Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Октябрь 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 02.05.2024, 06:24

    Головна » 2011 » Октябрь » 18 » Скифия: Ми чотири роки видавали свою газету (про формування духовних цінностей молоді)
    Скифия: Ми чотири роки видавали свою газету (про формування духовних цінностей молоді)
    09:37

    На конференції ВМ-НФ, яка відбулась 11 жовтня 2011 року,  виступила представник лідерського видавничого проекту – газети Скифия, Катерина Халепа.

    Вона повідомила про таке:

    Сучасну ситуацію в Україні можна охарактеризувати як трагічну для більшості людей з погляду економічних і соціокультурних умов існування. Однак системною кризою є, на мою  думку, криза духовна. Це відчуття величезної кількості людей безглуздості того життя, яке вони ведуть. У цьому зв'язку загострюється проблема наступності поколінь, виникає культурологічний вакуум. Криза характерна не тільки для дорослих, вона особливо гостро виявляється у молоді, оскільки швидка зміна соціокультурних складових не сприяє стабільності в процесі дорослішання. Саме цим і характеризується критичний момент у зміні світу юнацтва як феномена суспільства.



    Формування системи цінностей молоді – одне з головних завдань ЗМІ. В наш час невирішеність вічних  питань: як жити, що робити, в чому сенс життя найчастіше призводить до глибокої психологічної   кризи особистості. Духовна криза  особистості – це втрата сенсу життя.           Розбудова української державності, проведення реформ, побудова громадянського суспільства неможливі без розвитку української духовності.

    Протягом років незалежності нашої держави основним завданням державного управління був розвиток економіки, тому вирішення проблем  в  духовній сфері суспільства відбувалося за залишковим принципом. Відсутність чіткої програми духовного відродження українського суспільства гальмувало  втілення будь-яких реформ у всіх сферах суспільного життя.

    Одними з основних принципів журналістських редакцій  повинні бути: гуманізм, демократизм, пріоритетність загальнолюдських духовних цінностей; органічний зв'язок із світовою та національною історією, культурою, традиціями.

    Окрім того, ЗМІ, на мій погляд, повинні нести національну ідею, сприяти національній самоідентифікації, розвитку культури українського народу, оволодінню цінностями світової культури, загальнолюдськими надбаннями.

    Одним з головних пріоритетів  для нашої країни є національне виховання, яке спрямовується на залучення громадян до глибинних пластів національної культури і духовності, формування у дітей та молоді національних світоглядних позицій, ідей, поглядів і переконань на основі цінностей вітчизняної та світової культури.

    Необхідність вирішення проблем, які склалися в духовній сфері потребує від середніх і вищих навчальних закладів  формувати та розвивати духовні цінності української  молоді як однієї із складових духовно-інтелектуального розвитку нації .

    Ми з моїм класом вирішили  приймати участь у проекті  видання своєї газети «Скіфія», щоб безпосередньо своїми статтями,репортажами та новинами реалізовувати ті завдання,які ми вважаємо дуже важливими для формування системи цінностей  молоді. І ось вже чотири роки щомісяця ми випускаємо нашу газету,яка багато разів номінувалася як краща за оформленням та змістом.

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 583 | Додав: ecorezerv | Теги: ВМ-НФ, Запоріжжя | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz