8 червня - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 28.03.2024, 17:18

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 8 червня (всесвітній день океанів)
    8 червня
    ПВПДата: Среда, 19.05.2010, 15:18 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    8 червня 2009 року. Нью-Йорк – Київ – Сьогодні вперше в світі відзначають День океанів. З його нагоди Генеральний секретар ООН Пан Гі-мун наголосив на індивідуальному та колективному обов’язку усіх людей захищати морське середовище та бережливо використовувати його ресурси.

    Послання Генерального секретаря: «Всесвітній день океанів, що відзначається вперше в цьому році, дозволяє нам звернути увагу на багатьох виявленнях тієї користі, яку океани приносять суспільству. Він також дає можливість констатувати про ті значні труднощі, котрі стоять перед нами в справі підтримки океанів у їх здатності регулювати глобальний клімат, бути постачальниками житєво необхідних екосистемних послуг, забезпечувати людей надійним заробітком та слугувтаи місцем для безпечного відпочинку.

    Уся людська діяльність жахливим способом впливає на океани та моря нашої планети. Вразливі морські екосистеми, наприклад корали, і важливі рибні промисли потерпають збитків від надмірної експлуатації, незаконого та неругульованого рибальства, хижацьких методів улову, занесення інвазивних чужих організмів та зубруднення моря, особливо із наземних джерел. Підвищення температури морської води, підвищення рівня моря та викликаного клматичними змінами закислення океану створюють додаткову загрозу для морської фауни та флори, прибережних та острівних громад і національних економік.

    Океани також стають ареною злочинних дій. Піратство та збройні напади загрожують життям моряків та безпеці міжнародного судоплавтсва, на котре припадає 90 відсотків грузових перевезень в світі. Додаткові приклади того, як злочинна діяльність загрожує людським життям і миру та безпеці океанів, - це контрабанда нелегальних наркотиків та незаконне перевезення людей морем.

    На подолання цих багатьох проблем напрвлено декілька міжнародних нормативних актів, складених під егідою Організації Обєднаних Націй. Центральне місце серед них займає Конвенція Організації Обєднанних Націй з морського права 1982 року. Вона закладє правові рамки, в котрих повинна вестись уся діяльність в світовому океані, і основу для міжнародного співробітництва на всіх рівнях. Крім забезпечння загальної участі в цій Конвенції, світ повинен сприяти ще й тому, щоб більше було зроблено для її втілення та підтримки верховенства права в морських і океанських акваторіях.

    Тема Всесвітнього дня океанів – «Наші океани, наша відповідальність» - підкреслює наш індивідуальний та колективний обовяок охороняти морське середовище та бережливо використовувати його ресурси. Захищеність, здоровий стан та продуктинвість Світового океану являються невдіємною складовою добробуту людей, економічної безпеки та сталого розвитку.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Дитячий екологічний Рух України » Екологічний календар » 8 червня (всесвітній день океанів)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz