Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Ноябрь 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 18.04.2024, 20:32

    Головна » 2017 » Ноябрь » 17 » Мрії збуваються – в Республіці Мрія відкрився кіноклуб – відбувся показ фільму Lumière!
    Мрії збуваються – в Республіці Мрія відкрився кіноклуб – відбувся показ фільму Lumière!
    16:54

    Новина-звіт про виконання програми показів «Чілдрен Кінофест»


    16 листопада, у четвер, в головній актовій залі Запорізького НВК №19 відбулося Перше засідання Кіноклубу "Мрійники".  З одного боку, це – новий напрямок роботи Дитячо-юнацької громадської організації «Республіка Мрія», з другого – робота клубу чудово вписується в рамки факультативних курсів «Основи медіаграмотності – 8 клас» та «Медіакультура – 10 клас», апробація яких є складовою частиною програми Всеукраїнського експерименту з упровадження медіаосвіти (Наказ МОН №1199 від 18.08.2017 "Про проведення Всеукраїнського експерименту "Стандартизація наскрізної моделі массового впровадження медіаосвіти...").

    Показ французької кінострічки Lumière! в ході Першого засідання кіноклубу став по-справжньому значною та вражаючою подією, яка обов’язково запам’ятається учням 8-А, 8-Б та 10-А класів Запорізького НВК №19.  Фільм режисерів Луї та Огюста Люм’єрів з коментарями Тьєрі Фремо – захоплююча подорож у минуле, можливість подивитися на документальні кадри, які відобразили різні міста у різних країнах  наприкінці 19 та початку 20 сторічь. Всесвітньо відомі шедеври або дотепер невідомі скарби – ця добірка відреставрованих стрічок подарувала громадянам «Мрії» подорож до витоків кіно.

     Саме брати Люм’єри в 1895 році запатентували кінематограф, котрий, на відміну від кінетоскопа Томаса Едісона, дозволяв одночасний перегляд стрічок великою аудиторією. Вони винайшли навіть трюки й рімейки, тож можна сказати, що брати Люм’єри — родоначальники не лише кінематографа, а й загалом мистецтва зйомки. Загалом існує близько сотні картин братів: як усесвітньо визнані шедеври, так і невідомі самородки, реставровані у форматі 4К, - повідомляє сайт http://osvita.mediasapiens.ua

    « … прекрасний фільм! Тут невеликий рух камери. Спершу ми йшли вперед, а тепер рухаємося назад. Подивіться на якість картинки. Це 1896 рік. Ми бачимо, що картинка дуже стабільна. Люм’єр був прекрасним техніком, тож коли брати винайшли кіно, технічно все було практично готове, - розповідає Марія Дачковська, редакторка новин та журналістка сайту MediaSapiens. - Виходить так, що коли режисер знімає сьогодні, то отримує практичну таку ж картинку, що й Люм’єр 120 років тому. В самому фільмі — чимало руху. І це Франція кінця XIX сторіччя. Це чудове документальне свідчення того, якою тоді була країна».

    Ми вдячні братам Люм'єрам за те, що вони створили перший у світі фільм, винайшли кінематограф i познайомили людство з мистецтвом кіно. Ми вдячні Люмєрам за те, що вони подарували нам цю чарівну можливість - насолоджуватися веселими та ліричними,  драматичними та пригодницькими історіями, які вчать та захоплюють справжнього цінителя - не залишають його байдужим, - кажуть громадяни «Республіки Мрія».

    Нагадуємо, що освітній Медіахолдинг "ВМ-НФ" отримав від "Чілдрен Кінофесту" легальні права на покази деяких кінофільмів, озвучених українською мовою. Люм’єри – це один з них.

    В Україні вже завершився 4-й Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». Гостями безкоштовних показів стали близько 40 тисяч юних українців у 21 місті.

    У цьому році на фестивалі було започатковано національний конкурс фільмів, знятих дітьми від 7 до 14 років. Організатори отримали понад 130 заявок, серед яких вибрали 10 фіналістів. Юних режисерів було запрошено до Києва, де вони особисто представили свої роботи перед спеціальним показом на великому екрані кінотеатру «Київська Русь». Переможця визначило професійне журі у складі режисера анімації Манука Депояна («Микита Кожум’яка»), актриси Катерини Молчанової («Моя бабуся Фанні Каплан») і режисера Романа Бондарчука («Українські шерифи»). На церемонії закриття фестивалю відбулося нагородження: звання Найкращого українського дитячого фільму року отримала робота «Як завести котеня» 7-річної режисерки Поліни Шевченко з Дніпра.

    Запорізький НВК №19 приєднується до руху "Чілдрен Кінофесту". Заплановані не тільки легальні покази фільмів в рамках роботи Кіноклубу «Мрійники». Участь у конкурсних заходах теж зацікавила учнів та вчителів школи «Мрії».

    Крім того, нагадуємо, що шкільний Медіахолдинг «Вісник Мрії – Новий Формат» Запорізького НВК № 19 є організатором Міжнародного конкурсу есе і рецензій на заданий фільм «По той бік екрану», який в цьому році проходив вже вчетверте та зібрав більш 150 учасників з Вірменії,  Білорусі, Криму, України. Більш детально про конкурс на офіційному сайті : http://vestnikm.wixsite.com/reviews

    "Чілдрен Кінофест" відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Державного агентства України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка», посольств і культурних представництв країн-учасниць. Організатор – компанія «Артхаус Трафік».

    Додатково: Гімн Кіноклубу Запорізького НВК №19 "Мрійники" 

     

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 431 | Додав: ecorezerv | Теги: кіно, кіноосвіта, Мрійники, Запоріжжя, Республіка Мрія, кіноклуб | Рейтинг: 5.0/2 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz