Проведення державної екологічної експертизи проекту - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 26.04.2024, 16:00

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проведення державної екологічної експертизи проекту (звернення щодо розробки Пилипченського родовища гіпсу)
    Проведення державної екологічної експертизи проекту
    ПВПДата: Пятница, 09.10.2009, 07:41 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Бажаючі можуть надіслати цей лист на адресу міністра Г.Філіпчука

    Міністру охорони навколишнього природного середовища
    України (Мінприроди) Філіпчуку Г. Г.

    ЗВЕРНЕННЯ

    З питань проведення державної екологічної експертизи проекту
    розробки Пилипченського родовища гіпсу

    Шановний Георгію Георгійовичу!

    У газеті „Галицький вісник” (Борщівський р-н Тернопільскої обл.) у травні 2009 року було оприлюднено „Заяву про екологічні наслідки діяльності за робочим проектом розробки Пилипченського родовища гіпсу” (Заява).
    Представники громадських природоохоронних організацій на місці ознайомилися з ділянкою Пилипченського родовища та мали можливість спілкувалися з мешканцями с. Пилипче.
    Щодо змісту та форми зазначеної Заяви у представників громадськості та мешканців с. Пилипче сформувалася низка запитань, зауважень, пропозицій, котрі було викладено у зверненні до Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області (Держуправління).
    Держуправління у листі-відповіді громадській організації ЕГО „Зелений Світ” від 19.06.09 № 2-2/2527 повідомило, що робочий проект розробки Пилипченського родовища гіпсу на державну екоогічну експертизу не надходив.

    У відповідності до ст. 11 закону „Про екологічну експертизу”, ст. 2-4 Конвенції “Про доступ до інформації, участь громадськості в процесі прийняття рішень та доступ до правосуддя з питань, що стосуються довкілля” (Оргуська конвенція) прошу:
    1. Повідомити, чи надходив робочий проект розробки Пилипченського родовища гіпсу (Проект) на державну екологічну експертизу до Мінприроди.
    2. Якщо Проект надходив до Мінприроди:
    А). Надати представникам громадськості можливість ознайомитися з розділом ОВНС Проекту.
    Б). Звернути увагу на об‘єктивність описання соціальної ситуації у с. Пилипче у контексті реалізації Проекту, його екологічних наслідків, дотримання чинного законодавства України у процесі відведення земельної ділянки та погодження гірничого відводу підприємству-замовнику Проекту.
    В). Включити представників громадськості до складу експертної комісії з проведення державної екологічної експертизи Проекту.
    Г). Оскільки зазначена Заява не містить повідомлення про проведення екологічної експертизи, термінів її проведення, показників оцінки екологічного ризику запланованої діяльності (зокрема, впливу вибухових робіт на активність карстових процесів та стан підземних вод), натомість у ній містяться окремі неточності, доручити Держуправлінню провести перевірку об‘єктивності викладеної у ній інформації та за результатами такої перевірки поінформувати громадськість.

    Про ваші рішення та дії з даного приводу прошу повідомити у відповідності норм ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».
    Прошу Вас взяти до уваги, що це звернення направлено в рамках всеукраїнської громадянської кампанії „Дністровська екологічна хвиля”, підтриманої більш ніж 40 організаціями з 16 областей України.

    З повагою,


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проведення державної екологічної експертизи проекту (звернення щодо розробки Пилипченського родовища гіпсу)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz