галицький районний суд Львова закрив провадження в адміністративній справі про визнання нечинними ухвал Львівської міської ради, якими земельна ділянка на Довбуша, 15 була передана в оренду ТзОВ «Архібуд». За рішенням суду справа мала бути розглянута у порядку господарського судочинства. Відтак «Архібуд» запропонував будувати готельно-рекреаційний комплекс на спірній ділянці.

    «Архібуд» аргументує рішення про спорудження у парку готельно-рекреаційного комплексу тим, що згідно з проектом організації парку «Знесіння» спірна земельна ділянка на Довбуша, 15 розміщена у зоні стаціонарної рекреації і призначена для спорудження об’єктів центрів відпочинку.

    Як повідомив Віктор Коць, уже замовлено історико-містобудівне та містобудівне обґрунтування будівництва комплексу апартаментів у парку «Знесіння». За його словами, «Архібуд» готовий інвестувати у будівництво «суму з шістьма нулями у доларах США», щоправда, конкретної цифри наразі не називають. Найближчим же часом мають відбутися громадські слухання щодо будівництво готельно-рекреаційного комплексу у парку.

    За словами Віктора Коця, «Архібуд» сподівається погодити усі документи та дозволи на будівництво у парку «Знесіння» протягом найближчих трьох місяців. Саме ж будівництво комплексу триватиме рік-півтора. 

    Після закінчення прес-конференції її учасники на чолі з депутаткою міської ради Іриною Поляковою, яка до слова є наближеною до керівництва «Архібуду» особою, проголосили резолюцію на підтримку ініціативи щодо забудови парку «Знесіння» готельно-рекреаційним комплексом. За словами Ірини Полякової, цю резолюцію мають взяти за основу для подальшої реалізації задумів «Архібуду». Саме ж підприємство закликають звільнити від сплати інвестиційного внеску на розвиток інфраструктури Львова, аргументуючи це тим, що «Архібуд» зробить цей внесок, облагородивши частину території парку «Знесіння».  

    Інша депутат Львівської міської ради, а до того ж голова комісії природокористування Віра Лясковська зовсім не поділяє оптимізму своєї колеги. За її словами, парк «Знесіння» не можна забудовувати у жодному разі, а різниці між тим, чи будуватимуть там житло чи готельний комплекс практично немає. «Територію у парку «Знесіння» не можна забудовувати, тому що це місце історично є культурно-заповідною територією, яка має свій унікальний ландшафт. Ця територію має свою природну забудову – там є Піщана гора, гора Лева. І цей ландшафт не потребує ніякої конкуренції з готелями, розважальними комплексами», - наголошує Віра Лясковська.

    Вона переконана, що «скоробагатьки», які намагаються будь-якою ціною забудувати ландшафтний парк не мають жодного уявлення ні про місто, ні про його життєвий простір. «Для наших скоробагатьків важливе тільки одне – давай землю у найкращому місці, щоб було зручно, привабливо і дорого за квадратний метр. Це – вся їхня моральна ідеологія. Я не можу більше ні чути, ні дивитися на цю ницість наших ура-патріотів, які приїхали сюди і знущаються над нашим містом. При цьому деякі наші можновладці їм допомагають», - зазначає В. Лясковська.

    Натомість директор ландшафтного парку «Знесіння» Олесь Завадович наголошує, що в принципі у свій час не треба було приймати рішення про надання дозволу на забудову ділянки на Довбуша, 15. За його словами, ділянка є в межах парку, і на неї розповсюджуються правила використання земель природо-заповідного фонду.

    «Державні будівельні норми, і не тільки в Україні, але й у світі, містять певні нормативи розвитку міста, пропорцій забудованих площ і площ для відпочинку. Тобто перетворити місто в кам’яний мішок дуже легко, але зробити зворотній крок – непросто. Всі ми пам’ятаємо, що парки є потрібними, природа є потрібною, але коли забудовники вселяються у парк, то таким чином блокують доступ до відповідних територій іншим людям», - наголошує Олесь Завадович.

    І хоч питання про будівництво комплексу апартаментів у парку «Знесіння» ще остаточно не вирішене і має пройти ще низку погоджень, проте, зважаючи на практику прийняття подібних рішень за каденції мера Садового, можна впевнено очікувати, що за декілька років ландшафт парку суттєво зміниться. 
     




    Переглядів: 811 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz