Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Сентябрь 2009  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 22:01

    Головна » 2009 » Сентябрь » 20 » Тиждень клімату в Україні
    Тиждень клімату в Україні
    13:15

    http://www.intv-inter.net/article/161540/

    ООН проведе Тиждень клімату в Україні 
    18.9.2009 18:47 

     Представництво Організації Об`єднаних Націй в Україні проводить Тиждень клімату в Україні з 18 по 26 вересня.

    Про це сказано в повідомленні прес-служби представництва.

    Також організаторами Тижня клімату виступили мережа Глобального договору, програма Волонтери ООН, громадські та студентські організації й приватні компанії.

    У повідомленні зазначається, що боротьба зі змінами клімату є однією з найважливіших тем на порядку денному ООН.

    Для залучення підтримки світової громадськості до цієї проблеми, ООН уперше проведе глобальний Тиждень клімату, який буде відзначатися в більше ніж 100 країнах світу, у тому числі в Україні.

    Також, у рамках українського Тижня буде проведено збір підписів під петицією, яку Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун представить світовим лідерам для нагадування, що вони повинні укласти справедливу, збалансовану й ефективну угоду для захисту планети. 


    ukranews.com

    За достовірність і вірогідність матеріалів несе відповідальність автор, редакція INTV не відповідає за помилки у новинах із інших сайтів. 
    INTV послуговується офіційним правописом України.


    http://ua.glavred.info/archive/2009/09/18/193039-5.html

    В Україні розпочався Тиждень клімату
    18.09.09 // 19:30 
    В Україні 18-26 вересня вперше проходитиме Тиждень клімату. Як повідомили УНІАН у Представництві Організації Об'єднаних Націй в Україні, разом з цією установою організаторами акції виступили мережа Глобального договору, програма Волонтери ООН, а також громадські, студентські організації і приватні компанії. 


    «Зміна клімату ставить людство перед рішучим вибором. Ми можемо уникнути катастрофічних наслідків зміни клімату для майбутніх поколінь, якщо укладемо нову міжнародну угоду, яка б регулювала рівень викидів парникових газів в атмосферу після завершення дії Кіотського протоколу в 2012 році», - відзначають в ООН.


    Ради цього 7 грудня 2009 року лідери 192 держав-членів ООН зберуться в Копенгагені (Данія), щоб знайти спільні шляхи вирішення одного з найбільших викликів сьогоднішнього дня, що стоїть перед людством, - зміна клімату. Досягнення угоди до закінчення зустрічі 18 грудня залежатиме не лише від політичних переговорів, а й від суспільного тиску у всьому світі. Для залучення підтримки світової громадськості до даної проблеми, ООН вперше проведе глобальний Тиждень клімату, який відзначатиметься в більше ніж 100 країнах світу, у тому числі, в Україні.


    Сьогодні, 18 вересня, в рамах Тижня в Україні розпочалася соціальна рекламна кампанія «Укладемо угоду!», ініційована в рамках Національної кампанії «Слідуй на зелене».


    Під час акції буде проведений збір підписів під петицією, яку Генеральний секретар ООН представить світовим лідерам, щоб нагадати, що вони повинні укласти в Копенгагені справедливу, збалансовану і ефективну угоду ради підвищення зеленого зростання, захисту нашої планети і побудови стабільної, процвітаючої глобальної економіки, від якої отримають переваги всі нації і народи.


    Петицію можна підписати на сайті кампанії: www.sealthedeal2009.org. 22 вересня, в день відмови від використання автомобіля, співробітники всіх агентств ООН, а також компаній і організацій - членів Глобального договору - запрошуються до символічної акції відмови від використання особистого транспорту на користь суспільного або дружнього навколишньому середовищу.


    24 вересня відбудеться презентація брошури «Зелений офіс: з турботою про навколишнє середовище, з вигодою для бізнесу», яка ознайомить читачів з філософією зеленого офісу і міжнародним досвідом її реалізації, а також кращими прикладами українських компаній-лідерів в реалізації практик зеленого офісу. Презентація проходитиме в «Зеленій аудиторії» Києво-Могилянської академії. 


    25 вересня буде проведений День «Надінь зелене», коли символічний прояв активної позиції по захисту навколишнього середовища полягатиме в носінні одягу зеленого кольору.


    Цього ж дня ООН і Міжнародний фонд дикої природи організовують флеш-моб «Надінь зелене» в кількох містах України. Це буде швидкий вуличний захід, де учасники, одягнені в щось зелене, збираються о 13-й годині у визначеному місці і одночасно вимовляють «Укладемо угоду». У Києві захід відбудеться о 13:00 на Контрактовій площі біля пам'ятника гетьманові Петру Сагайдачному. 


    26 вересня мережа Глобального договору України за підтримки провідних автомобільних дилерів проведе зелену толоку «Купив машину?! Посади дерево!» - акцію по посадці дерев з метою зменшення шкідливого впливу викидів і поліпшення іміджу столиці, відомої як місто-сад

    http://kreschatic.kiev.ua/ua/3572/news/1253285494.html

    З 18 до 26 вересня в Україні вперше проходить Тиждень клімату



    Організаторами Тижня клімату в Україні, який триватиме з 18 до 26 вересня 2009 року виступили Представництво ООН, мережа Глобального договору, програма Волонтери ООН, громадські, студентські організації та приватні компанії. Повідомляє Представництва ООН в Україні.

    Боротьба зі зміною клімату є одним з найважливіших питань на порядку денному Організації Об’єднаних Націй. Від того, як сучасний світ впорається зі зміною клімату великою мірою залежатимуть перспективи подальшого розвитку значної частини людства. Нездатність знайти ефективне вирішення цієї проблеми стане приреченням для 40% найбіднішого населення нашої планети, що становить приблизно 2,6 млрд. людей, згідно Звіту людського розвитку 2007/2008 років Програми розвитку ООН. 

    Зміна клімату ставить людство перед рішучим вибором. Ми можемо уникнути катастрофічних наслідків зміни клімату для майбутніх поколінь, якщо укладемо нову міжнародну угоду, яка б регулювала рівень викидів парникових газів в атмосферу після завершення дії Кіотського протоколу у 2012 році. 

    7 грудня 2009 року, світові лідери 192-ох Держав-членів ООН зберуться у Копенгагені (Данія), щоб знайти спільні шляхи вирішення одного з найбільших викликів сьогодення, який стоїть перед людством – зміна клімату. Досягнення угоди до закінчення зустрічі 18 грудня залежатиме не лише від політичних переговорів, але й від громадського тиску по всьому світу. Громадська підтримка повинна посилитися. Для привернення підтримки світової громадськості до даної проблеми, ООН вперше проведе глобальний Тиждень клімату, який відзначатиметься в більш ніж 100 країнах світу, в тому числі, в Україні.

    Так, в рамках українського Тижня буде проведено збір підписів під петицією, яку Генеральний секретар ООН представить світовим лідерам, аби нагадати їм, що вони повинні укласти справедливу, збалансовану та ефективну угоду у Копенгагені задля підвищення зеленого росту, захисту нашої планети та побудови більш сталої, процвітаючої глобальної економіки, від якої отримують переваги усі нації та народи. Петицію можна підписати на сайті кампанії: www.sealthedeal2009.org. 

    18 вересня в Україні розпочнеться соціальна рекламна кампанія «Укладемо угоду!», яка ініційована в рамках Національної кампанії «Прямуй на зелене». «Укладемо угоду!» - вже друга хвиля соціальної реклами з екологічним акцентом, що була започаткована мережею Глобального договору в Україні. 

    22 вересня, в День відмови від використання автомобіля, співробітники усіх агентств ООН, а також компаній та організацій - членів Глобального договору - запрошуються до символічної акції відмови від використання особистого транспорту на користь громадського або дружнього навколишньому середовищу, як, наприклад, велосипед чи ноги. Чи швидше такий «транспорт» за автомобіль? 22 вересня програма Волонтери ООН спільно з Асоціація велосипедистів Києва проведе потрійний конкурс - кілька груп, що складатимуться з користувача громадського транспорту, велосипедиста та автомобіліста, змагатимуться на найшвидше проходження маршруту зі стартом в різних точках запрудженого транспортом міста. Результати змагання будуть оголошені на прес-конференції 22 вересня о 13.00 в приміщенні Британської ради. Більше інформації: http://avk.org.ua

    24 вересня відбудеться презентація брошури «Зелений офіс: з турботою про довкілля, з вигодою для бізнесу», яка ознайомить читачів з філософією зеленого офісу та міжнародним досвідом її реалізації, а також найкращими прикладами українських компаній-лідерів у реалізації практик зеленого офісу. Презентація відбуватиметься в “Зеленій аудиторії” Києво-Могилянської Академії за участі представників бізнесу, громадських організацій, експертної спільноти та медіа.

    25 вересня – День «Вдягни зелене» - день символічного виявлення активної позиції щодо захисту навколишнього середовища, коли учасники Тижня вдягнуть на роботу / у ВУЗ / на прогулянку / на вечірку одяг зеленого кольору. Усі бажаючі взяти участь у «Вдягни зелене» запрошуються надіслати свої фото в зеленому на адресу громадської організації «350.org» ukraine@350.org, що проводитиме фотоконкурс разом з Міжнародним фондом дикої природи. Результати конкурсу можна буде побачити до 25 листопада на http://www.panda.org/uk.

    25 вересня Організація Об‘єднаних Націй та Міжнародний фонд дикої природи організовують флеш-моб «Вдягни зелене» в декількох містах України. Флеш-моб «Вдягни зелене» - швидка вулична подія, де учасники, вдягнені у щось зелене, збираються разом о 13 годині, на якомусь місці та одночасно виголошують «Укладемо угоду». Подія триватиме не довше 5 хвилин, але люди, які побачать її, запам‘ятають це на значно довше. В місті Києві подія відбудеться о 13:00 на Контрактовій площі біля пам’ятника Гетьману Петру Сагайдачному. 

    26 вересня мережа Глобального договору України за підтримки провідних автомобільних дилерів проведе зелену толоку. «Купив машину?! Посади дерево!» - акцію з посадки дерев з метою послаблення шкідливого впливу викидів та покращення іміджу столиці, відомої як місто-сад. 

    Детальнішу інформацію щодо тижня клімату дивіться на сайті Глобального Договору ООН в Україні: http://www.globalcompact.org.ua/ua/press/events/y/m/299

    Глобальний договір

    Мережа Глобального договору в Україні розпочала своє існування у 2006 році, об’єднавши 34 передові у сфері КСВ компанії та організації. З того часу українська мережа розширилась до більше 140 членів і продовжує збільшуватись. Місією мережі Глобального договору в Україні є просування корпоративної соціальної відповідальності в Україні та прогресу її членів по відношенню до 10 принципів ГД через навчання, діалог, партнерство та водночас створення можливостей для багатостороннього діалогу через колективні дії. Більше про глобальний договір http://www.globalcompact.org.ua/ua/about/inukraine

    Система ООН в Україні працює з 1992 році та включає 13 агентств, міжнародних організацій та асоційованих установ, а саме Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Програма розвитку ООН (ПРООН), Фонд Народонаселення ООН (ЮНФПА), Об'єднана програма ООН з ВІЛ/СНІДу в Україні (ЮНЕЙДС), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБООН), Управління ООН з наркотиків та злочинності (УНЗ ООН), Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ), Міжнародна організація праці (МОП), Міжнародна організація з міграції (МОМ), Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ), а також асоційовані організації ООН, такі як Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий Банк (СБ) та Міжнародна Фінансова Корпорація (МФК). www.un.org.ua

    Волонтери ООН

    Програма Волонтери ООН (ВООН) це організація ООН, яка допомагає справі миру і розвитку засобами волонтерства. В Україні ВООН була заснована в 1993 році з метою сприяння міжнародним зусиллям, спрямованим на побудову демократичної політики уряду, а також з метою залучення громадськості в співпраці з Програмою розвитку ООН в Україні до роботи з громадянським суспільством та підтримки волонтерства з метою розвитку. http://ukraine.unv.org/



    Переглядів: 897 | Додав: ПВП | Рейтинг: 0.0/0 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz