26 березня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 05:58

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 26 березня (1516 народився Конрад Геснер, швейцарський природодослідник)
    26 березня
    ПВПДата: Суббота, 27.02.2010, 12:36 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Розвиток науки. У єдиному руслі розвивається і європейська наука, настільки сильно вплинула не тільки на європейську цивілізацію, але й на все людство.

    У XVI-XVII ст. у розвитку природознавства відбуваються суттєві зрушення, пов’язані із загальним культурним прогресом суспільства, розвитком людської свідомості і зростанням матеріального виробництва. Цьому громадной мірою сприяли Великі географічні відкриття, що дали багато нових фактів з географії, геології, ботаніки, зоології, астрономії. Основний прогрес в галузі природничих наук у цей період йшов по лінії узагальнення і осмислення накопиченої інформації. Так, німець Агрікола1 (1494-15 зібрав і систематизував відомості про рудах і мінералах і описав техніку гірничорудного справи. Швейцарець Конрад Геснер (1516-15 склав фундаментальну працю «Історія тварин». З’явилися перші в європейській історії багатотомні класифікації рослин, в Європі були закладені перші ботанічні сади. Знаменитий швейцарський лікар Ф. А. Парацельс (1493-15, основоположник гомеопатії, вивчав природу людського організму, причини хвороб, методи їх лікування. Весалій (1514-15, що народився в Брюсселі, учівшійся у Франції та Італії, автор праці «Про будову людського тіла», заклав основи сучасної анатомії, і вже в XVII ст. ідеї Весалія були визнані у всіх європейських країнах. Англійська вчений Вільям Гарвей (1578-16 відкрив кровообіг у людини. Велику роль у розвитку методів природознавства зіграв англієць Френсіс Бекон (1564-16, стверджував, що істинне знання має грунтуватися на досвіді.

    В області фізики можна назвати цілий ряд великих імен. Це Леонардо да Вінчі (1452-15 Геніальний вчений, він склав технічні проекти, набагато випередив його час креслення механізмів, верстатів, апаратів, включаючи проект літаючої машини. Італієць Еванджеліста Торрічеллі (1608-16 займався питаннями гідродинаміки, вивчав атмосферний тиск, створив ртутні барометр . Французький учений Блез Паскаль (1623-16 відкрив закон про передачу тиску в рідинах і газах.

    Великий внесок у розвиток фізики вніс італієць Галілео Галілей (1564-16, активно вивчав кінематики, динаміку, опір матеріалів, акустику, гідростатіку. Проте ще більшу популярність він отримав як астроном, він вперше сконструював телескоп і вперше в історії людства побачив величезне кількість зірок, невидимих для неозброєним оком, гори на поверхні Місяця, плями на Сонці. Його попередником був польський вчений Микола Коперник (1473-15, автор знаменитої праці «Про звернення небесних сфер», в якому він доводив, що Земля не є нерухомим центром світу, а обертається разом з іншими планетами навколо Сонця. Погляди Коперника були розвинені німецьким астрономам Іоганном Кеплера (1571-16, якому вдалося сформулювати закони руху планет. Ідеї ці поділяв і Джордано Бруно (1548-16, стверджував, що світ бесконечен і що Сонце є лише однією з нескінченного числа зірок, які, як і Сонце, мають планети, подібні до Землі.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 26 березня (1516 народився Конрад Геснер, швейцарський природодослідник)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz