Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Январь 2010  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 19:35

    Головна » 2010 » Январь » 29 » Перший національний форум рибалок України
    Перший національний форум рибалок України
    14:03


      Всеукраїнська громадська організація «Асоціація рибалок України»
      Св-во про реєстрацію №3051 від 30.12.2009р. Ідентифікаційний код 34294619
      03148, м. Київ, вул. Академіка Корольова, 2-А, оф.62, тел.: (044) 407 0829 
      (067) 140 0124 email: upo.ufa@gmail.com
       
       
      Перший Національний Форум 
      рибалок Україн 
      «Громадськість вирішує долю водойм України»

       
      Усі роки незалежності здійснювався тотальний грабіж Наших Водойм – браконьєрами, які живуть за принципом «після мене – хоч потоп» та знищують сітями й електроловом все живе, «поза науковими» програмами, під час яких щовесни в період нересту варварські знищуються тисячі тон вагітної ікряної риби, рибгоспами, які в гонитві за швидкими прибутками виловлюють тралами, загонами, волоками, мікроcітками,геть усе, не залишаючи на дні навіть мушлі, рибінспекцією, що очолює та «кришує» все вищенаведене й давно втратила своє первинне «природоохоронне» призначення.
      Усі ці та багато інших чинників можуть привести до екологічної катастрофи, що перетворить Наші, колись рибні та повноводні, Річки у мертві водостічні канави. 

      Шановні друзі! 
       
    Запрошуємо Вас і взяти участь в роботі  
    Першого Національного Форуму рибалок України.
     На Форумі обговорюватимуться питання сучасного стану водойм України, шляхи можливого подолання кризових явищ, конкретні пропозиції з реформування і розвитку галузі, з відновлення водних живих ресурсів, громадські ініціативи.
      Одним з головних завдань форуму буде ініціювання створення Національної Громадської Екологічної Ради.
      До участі у Форумі запрошені ведучі вчені НАН України, представники Уряду, голови профільних комітетів Верховної Ради, народні депутати України, представники силових відомств – СБУ, Прокуратури, МВС, Держекоінспекції, голови місцевих рад, численні громадські організації природоохоронного напрямку, Федерація риболовного спорту, Федерація підводного спорту, представники рибо-промислових та рибо-разводних фермерских господарств, асоціації та громадські об’єднання працівників галузі рибного господарства - тобто багатомільйонна громада небайдужих до подальшої долі водойм України, та численні ЗМІ.

      Форум відбудеться 29 січня 2010 року (початок реєстрації о 10-00 ) в приміщенні «Український дім» за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 2, під гаслом «Громадськість вирішує долю водойм України».

      Усі учасники мають бути зареєстровані, тому заявки на участь прохання надсилати заздалегідь. Квота для представників громадських організацій – 5-10 чоловік

      Контактні телефони: (067) 140-01-24, (067) 209-03-76 та адреси: rsvit@ukr.net, upo.ufa@gmail.com

      З повагою, 
    Голова Всеукраїнської Ради Чистяков О.В.
       
       
      Всеукраїнська громадська організація «Асоціація рибалок України»
      Св-во про реєстрацію №3051 від 30.12.2009р. Ідентифікаційний код 34294619
      03148, м. Київ, вул. Академіка Корольова, 2-А, оф.62, тел.: (044) 407 0829 
      (067) 140 0124 email: upo.ufa@gm


      Орієнтовний перелік питань порядку денного

      Першого Національного Форуму
     Рибалок України

    • Охорона водойм України, як складова екологічної безпеки держави.
    • Проблеми збереження, відтворення водних ресурсів, охорони вод від забруднення, засмічення. 
    • Здійснення громадського контролю за використанням, охороною вод, та відтворенням водних ресурсів. Посилення ролі громадськості у сфері екологічного контролю. 
    • Взаємодія органів виконавчої влади, правоохоронних органів та громадських організацій у сфері охорони природи.
    • Проблеми збереження умов існування видового і популяційного різноманіття іхтіофауни. 
    • Загроза виснаження рибних ресурсів водойм України внаслідок промислового добування риби. 
    • Реформування Державного комітету рибного господарства України: перехід від рибодобування до риборозведення та екологічного (зеленого) туризму, як шляху порятунку водойм України та рибопромислової галузі народного господарства країни.
    • Реорганізація Держрибінспекції шляхом передачі функцій рибоохорони до Мінприроди (Держекоінспекції). Вдосконалення чинного законодавства та системи державного управління у сфері регулювання водних правовідносин, рибоохорони, здійснення промислового та любительського рибальства..
    • Перспективи реформування усіх органів державної виконавчої влади, які наділені окремими функціями з охорони довкілля (земля, води, повітря, ліс та ін.) шляхом закріплення за єдиним органом влади повноважень екологічного контролю і нагляду.
    • Створення Національної Громадської Екологічної Ради.
    • Юридична відповідальність за порушення природоохоронного законодавства: проблеми застосування та законодавчого регулювання, пропозиції щодо посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за правопорушення та злочини проти довкілля, у тому числі за браконьєрство.
    • Проблеми реалізації громадянами права на загальне водокористування, зокрема в цілях любительського і спортивного рибальства та шляхи їх розв’язання.
    • Вдосконалення чинного законодавства щодо розширення прав громадськості стосовно здійснення контролю у сфері екологічної безпеки. 



      ПРОЕКТ


    РЕЗОЛЮЦІЯ
    Першого національного форуму рибалок України

    Керуючись нормами Конституції України щодо права громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля, враховуючи стурбованість громадськості стосовно погіршення стану довкілля, невпинного процесу вичерпування природних ресурсів, з метою захисту екологічних прав громадян та збереження природи для майбутніх поколінь, Перший національний форум рибалок України 

    у х в а л и в :

    1. Учасники Форуму погоджуються створити Народну Громадську Екологічну Раду – добровільне об’єднання громадських організацій шляхом підписання уповноваженими представниками громадських організацій відповідної угоди. 
    1.2. Встановити, що до основних завдань та функцій Народної Екологічної Ради належить:
    - об’єднання зусиль громадськості для захисту своїх прав у сфері охорони довкілля та впливу громадськості на формування і реалізацію державної природоохоронної політики;
    - взаємодія з органами державної законодавчої та виконавчої влади, правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування, науковими установами, міжнародними неурядовими організаціями у сфері охорони навколишнього природного середовища;
    - координація зусиль громадських організацій ,щодо здійснення громадського контролю за додержанням природоохоронного законодавства та використання всіх,дозволених законодавством методів впливу на діяльність державних органів у екологічній сфері. 
    1.3. Завдання, функції та організація діяльності Народної Громадської Екологічної Ради визначаються Положенням, яке затверджується засновниками – уповноваженими представниками громадських організацій.

    1.4. Запропонувати Кабінету Міністрів України створити за участю Народної Громадської Екологічної Ради консультативно-дорадчий орган природоохоронного спрямування при уряді з метою налагодження ефективної взаємодії громадськості та виконавчої влади держави у сфері охорони довкілля та захисту екологічних прав громадян.

    2. Направити спільне звернення учасників Форуму до Голови Верховної Ради України, голів профільних комітетів та депутатських фракцій Верховної Ради України щодо:
    - прискорення прийняття законопроектів, які передбачають посилення адміністративної та кримінальної відповідальності за правопорушення та злочини проти довкілля, у тому числі за браконьєрство;

    - надання відповідного доручення Рахунковій палаті України стосовно перевірки ефективного та цільового використання бюджетних коштів Держкомрибгоспом. 

    3. Звернутись до Кабінету Міністрів України з вимогами щодо:

    1) реформування рибного господарства в Україні шляхом переорієнтації його з рибодобування на риборозведення:
    - поступового припинення, до кінця 2012 року, промислового рибальства у внутрішніх водоймах загального користування як такого, що загрожує існуванню водних живих ресурсів в умовах природної волі;
     - визначення риборозведення більш економічно вигідним та пріоритетним напрямком розвитку рибного господарства, спрямованим на виробництво єкологічно чистого власного національного продукту;
    - створення умов для розвитку риборозведення, шляхом встановлення тимчасового пільгового оподаткування,та першочергового надання земельних ділянок для організіції риборозвідних фермерських господарств;
    - створення передумов для розвитку екологічного (зеленого) туризму- однієї з рекреаційних технологій – найбільш вигідних та перспективних технологій використання природних ресурсів на об’єктах водного фонду України;
    2) реорганізації Держкомрибгоспу, зокрема шляхом негайного припинення діяльності підвідомчоі Держкомрибгоспу рибоохорони та передання функцій рибоохорони до Державної екологічної інспекції, діяльність якої координується Мінприроди;

    3) залучити громадськість до активної участі у вирішенні питань реформування рибного господарства, шляхом встановлення громадського контролю і громадського обговорення програм і напрямків діяльності Держкомрибгоспу;

    4) на період формування риборозвідної галузі, збільшити кількість рибопродуктів у споживчому кошику громадян за рахунок розширення імпорту якісної океанської та морської рибопродукції;

    5) привести у відповідність до європейський стандартів вимоги до якості рибної продукції, що імпортується в Україну та виробляється в Україні,зокрема шляхом надання відповідної функції Держрибгоспу; 

    6) розглянути питання, щодо реформування усіх органів державної виконавчої влади, наділених окремими функціями з охорони довкілля (земля, води, повітря, ліс, рибоохорона та ін.) шляхом закріплення усіх повноважень екологічного контролю і нагляду за єдиним новоствореним органом – Державним комітетом екологічної безпеки України (центрального органу виконавчої влади зі спеціальним статусом);

    7) залучити громадськість до активної участі у створенні єдиного органу екологічного контролю і нагляду (Держкомекобезпеки), забезпечити право об’єднань громадян на здійснення громадського контролю за діяльністю цього органу. 

    4. Об’єднати зусилля громадських організацій – учасників Форуму для посилення діяльності Народної Екологічної Дружини Асоціації рибалок України, з метою громадського контролю у сфері охорони природи та захисту екологічних прав громадян.

    4.1. Створити курси з підготовки Громадських єкологічних інспекторів при Навчальному центрі заповідної справи Київського національного університету імені Тараса Шевченка. На базі Заповідного Фонду при Національній Академії Наук України створити регіональні центри вдосконалення кваліфікації Громадських екологічних інспекторів. 


    Додаток: підписи уповноважених представників громадських організацій – учасників Форуму на __ арк.



    Категорія: Інші новини | Переглядів: 1418 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz