Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Апрель 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 29.03.2024, 11:55

    Головна » 2014 » Апрель » 7 » В "Республике Мечта" проходят информационные и природоохранные акции в рамках экомарафона
    В "Республике Мечта" проходят информационные и природоохранные акции в рамках экомарафона
    20:03

    Экологический марафон "Планета Земля - территория Мечты" включает в себя проведение разнообразных просветительских и природоохранных кампаний, имеющих массовый характер. Всем городам ДЮЭОО "Республики Мечта" предложено принимать активное участие в мероприятиях, которые прямо или косвенно нацелены на улучшение окружающей природной среды закрепленных за общественным объединением территорий. 

    7 апреля на втором этаже нового здания основной школы ЗУВК №19 стартовала информационная кампания "Отходам нет хода" и начал работу пункт приема батареек. Представители "Города Позитива" подготовили плакат "Не выбрасывай батарейки! Подумай о завтрашнем дне!" В результате вышеперечисленных инициатив, контейнер для батареек в течении дня был практически полностью заполнен. 


    Нагадуємо, що вперше Екомарафон "Планета Земля - ​​територія Мрії" Дитячо-юнацькою громадською організацією «Республіка Мрія» був проведений в 2002 році. Нинішній XII марафон традиційно проводитиметься в безперервному режимі протягом усього квітня місяця. Всі конкурсні та змагальні заходи, які запланували виховні центри основної школи та філії, можна диференціювати на дві групи: освітні та природоохоронні. Перша група заходів буде націлена на формування екологічно-дружніх компетенцій громадян Мрії і населення, що проживає в мікрорайонах міста Запоріжжя, закріплених за «Республікою Мрія». Метою заходів другої групи буде поліпшення екологічного стану територій шляхом виконання проектної діяльності.

    Виховний центр основної школи розробив маршрутну карту марафону і розробляє критерії оцінювання зусиль підрозділів ДЮОО «Республіка Мрія».

    Учасникам медіаосвітнього проекту «ВМ-НФ» (редколегіям школи) пропонується активно висвітлювати всі події (акції, заходи , інформаційні кампанії) у власних стрічках новин на порталі шкільної екологічної преси.

    Крім того, нагадуємо, що вже традиційно в квітні ми проводимо конкурс екологічних випусків газет проекту "ВМ-НФ", які цього року планується видати у вигляді загального збірника в книжковому форматі.

    Також програмою марафону передбачено проведення запланованого в ході робочої зустрічі керівників підрозділів ДЮОО «Республіка Мрія» з представниками центрального офісу Всеукраїнської екологічної громадської організації «МАМА- 86» (30 жовтня 2013 року) Конкурсу розробок уроків та виховних заходів у рамках Всеукраїнської кампанії з утилізації електронних відходів (батарейок) "Викидай правильно".

    Звертаємо увагу, що захід потрібно розробляти з урахуванням методичних вимог до складання планів-конспектів і орієнтувати його проведення на одну з двох вікових категорій учнів: або на дітей молодшого шкільного віку (1-4 класи), або на учнів 5-6 класів. Для проведення уроку чи виховного заходу необхідно підготувати групу учнів класу, які за принципом «дня самоврядування» проведуть цей урок в одному з класів молодшої та середньої школи ЗНВК № 19 . У плані-конспекті уроку обов'язково потрібно вказувати посилання на використані першоджерела.

    Всі розробки будуть надруковані окремою збіркою і будуть безкоштовно розповсюджуватися серед авторів. 15 квітня експертна рада «ВМ-НФ» визначить кращі розробки і побудує рейтинг участі. Уроки чи виховні заходи необхідно провести в період з 15 квітня по 30 квітня. Повідомляємо також, що найбільш цікаві фрагменти заходів можна включити в відеофільм ресурсного центру «ВМ-НФ», який називатиметься «Викидай правильно». Узгодження форматів участі в проекті створення відеофільму буде здійснюватися після 15 квітня.

    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 593 | Додав: ecorezerv | Теги: Викидай правильно, ВМ-НФ, Республіка Мрія, екомарафон | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz