Алкоголізм та тютюнова залежність серед молоді - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 15:08

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Алкоголізм та тютюнова залежність серед молоді (К О Л Е К Т И В Н Е З В Е Р Н Е Н Н Я)
    Алкоголізм та тютюнова залежність серед молоді
    ПВПДата: Понедельник, 26.10.2009, 11:56 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Можливо це звернення напряму не стосується нас, але ми як активісти диячих-молодіжних організацій, не можемо не прореагувати на цю петицію. Вона стосується саме здоровя молоді

    My WebPage

    Адресат петиції: Міський голова м. Кіровограда

    Алкоголізм та тютюнова залежність серед молоді

    Міському голові
    Пузакову В.Т.

    К О Л Е К Т И В Н Е З В Е Р Н Е Н Н Я

    Шановний Володимире Тихоновичу!

    Ми, мешканці міста Кіровограда, звертаємось до Вас з проблемою, яка виникла не сьогодні і не вчора. Це проблема – підвищення тютюнової та алкогольної залежності серед молоді.
    Хочемо навести невтішні статистичні дані: за останні 15 років звичка курити значно поширилася – в Україні вже курять 42 % дорослих, помітно більше стала курити молодь, особливо дівчата, курцями стають діти – 10 % у віці до 10 років, а більше половини – до 18 років. Наша країна посідає 1-е місце у Європі за поширеністю куріння серед чоловіків – двоє з трьох українців курять. За останні 20 років у нас почало курити вдвічі більше жінок – сьогодні це кожна п’ята.
    До порівняння: в Польщі у віці 15 років курить (хоч би раз на тиждень) 19 % хлопців і 14 % дівчат, а в Україні – 34 % хлопців і 17 % дівчат. А, як відомо, живуть курці в середньому на 15 років менше та ще й часто хворіють. За даними звіту ВООЗ 2008 року Україна посідає 7-е місце в світі за поширеністю куріння.
    Підлітковий алкоголізм в Україні став бідою національного масштабу. Кожен другий підліток хоча б раз вживав алкогольні, слабоалкогольні напої або пиво. За рівнем дитячого та підліткового алкоголізму Україна є одним із «лідерів» у світі.
    Зухвале порушення норми про заборону продажу спиртного і тютюнових виробів підліткам не просто сприяє поширенню шкідливих звичок серед неповнолітніх, а й заважає діям батьків та держави із пропагування здорового способу життя.
    Так, хочемо навести кричущі випадки, масового продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.
    Пивні палатки у Центральному сквері, Ковалівському парку, на кінцевій зупинці по вул. Попова (одразу за парканом ЗОШ №35), навпроти гуртожитків КДПУ ім. Винниченка (по вул. Полтавській).
    Магазини та супермаркети у місцях масового скупчення молоді, а саме: супермаркет «Сільпо», супермаркети «АТБ» (по вул. Попова, Полтавська,
    пр. Правди), магазини «Візит». А також, нескінчена кількість кіосків.
    Окрему увагу необхідно приділити нічним клубам та кафе, в яких відсутній будь-який контроль за продажем алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітнім відвідувачам.
    Проблема продажу алкоголю і тютюнових виробів неповнолітнім існує не лише в Україні. Різниця лише в тому, що багато країн Європи, США, та й наші сусіди – Росія, Білорусія, Польща – слідкують за виконанням законів, які забороняють продаж неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів. Введено значні штрафи та покарання для порушників, ведеться постійний контроль.
    У нас, на жаль, формування здорового способу життя покладається лише на освіту та батьків.
    Україна – цивілізована, правова держава, і в ній не повинно бути місця такій протизаконній та аморальній практиці, як продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв дітям.
    Неприпустимо, щоб дитина отримувала сигарету чи алкоголь із рук дорослої, свідомої людини.
    Враховуючи викладене, просимо Вас, за допомогою владних важелів, вжити всіх дієвих заходів для посилення контролю за закладами торгівлі та відпочинку молоді (особливо після 19.00) та запобігання продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім.
    Віримо, що місцева влада на чолі із мером - за підтримки громади, - в силах змінити цю гнітючу ситуацію та зберегти здоровя молоді.

    З повагою,
    ті, що підписалися нижче.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Алкоголізм та тютюнова залежність серед молоді (К О Л Е К Т И В Н Е З В Е Р Н Е Н Н Я)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz