Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Апрель 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 16:10

    Головна » 2011 » Апрель » 1 » ПОСТ-РЕЛІС регіонального семінару «Екологічна освіта для збалансованого розвитку – обмін досвідом і кращими практиками»
    ПОСТ-РЕЛІС регіонального семінару «Екологічна освіта для збалансованого розвитку – обмін досвідом і кращими практиками»
    23:09

    за підтримки програми «Схід-Схід: партнерство без кордонів»

    Міжнародного Фонду «Відродження» 

    Дата проведення: 25 березня 2011 р.

    Місце проведення: м. Суми,

    вул. Левоневського, 8, КУСОШ № 18

    Координатор по Сумській області - Булат Тетяна

    Семінар проводили:

    керівник проекту: Васильєва Тетяна - Обласна екологічна асоціація «Зелений рух Запоріжжя»;

    виконавці проекту: Багін Олександр - Всеукраїнський Екологічний Рух «Хортицький Форум»), Шелегеда Олена - Асоціація Екологічне Освіта («АсЕкО»), Єлькін Андрій громадська організація «Республіка Мрія», Булат Тетяна - керівник організації «Зелений ліцей» школи № 18.

    У семінарі взяли участь: представники громадської організації ДНЕЦ «Романтик», вихователі дитячих садків, вчителі районних та міських загальноосвітніх шкіл, методисти з інформаційно-методичного центру міського управління освіти.

    Всього в семінарі взяло участь 26 чоловік, включаючи тренерів.

     Програмою семінару було передбачено проведення наступних заходів:

    - виставка педагогічних розробок «Екоосвіта для дітей»;

    - фотовиставка «ДНЕЦ« Романтик », « Зелений ліцей » - досвід роботи»;

    - презентація проектів «Екосім’я», екологічного табору «Заповідна Хортиця»;

    - міні-тренінг з написання проектів;

    - навчання з використання сучасних інформаційних технологій в освіті дітей.

    Проект «Екосім’я», вчителі сприйняли з великим інтересом. Тому багато питань було про те, як організувати роботу за проектом «Екосім’я» вже в цьому навчальному році, як використовувати методичні матеріали, які були роздані учасникам семінару, і не тільки для вихованців д/с та учнів початкової школи, а й для середньої ланки школярів (6 -7 класів). Автор проекту, Тетяна Васильєва, запропонувала розробити проект для старших учнів шкіл під назвою «Екологічна Академія для всієї родини», запросивши всіх бажаючих прийняти участь в цій розробці. Також величезний інтерес вчителів викликав методичний прийом Васильєвої Тетяни - інтерактивна робота з презентаціями.

    Крім цього вчителі були ознайомлені з організацією роботи дистанційної майстерні «Екосім’я», яка відкрита на сайті проекту http://ecorezerv.ucoz.ua/index/ekoosvita/0-8 .

    Тетяна Васильєва у своєму виступі окреслила план спільних заходів з учителями міста Суми в період весняної толоки, а саме - проведення Всеукраїнських акцій «Посади дерево» і «Чисті береги малих річок».

    З презентацією «Заповідна Хортиця» виступила Олена Шелегеда, розповівши про досвід організації дитячих екологічних таборів, як активної форми позашкільної освіти та виховання учнівської молоді.

    Шелегеда Олена познайомила сумських вчителів з практикою проведення таборів на острові Хортиця. Нетрадиційний підхід до ековиховання і екоосвіти дітей здивував і зацікавив педагогів. Різноманітність дисциплін, які діти засвоюють у період проведення табору, не залишив нікого байдужим.

    Презентацію Олени доповнила Булат Тетяна, поділившись своїм досвідом у проведенні щорічних пересувних дитячих екологічних таборів.

    Міні-тренінг з написання проектів, який провів Олександр Багін, пройшов в активній формі і в робочому темпі. Вчителі з величезним інтересом обговорювали особливості та значення вміння стисло і точно формулювати цілі та завдання при вирішенні виникаючих проблем. Бачити мету і шляхи її досягнення, розуміти, який очікується кінцевий результат проекту, його актуальність і значимість, все це його складові частини.

    З практикою ефективного використання сучасних засобів масової інформації для виконання завдань екологічної освіти і виховання, ознайомив Єлькін Андрій. Було вочевидь, що ця тема для вчителів була абсолютно новою і, напевно, тому досить не звичайною і складною. Проте все пройшло у цікавій формі. Зацікавленість була у всіх, тому було безліч питань щодо раціонального використання Інтернету і сучасних засобів комунікації у своїй роботі та для подальшого обміну досвідом. Значний інтерес викликала інформація про діючі дитячі сайти і про сайти проекту з екоосвіти.

    На закінчення семінару було проведено анкетування учасників з опитуванням про проблеми екологічної освіти.

    На семінарі учасники отримали цінний методичний матеріал, ознайомилися з новими практиками з екоосвіти і виховання дітей, порівняли і проаналізували свій досвід роботи з досвідом роботи в інших регіонах України, намітили перспективи подальшого співробітництва з громадськими екологічними організаціями та між собою.

    Учасники вважають, що такі семінари з обміну досвідом між педагогами і ентузіастами життєво необхідні для подальшої успішної роботи в екологічному вихованні та освіті дітей і молоді для стійкого розвитку країни.

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 1314 | Додав: ecorezerv | Теги: екоосвіта, ЗРЗ, сталий розвиток, збалансований розвиток, екологічна освіта і виховання, МФ Відродження | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 2
    avatar
    1
    Your story was raelly informative, thanks!
    avatar
    2
    Thank you for your participation
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz