24 травня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 19.04.2024, 21:27

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 24 травня (Європейський День парків)
    24 травня
    ПВПДата: Вторник, 06.04.2010, 14:00 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Європейський День Парків був організований Федерацією ЄВРОПАРК (EUROPARC Federation) – європейською організацією, яка об'єднує природні території, що охороняються, в тридцяти шести європейських країнах. Проведений вперше в 1999 році, цей день тепер святкується щорічно по всій Європі 24 травня.

    Дата святкування була вибрана не випадково - саме 24 травня 1909 року в Швеції був створений перший Європейський Національний Парк.
    Сьогодні Європейський день парків символізує міжнародну солідарність територій, що охороняються. Свято організоване з метою підвищення ролі заповідних об’єктів Європи, а також для того, щоб викликати суспільну підтримку їх роботи.

    Цього дня проводяться численні заходи на територіях і навколо природних парків, присвячені ушануванню природної краси Європи і її культурного надбання, висуваючи на перший план їх захист, як в даний час, так і в майбутньому.

    Першим з українських заповідних об'єктів у 2001 році до складу Федерації природних і національних парків Європи був прийнятий регіональний ландшафтний парк „Меотида”, який визначений діючею моделлю в Британській програмі „Укріплення системи управління в національних парках України”. Також одним з перших в Україні до складу Федерації природних і національних парків Європи увійшов в 2003 році національний природний парк “Святі Гори”. Дані факти підтверджують цінність і унікальність природних комплексів зазначених парків для світової громадськості, створення яких визначене як значний внесок в справу збереження біологічної і ландшафтної різноманітності Європи.

    Станом на 01.05.2008 природно-заповідний фонд Донецької області налічує 110 об'єктів (20 – загальнодержавного і 90 - місцевого значення), загальною площею понад 80 тис. га, що складає 3,17% територій області.
    За останні 10 років площа природно-заповідного фонду області зросла більш ніж в 4,2 рази. Після створення в 1997 році національного природного парку «Святі Гори» почалася реалізація стратегічного напрямку у сфері розвитку мережі територій і об'єктів природно-заповідного фонду в Донецькой області шляхом створення і збільшення площі багатофункціональних природно-заповідних об'єктів (національних природних і регіональних ландшафтних парків). Це дозволяє в умовах густонаселеного промислово-навантаженого регіону здійснювати постійну охорону заповідних природних комплексів і об'єктів штатними співробітниками служб державної охорони ПЗФ і, в той же час, створювати умови для екологічного туризму, організованого відпочинку населення в природних умовах.

    Починаючи з 2000 року в Донецькій області було створено 6 регіональних ландшафтних парків. Шляхом поступового розширення їх територій загальна площа природних парків досягла 68,5 тис. га, що складає понад 85 % від загальної площі природно-заповідного фонду області. Створення парків і встановлення диференційованого режиму охорони природних територій, які включені до його складу, сприяє збереженню місць існування великої кількості унікальних видів флори і фауни Донбасу.

    В даний час колективи парків поступово вирішують питання, пов'язані з охороною заповідних природних комплексів і об'єктів, підвищенням екологічної свідомості місцевого населення, розповсюдженням екологічних знань серед підростаючого покоління.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 24 травня (Європейський День парків)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz