Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Май 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    293031
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 09.05.2024, 05:26

    Головна » 2017 » Май » 13 » В системі освіти міста Запоріжжя почалася підготовка до Міжнародного Еко Форуму
    В системі освіти міста Запоріжжя почалася підготовка до Міжнародного Еко Форуму
    13:58

    12 травня, в п'ятницю, відбулася нарада представників системи освіти міста з питань підготовки до участі у 1- му спеціалізованому міжнародному Запорізькому екологічному форумі «Еко Форум - 2017»

    Методист Департаменту ОіН Запорізької міської ради Тетяна Круть ознайомила учасників з програмою Круглого столу та з графіком проведення майстер-класів, які готують освітяни - представники усіх районів міста. Учасники наради ознайомились з відведеними для триденного форуму локаціями, планували заходи з підготовки ефективної роботи в рамках форуму.

    Від Шевченківського району міста у виставці візьмут участь ЗНВК №19, ЗНВК №111, ДНЗ 280.

    Зокрема, Запорізький НВК №19 підготує Мультимедійну виставкову експозицію «Екологічні ініціативи: від ідеї до впровадження», яка ознайомить відвідувачів з успішними практиками партнерських екологічних організацій «Республіка Мрія» Запорізького НВК №19 та «Мама-86-Запоріжжя». Локація буде оформлятися банерами організацій. Відвідувачі безкоштовно зможуть отримати типографські лифлети ВЕГО «МАМА-86», які надруковані в рамках Тижня екологічного споживача». За допомогою комп’ютерного обладнання, проектора та мультимедійного екрану будуть транслюватися фотогалереї та відеоролики про природоохоронні ініціативи та інформаційно-просвітницькі кампанії ГО.  

    Відбудеться презентаційний майстер-клас: «Європейські інструменти забезпечення рівного права на воду і санітарію: досвід МЕГО «МАМА-86-Запоріжжя». Відвідувачі дізнаються про реалізацію мережевого проекту «Забезпечення рівного права на воду і санітарію» ВЕГО «МАМА-86», результати самоаналізу ситуації щодо забезпечення доступу до ПВ та С в Запорізькій області та в Україні, впровадження інструменту Європейського бюро ВООЗ «План забезпечення безпеки питної води» (ПЗБВ), які здійснювалися за підтримки Шведського агентства з міжнародного розвитку та співробітництва – Sida.

    В ході майстер-класу «Пілотний проект з хімічної безпеки в дитячих садках Запоорізького НВК №19: шведський досвід на території Мрії» планується ознайомлення зацікавлених сторін з реалізацією пілотного проекту з хімічної безпеки у дитячих садочках, що передбачає проведення скринінг /інвентаризацію токсичних субстанцій у товарах особистої гігієни та косметичній продукції; підготовку та проведення тематичних дискусій з батьками і уроків з дітьми; планування майбутніх завдань для впровадження альтернатив та плану зі зниження ризиків небезпечних хімікатів, у рамках виконання мережевого проекту ВЕГО «МАМА-86» «Вільне від токсикантів довкілля для майбутніх поколінь в Україні» за підтримки Шведського товариства охорони природи (SSNC).

    Планується також ознайомлення відвідувачів з досвідом проведення Всесвітньої кампанії «Тиждень екологічного споживача» в Запоріжжі. Дана сесія буде присвячено створенню осередків інформаційно-просвітницької активності цільових аудиторій щодо органічного виробництва та органічного споживання зусиллями педагогів, вчителів, класних керівників загальноосвітніх навчальних закладів Запорізької області. 

    1 червня в ході Круглого столу відбудеться доповідь «Локальні практики заохочення та впровадження роздільного збору ТПВ: досвід Запорізького НВК №19».

    Нагадуємо, що основними завданнями форуму є: 

    •    конструктивна взаємодія органів державної влади, місцевого самоврядування, представників науки, бізнесу та громадськості в галузі охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання природних ресурсів;
    •    впровадження в регіоні екологічних ініціатив; 
    •    сприяння залученню інвестицій та інновацій, які сприятимуть покращенню стану довкілля, збереженню природних ресурсів, впровадженню засад збалансованого розвитку територіальних громад;
    •    налагодження та зміцнення міжнародного співробітництва у галузі охорони довкілля.
     

    Ресурсний центр Медіахолдингу "ВМ-НФ"

    Категорія: Інші новини | Переглядів: 496 | Додав: ecorezerv | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz