Проект організації парку "Караларський" - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 16:41

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проект організації парку "Караларський" (лист звернення)
    Проект організації парку "Караларський"
    ПВПДата: Пятница, 11.12.2009, 08:09 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    Рескомекології АР Крим
    вул. Кечкеметська, 198, м. Сімферополь, АРК, 95022

    Генеральному директору "Технохимкомплект"
    Єфімову С.О.
    95011 АР Крим м. Сімферополь, вул. Козлова, 45

    Адміністрація РЛП "Караларський"
    98200, АР Крим, Ленінський район, смт. Леніне вул. Пушкіна, 35

    Звернення
    Щодо розробки проекту організації регіонального-ландшафтного парку "Караларський"
    Як нам стало відомо з преси, Рада Міністрів Криму дозволила комунальному підприємству "Региональный ландшафтный парк Караларський" розпочати роботу з підготовки проекту землевпорядкування та виносу в натуру меж. Як нам стало відомо, виконавцем цих робіт стала фірма "Технокомплект".
    У зв'язку з цим звертаємо вашу увагу на те, що вся територія Караларського степу являє собою неперервну зону поширення десятків занесених до червоної книги рослин та тварин. Необхідність врахування їх охорони при розробці плану організації парку диктується ст. 11. Закону України "Про Червону книгу України". Недарма до створення на цій території регіонального ландшафтного парку тут існував заказник з достатньо жорстким охоронним режимом. Зважаючи на це, просимо звернути увагу на те, що збереження популяцій рідкісних рослин: ковили Браунера, ковили дніпровської, шафрану та тюльпанів Шренка, двоквіткового та дібровного, а також птахів - дрохви, хохітви та багатьох інших не сумісно з впровадженням рекреації на територію колишнього заказника. Інформація про несприятливі для цих видів фактори офіційно оприлюднена у Червоній книзі України. Зважаючи на це, прийняття рішення про виділення на території колишнього заказника будь-яких зон, окрім заповідної, буде завідомо протиправним.
    Звертаємо вашу увагу також на той факт, що згідно Закону України "Про природно-заповідний фонд" територія РЛП може взагалі не зонуватися. На всій території може бути встановлений природоохоронний режим, і найкраще було, якби він відповідав режимові заказника. Що стосується здійснення РЛП "Караларським" рекреаційної діяльності, то дана територія має всі права бути філіалом природного заповідника. Рекреація ж у РЛП "Караларський" може здійснюватися лише у випадку його розширення і з включенням до його складу урочища Артезіан, на основі музеєфікації виявлених тут цінних археологічних пам'яток, а також бухт, що не включені в склад РЛП, в районі сіл Курортне та Золоте, що мають бути відгороджені спеціальними парканами (як це здійснено у Карадазькому заповіднику від заповідної території). Негайної ліквідації вимагає і дорога прокладена вздовж так званих Генеральських бухт понад берегом Азовського моря). Наголошуємо, що тільки у разі реалізації всіх цих заходів можуть вціліти гніздуючи популяції степового журавля, дрохви та єдина в Україні та одна з небагатьох у Європі гніздуючи популяція надзвичайно рідкісної червонокнижного птаха - хохітви (стрепета).
    Зважаючи на це, просимо врахувати все вищевикладене при розробці проекту організації РЛП "Караларський" та повідомити нам як, згідно чинного законодавства природоохоронна громадськість зможе ознайомитися з підготованим вами проектом організації території РЛП "Караларський".

    Відповідь на цей лист просимо надати згідно чинному законодавству за вказаною на бланку адресою,

    З повагою,


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Збір подписів » Петиції, звернення, вимоги » Проект організації парку "Караларський" (лист звернення)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz