Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Февраль 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    29
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 23.04.2024, 19:26

    Головна » 2016 » Февраль » 5 » Програма медіаграмотності для громадян впроваджується у Запоріжжі - ВІДЕО
    Програма медіаграмотності для громадян впроваджується у Запоріжжі - ВІДЕО
    13:12

    Для тих, хто втомився від інформаційної війни, від потоку депресивної інформації сучасних ЗМІ, 04.02.2016 в Запорізькому навчально-виховному комплексі №19 в рамках проекту «Програма медіаграмотності для громадян» відбувся тренінг «Я медіаграмотний»

    Дана програма виконується за підтримки Міністерства закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), в партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та StopFake.
    Тренер - медіапедагог проекту «ВМ-НФ» Запорізького НВК №19 Надія Мандзій пояснила, чому важливо і як розрізняти правду від пропаганди, маніпуляцій і фейків.

    Особливо важливо, - каже тренер, - аналізувати новинні медіатексти. Глядач, читач, слухач повинен виходити з наявності / відсутності в них журналістських стандартів.

    Тому в ході тренінгу виконувались практичні вправи по розпізнаванню фейків. Учасники дізнавалися про способи маніпулювання і види пропаганди, з цікавістю знайомилися з головними принципами роботи медіа, аналізували свій власний медіапростір, вчилися більш усвідомлено підходити до питань медіа споживання.

    Медіапедагоги Запорізького НВК №19 питаннями медіаосвіти займаються, починаючи з 2008 року. Саме тоді стартував медіаосвітній проект «ВМ-НФ», в рамках якого колективом школи виконується насичена освітня, конкурсна, видавнича програма, націлена на формування медіаграмотності учнів 5-11 класів. У кожному класі школи видається власна друкована газета, створюються онлайнові медіа. Творчі практики дозволяють учням розглядати медіа зсередини, ідентифікувати штучний характер інформаційного середовища, формувати критичне мислення, необхідне для декодування інформаційних повідомлень.

    На думку сучасних медіапедагогів, щоб бути медіаграмотним потрібно усвідомити механізм медіавпливу і перейти до селективного сприйняття інформації.

    Учасники тренінгу ознайомилися з практичними маркерами і інструментами, які будуть допомагати їм у цьому, дізналися про механізм і наслідки використання стереотипів та мови ненависті, навчилися розпізнавати такого роду маніпуляції.

    Нагадаємо, що метою «Програми медіаграмотності для громадян» є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації. В рамках проекту передбачено розробка навчальної програми з медіаграмотності, підготовка тренерів, які проводитимуть тренінги для громадян, а також інформаційна кампанія для підвищення обізнаності громадян в питаннях протидії пропаганді і маніпуляціям.

    Фото - https://vk.com/album-4820439_228018502

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 528 | Додав: ecorezerv | Теги: медиаграмотность, Запорожье, тренинги | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz