Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Категорії розділу
    Новини тільки дитячих організацій [623]
    Інші новини [186]
    Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Календар
    «  Ноябрь 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0

    Вітаю Вас, Гость · RSS 15.05.2024, 05:18

    Головна » 2013 » Ноябрь » 26 » ВЕГО "МАМА-86" інформує про подальші спільні дії з вирішення проблеми електронних відходів
    ВЕГО "МАМА-86" інформує про подальші спільні дії з вирішення проблеми електронних відходів
    20:11
    30 листопада завершується проект "Громадське лобіювання впровадження в Україні європейських підходів до вирішення проблеми електронних відходів". 

    Про це повідомило керівництво напрямку "Хімічна безпека" Всеукраїнської екологічної громадської організації "МАМА-86", до мережі якої приєдналася Дитячо-юнацька екологічна громадська організація "Республіка Мрія". 

    Впродовж виконання цього проекту були створені партнерські відносини з представниками соціально-відповідального бізнесу - компанією "МТС Україна", розроблено та розпочата реалізація інформаційно-просвітницької кампанії щодо небезпек відпрацьованих батарейок (http://www.mama-86.org.ua/index.php/uk/chemsec/chemsec-news/574-2013-11-20-14-59-34.htmlhttp://www.mama-86.org.ua/index.php/uk/chemsec/chemsec-news/578-first-steps.html).

    За словами координатора напрямку "Хімічна безпека" Ольгі Цигульової, ВЕГО "МАМА-86" планує продовжити цю роботу в тих 19-ти регіонах, де працюють осередки ВЕГО "МАМА-86". Плани щодо поширення цієї роботи пов'язані з відкриттям пунктів збору відпрацьованих батарейок на базі офісів та магазинів МТС та їх партнерів, які працюють під брендом МТС. Компанія МТС планує поступово до весни 2014 року відкрити більш 600 таких пунктів по всій Україні, починаючи з центральних областей. Вже відкриті такі пункти в Києві, Київській області, Львові, на черзі - Житомир (цього тижня), Вінниця (наступного тижня) і т.д. 

    Зібрані відпрацьовані батарейки компанія МТС буде звозити до спеціальних операторів (підприємств, які мають ліцензії Мінприроди на операції поводження з небезпечними відходами) для подальшого тимчасового зберігання. Потім відпрацьовані батарейки будуть відправлені для безпечної переробки або за кордон, або на підприємство в Україні, яке планують будувати (вже є інтерес бізнесу!).

    Наша робота буде спланована на проведення інформаційно-просвітницьких кампаній (у нас є розроблений пакет інформаційних матеріалів для заходів кампанії, роліки, буклети-порадники), - йдеться в інформаційном повідомленні ВЕГО "МАМА-86".

    Керівники підрозділів ДЮЕО "Республіка Мрія" отримали буклети-порадники. Також на сайті ВЕГО "МАМА-86" в "Екоскринці" є інформація про батарейки та проведення відповідних акцій разом з кампанією МТС в містах за розкладом. МТС планує для цієї роботи виділяти кошти на витратні матеріали, призовий фонд для кращих творчих робіт дітей.

    Крім того, увага звертається на те, що ДП "Аргентум" не має ліценції Мінприроди на операції поводження з відпрацьованими батарейками. Тому бажано не популяризувати діяльність ДП "Аргентум" щодо переробки відпрацьованих батарейок!

    Також від ВЕГО "МАМА-86" вже звернулися із запитом до МОЗ України щодо збирання та тимчасового зберігання відпрацьованих батарейок у навчальних закладах. Відповідь - такі норми та правила відсутні. Тому експерти рекомендують проводити збір відпрацьованих батарейок у навчальних закладах як фінальну акцію відповідної інформаційно-просвітницької кампанії.

    Для реєстрації інформаційно-просвітницької кампанії під егідою ВЕГО "МАМА-86" у місті Запоріжжя звертатися до міського координатора через коммунікаційні форми сайтів:
    Категорія: Новини тільки дитячих організацій | Переглядів: 574 | Додав: ecorezerv | Теги: Мама-86, електронні відходи, Республіка Мрія | Рейтинг: 5.0/1 |
    Всього коментарів: 0
    avatar
    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz