9 квітня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 20.04.2024, 14:05

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 9 квітня (1932 — народилася одна з найзнаменитіших мавп у світі – Чіта)
    9 квітня
    ПВПДата: Понедельник, 15.03.2010, 09:12 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    75-річний шимпанзе Тарзана напише мемуари 29 сiчня 2008, 16:11
    75-річний шимпанзе на ім’я Чита, внесений у Книгу рекордів Гіннеса як найстарший примат, що знявся у фільмах про пригоди Тарзана, напише мемуари.
    Чита, справжнє ім’я якого - Джиггз, ввійшов у кінематограф у 1930-х роках. Пізніше Джиггз став ще більш відомий через зловживання алкоголем і сигарами.

    Виданням мемуарів Джиггза, що проживає зараз у Каліфорнії, займеться видавнича фірма Fourth Estate. За словами літературного агента видання, Джиггз-шимпанзе змалює "смішну, захоплюючу і чесну історію свого життя", повідомляє Ananova.

    "Ця мавпа - великий актор, один з не багатьох, хто бачив золоте століття Голівуду. Він бачив усе. Він був змушений зніматися, щоб не опинитися на лабораторному столі серед собак, мишей і кроликів", - відзначив Ніколас Пірсон з Fourth Estate.

    Мемуари Джиггза, відомого під сценічним псевдонімом Чита, побачать світ у жовтні 2008 року. За словами видавця, за свою роботу мавпа одержить досить пристойну суму і "виплачена вона буде не бананами".

    У Нью-Йорк Джиггз потрапив у 1932 році, за свою акторську кар'єру шимпанзе знявся в 12 фільмах про Тарзана, а також ряді інших. Його колегами по знімальному майданчику ставали Білі Лугоши (Bela Lugosi) і Рекс Харрісон (Rex Harrison). З Харрісоном Джиггз зіграв у стрічці Доктор Дуліттл у 1967 році - фільм став останнім у кар'єрі мавпи. Джиггз має відбиток своєї лапи на алеї зірок у Каліфорнії.

    За матеріалами Telegraf.by

    My WebPage

    Мавпа Чіта напише мемуари
    Друкувати Голівуд, 5 лютого 2008, 09:30
    75-річна мавпа Чіта, яка знялася в 12 фільмах про пригоди Тарзана, видасть книжку про своє життя.

    Мемуари вийдуть у жовтні 2008 року в американському видавництві ”Фоурз Істейт”. Насправді писатиме їх людина, яка тривалий час доглядає шимпанзе.

    Прізвисько ”Чіта” мавпа отримала на зйомках фільму ”Тарзан” 1936 року. Справжнє ім’я примата — Джиґґз. Він народився в Ліберії, в Африці. Коли йому було кілька місяців, продюсер і дресирувальник Тоні Джентрі привіз його до Голлівуда. Останньою стрічкою Джиґґза став ”Доктор Дуліттл”, знятий 1967 року. Відбиток лапи мавпи є на голлівудській Алеї зірок.

    Нині примат-зірка хворий на діабет. Раніше він любив курити, пити пиво та їсти гамбургери. Тепер йому не дозволяють.

    Джиґґза занесено до Книги рекордів Гіннеса як найстарішого примата у світі. Бо вони зазвичай живуть 40–60 років. Джиґґз пережив акторів, які знімалися в ”Тарзані”. 79-річний Джонні Вайсмюллер, який грав Тарзана, помер 1984-го. А Маурін О’Салліван, яка виконала роль Джейн, пішла із життя дев’ять років тому, їй було 87, - пише кореспондентка "ГПУ" Лєра Лауда.

    Нині шимпанзе живе на віллі актора Дана Вестфаля у каліфорнійському місті Палм-Спрінґс разом із племінником Тоні Джентрі та ще п’ятьма мавпами-акторами. Шимпанзе малює картини, які його власники продають приблизно по 450. Торік навесні у Палм-Спрінґ відбулася виставка картин Джиґґза.

    Теги: Мавпа Чіта, мемуари


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 9 квітня (1932 — народилася одна з найзнаменитіших мавп у світі – Чіта)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz