Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Ноябрь 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 16.05.2024, 01:33

    Головна » 2013 » Ноябрь » 17 » «Республіка Мрія» приєднується до природоохоронної програми «Викидай правильно!»
    «Республіка Мрія» приєднується до природоохоронної програми «Викидай правильно!»
    15:48
    Всеукраїнська екологічна громадська організація (ВЕГО) «МАМА-86», місцевим підрозділом (асоційованим членом) якої стала дитячо-юнацька екологічна організація «Республіка Мрія» (Запоріжжя), є учасником  проекту «Громадське лобіювання впровадження в Україні європейських підходів до вирішення проблеми електронних відходів» за підтримки Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Організація ініціювала проведення у навчальних закладах м. Київа  інформаційно-просвітницької кампанії в рамках Національної програми «Викидай правильно!», яку реалізує Міністерство екології та природних ресурсів України і компанія «МТС Україна» .
     
    Двотижнева інформаційно-просвітницька кампанія щодо небезпек відпрацьованих батарейок проходила серед усіх учнів ліцею №227 імені М.М Громова міста Києва і складалася з різноманітних освітніх заходів та тематичних конкурсів, метою яких є знайомство дітей та їх родин з існуючими великими загрозами для здоров’я і довкілля від маленької батарейки та заохочення до екологічно свідомої поведінки, шляхом надання інформації про логістичні можливості здачі відпрацьованих батарейок до відповідних пунктів прийому.
     
    «Республіка Мрія» у минулому навчальному році проводила аналогічну просвітницьку кампанію та збирала побутові електронні відходи. Зокрема громадянам Мрії вдалося зібрати більш ніж 1500 батарейок та передати їх до Аргентуму (Львів). 
     
    Як повідомила координатор екологічних проектів «ДЮЕО «Республіка Мрія», Ірина Старова, прийнято рішення приєднатися до інформаційно-просвітницької кампанії, яку проводить ВЕГО «МАМА-86» за двома напрямками діяльності: по-перше, буде проведено акцію з інформування школярів та їхніх батьків про акцію компанії МТС Україна «Викидай правильно» та, по-друге, школярі ЗНВК № 19, які є громадянами Республіки Мрія, через свої власні ЗМІ запросять залучитися до акції усіх школярів міста Запоріжжя. На цей час на філії №3 ЗНВК №19 вже встановлено  перша скринька для збору відпрацьованих батарейок з метою їхньої подальшої утилізації. 
     
    Нагадуємо, що природоохоронна програма «Викидай правильно!» передбачає створення першої в Україні комплексної системи збору та утилізації відпрацьованих акумуляторів і батарейок. Міністерство екології та природних ресурсів України, компанія «МТС Україна» та Всеукраїнська екологічна громадська організація «МАМА-86» закликають усіх викидати відпрацьовані батарейки правильно — у спеціально встановлені для цього контейнери. Жодна батарейка з цих контейнерів не забруднить довкілля і не завдасть шкоди нашій природі та нашому здоров’ю. Всі зібрані відходи будуть утилізовані належним чином у відповідності до європейських екологічних стандартів та вимог.

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 564 | Додав: ecorezerv | Теги: Мама-86, Республіка Мрія, электронные отходы, мтс, електронні відходи, Республика Мечта | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz