Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Апрель 2010  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 13:16

    Головна » 2010 » Апрель » 20 » Новини Львівщини. Екологія
    Новини Львівщини. Екологія
    15:53
     
     
     
     
     
     
    Екологічна інспекція у Львівській області виявила на Добротвірській ТЕС численні порушення
    Еко.portal.lviv.ua / 14.04.2010 14:28
    Інспектори Державної екологічної інспекції у Львівській області провели перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Добротвірською ТЕС ВАТ «Західенерго», в результаті якої виявлено численні порушення. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

    Зокрема, інспектори встановили, що на підприємстві відсутні документи на право користування земельними ділянками під гідровідвали №1 та №2, що є порушенням ст.ст. 124, 125, 126 Земельного кодексу України.
    Окрім того, Добротвірською ТЕС знято та перенесено ґрунтовий покрив (родючий шар ґрунту) на території Прибужанівської сільської ради при проведенні підготовчих робіт з днопоглиблення водосховища без спеціального дозволу на земельній ділянці площею 0,7 га, що є порушенням ст. 168 Земельного кодексу України. Шкода, заподіяна навколишньому природному середовищу, внаслідок зняття ґрунтового покриву становить 10 739 грн.
    При обстеженні території сміттєзвалища Добротвірської ТЕС виявлено засмічення землі за дамбою на площі 125 м2 побутовими відходами, що вивозяться на сміттєзвалище. Об’єм відходів становить 1,5 м3. Це є порушенням ст. 164 Земельного кодексу України та ст. 35 Закону України "Про охорону земель”. За засмічення земельних ресурсів підприємству нараховано збитки на суму 764 грн.
    «Виявлено порушення порядку викиду забруднюючих речовин в атмосферу, недодержання вимог передбачених наданим дозволом, а саме: при проведенні контрольних лабораторних замірів виявлені викиди оксиду вуглецю, що не передбачено дозволом на викиди. За виявлене порушення до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу підприємства, та нараховані збитки на суму 7562 грн» - йдеться у повідомленні.
     
     
     
     
     
     
    За випалювання стерні та сухої рослинності на Львівщині екоінспектори притягнули до адмінвідповідальності 15 осіб
    Еко.portal.lviv.ua / 15.04.2010 11:01

    В результаті рейдових перевірок, екоінспектори Державної екологічної інспекції у Львівській області притягнули до адміністративної відповідальності 15 осіб за випалювання стерні, луків, пасовищ, рослинності або її залишків. Як повідомляє прес-служба Державної екологічної інспекції у Львівській області, на цих осіб накладено штрафів на загальну суму 3230 грн. «На превеликий жаль, і надалі масовими залишаються випадки спалювання прибраного сміття та сухої рослинності, і оскільки, підпаливши сміття, люди часто залишають вогнище без нагляду, це призводить до великих пожеж» - наголошують в екоінспекції.

    Державна екологічна інспекція в Львівській області закликає представників обласних та районних владних структур, керівників організацій, установ та підприємств, навчальних закладів, представників громадських організацій, мешканців кожного міста, селища чи села долучитися до проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо вжиття дієвих заходів по недопущенню забруднення, засмічення земель побутовими та іншими відходами їх забур’янення, а також спалювання стерні і залишків сухої рослинності.
     
     
     
     
     
     
     
     
    У Львові відбудуться дебати присвячені екологічним проблемам сьогодення
    Еко.portal.lviv.ua / 15.04.2010 12:30

    Усіх бажаючих запрошують взяти участь в дебатному заході «ЕкоДебати за моделлю ООН», який відбудеться 1-2 травня у Львові. Відкритий дебатний турнір присвячений екологічним проблемам сьогодення.
    Представники урядових делегацій та активісти неурядових організація екологічного спрямування зможуть представити свої стратегії вирішення актуальних питань екології шляхом участі у дебатах. Теми будуть оголошені заздалегідь. Команди будуть сформовані після закінчення реєстрації. Крім заданого формату вітатимуться імпровізації з боку дебатерів, що наближатиме гру до реального життя, інформує прес-центр ВМГО «Дебатна Академія».
    Партнерами проекту виступають: Інформаційний центр зі зміни клімату «КліматІнфо» та Екоклуб "Зелена хвиля”.
    На турнірі за «Моделлю ООН» учасники матимуть можливість виконати важливе і цікаве завдання, - підготувати звернення до громадян та офіційних представників урядів різних країн зі своїми пропозиціями та вимогами. Ключові моменти найяскравіших виступів у різний спосіб поширюватимуться в медіа й пропонуватимуться до уваги громадськості.
    Реєстрація бажаючих взяти участь у дебатах триває з 12 до 20 квітня 2010 року включно.
    Більше про вимоги до учасників та реєстрацію можна дізнатись тут.
    Довідка:
    «Модель ООН» - це формат дебатів, заснований на засіданні ООН. Метою «Моделі ООН» є обговорення, лобіювання і голосування за резолюціями, що пропонують шляхи вирішення різних актуальних проблем.
    Міжнародний дебатний формат «Модель Організації Об’єднаних Націй» або «Модель парламенту» з’явився в Гаазі в 1968 році та в даний час об’єднує більше 5 тисяч молодих людей з-понад 50 країн світу.
    Головні цілі міжнародного дебатного формату: навчання молоді демократії, розвиток взаєморозуміння та взаємодії у процесі навчального моделювання реальної діяльності ООН.. Програма заходу надсилається зареєстрованим учасникам.
     
     
     


     
     
     
     
    Проект Євросоюзу у сфері енергозбереження розпочали у Львові
    Еко.portal.lviv.ua / 18.04.2010 10:03
    Львів розпочав тісну співпрацю з Європейським Союзом. Зокрема, у цьому році за підтримки ЄС у Львові стартує проект MODEL-CIUDAD щодо реалізації заходів з енергозбереження у гімназії «Сихівська». Про це повідомляє представництво Європейської комісії в Україні. У 2009 році між департаментом економічної політики Львівської міської ради та програмою Європейського союзу CIUDAD було підписано угоду щодо реалізації заходів з енергозбереження у гімназії «Сихівська». Проект триватиме 30 місяців. Сума, яку місто отримає від програми Європейського союзу CIUDAD, становить 106 тис 866 євро (80%). Львів також виділить 26 тис 716 євро (20%). У гімназії планується виконати утеплення зовнішніх огороджувальних конструкцій пінополістиролом, заміну віконних конструкцій, встановлення забатарейних екранів у підвіконній частині стіни, модернізацію внутрішніх систем тепловикористання. Метою проекту CIUDAD є надання кращих напрацювань Асоціації "Енерджі-Сіте” в ділянці енергоменеджменту на службу міським громадам. Завданням проекту є впровадження енергоменеджменту в місцевих органах влади та термомодернізація найбільш проблематичних будівель бюджетних установ міста, що фінансуватимуться за рахунок коштів Євросоюзу
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
    Молоді ландшафтні архітектори з України й Польщі представили свої проекти щодо облаштування парку «Знесіння» у Львові
    Еко.portal.lviv.ua / 19.04.2010 09:53
    Молоді ландшафтні архітектори з України й Польщі визначають майбутнє однієї із найцінніших природно-архітектурних пам`яток Львова - парку "Знесіння". Сьогодні вони представляють в обласному центрі свої проекти розвитку туристичної та рекреаційної інфраструктури, а також впорядкування, відновлення та використання території цієї популярної зони відпочинку. Про це повідомляї Укрінформ. У баченні студентів Люблінського католицького університету з РП, котрі ще торік ознайомилися з рекреаційними можливостями зеленої зони і на основі досліджень та спостережень напрацювали рекомендації, у "Знесінні" потрібно облаштувати туристично-залізничний маршрут, відновивши закинуту вузькоколійку, відкрити релігійно-медитаційний центр та спортивний парк. Їх колеги з Львівського національного лісотехнічного університету розглядають можливість влаштування у парку зони екстремальних видів спорту, а також відновлення тут санних трас, велосипедних доріжок. Цікавою є пропозиція відродження виноградарства на схилах гір, які складають комплекс. Як зазначив заступник Львівського міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, ці сміливі ідеї молодих архітекторів набирають особливої актуальності в контексті підготовки міста до Євро-2012. Адже розташований на вододілі Балтійського та Чорного морів регіональний ландшафтний парк "Знесіння" є найбільш привабливим і загадковим заповідником Львова. Він зберігає ще багато таємниць і несподіванок. Тут можна зустріти рідкісні степові рослини, оголені пісковики та вапняки зі скам`янілими залишками морської фауни, вкриті лісом горби, долини з озерами і струмками. Тут, на північних схилах Розточчя, свого часу виникли найдавніші поселення в районі Львова. Практично поряд розташовано три з них: періоду неоліту та бронзи, IV-II тисячоліття до нашої ери; IX-V сттоліть до н.е. та XIII-XIX століть н.е. На "Знесінні" також виявлені древньослов`янські язичницькі капища на "Святовидовому полі" (Х-ХІ століть) та на горі Баба (ІХ, Х і ХІІІ століть). І в той же час ця відпочинкова зона, що розкинулась на площі в понад 300 гектарів, знаходиться неподалік центральної частини міста - до неї звідси всього 20 хвилин пішої ходи. Саме це приваблює до "Знесіння" сотні вітчизняних і зарубіжних туристів. Серед них чимало й волонтерів, котрі щороку проводять у парку прибирання, облаштовують тут дитячі майданчики та літні табори для школярів. Тепер до них долучилися майбутні ландшафтні архітектори, проекти яких будуть використані в процесі розвитку перспективної рекреаційної території, на що з міського бюджету виділено чверть мільйона гривень.
     
     
     
     
     
     
     
     
    У Львові пропонують облаштувати «велосипедний зелений коридор»
    Еко.portal.lviv.ua / 19.04.2010 12:27
    Заступник голови постійної комісії молодіжної політики, спорту та оздоровлення львівської міськради Іван Кардаш звернувся до міського голови Львова Андрія Садового щодо практичного втілення вело мережі у місті Львові. Депутатський запит з цього приводу був озвучений на сесії міськради 15 квітня. Як повідомив Кардаш, 40% львів’ян готові вже сьогодні пересісти на велосипед, якщо у місті будуть створені відповідні умови. Депутат зазначив, що система велоінфраструктури має бути природно інтегрована у модель транспортної комунікації Львова і має охоплювати ціле місто. А от розпочати втілення велосипедного руху у Львові депутат пропонує із облаштування «велосипедного зеленого коридору» через паркові зони міста. Кардаш звернувся з проханням до мера Львова передбачити кошти в міському бюджеті на 2010 рік для облаштування цього вело-маршруту. «З одного боку, цей вело-маршрут матиме як рекреаційну, так і комунікаційну функцію, оскільки пролягатиме через усе місто та не суперечитиме в майбутньому розвитку транспортної системи Львова», – йдеться у запиті, інформує ЗІК.
     
     
     
     
     
     
     
    ЄС передав львівським лабораторіям обладнання для контролю безпеки продуктів тваринництва
    Еко.portal.lviv.ua / 19.04.2010 14:03
    У Львові відбулася передача сучасного обладнання для визначення залишків ветеринарних препаратів у продуктах харчування Львівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини і Державному науково-дослідному контрольному інституту ветеринарних препаратів та кормових добавок, інформує proUA. Як повідомляє відділ преси та інформації Представництва ЄС в Україні, обладнання дозволить Україні відповідати європейським і міжнародним вимогам за визначенням залишків ветеринарних препаратів у продуктах тваринного походження. Р еалізація проекту стала можливою завдяки фінансовій підтримці ЄС у рамках компоненту «Безпека продуктів харчування» проекту «Виконання Україною зобов’язань щодо членства у СОТ і реалізації Європейської політики добросусідства в аграрному секторі (секторальний підхід)». Лабораторне обладнання і спеціально оснащені автомобілі для транспортування зразків загальною вартістю 2 млн євро вже отримали чотири регіональні лабораторії та два інститути в п’яти містах - Києві, Полтаві, Черкасах, Дніпропетровську і Львові. Крім того, представники компаній-постачальників обладнання проводять базове навчання персоналу лабораторій щодо використання цього обладнання. Планується поглиблене навчання персоналу в Україні і Данії. Проект «Виконання Україною зобов’язань щодо членства у СОТ і реалізації Європейської політики добросусідства в аграрному секторі» розрахований на 38 місяців і охоплює кілька пілотних регіонів: АР Крим, Черкаську, Одеську, Херсонську, Львівську, Полтавську і Дніпропетровську області. Загальна вартість проекту складає 4,7 млн євро, він повністю профінансований ЄС. Метою проекту є сприяння співпраці між Україною і ЄС та адаптації українських стандартів до вимог СОТ. Проект складається з чотирьох компонентів, які передбачають поліпшення в області безпеки продуктів харчування, розвиток ринкової інфраструктури і сільської місцевості, а також зміцнення потенціалу Міністерства аграрної політики України.
     
     
     
     
     
     


     
    Категорія: Інші новини | Переглядів: 1142 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz