Дніпропетровська область - Форум
Меню сайту
Нові коментарі
Авторизация

Друзі сайту
Оновлення форуму
  • Закарпатська область (3)
  • Дом для Ваших родных (0)
  • Конференції, зїзди, семінари (38)
  • Наші печатні видання (15)
  • Релігії світу та екологічне виховання молоді (58)
  • Работа в интернете (1)
  • Здоров'я спини (0)
  • літературний журнал "Дніпро" (1)
  • Ділимось поезією. (2)
  • Росла собі ялиночка (5)
  • Хмара тегів
    Вестник Мечты ЗРЗ ПИТАНИЕ МАМА-86-Запорожье здоровье Вісник Мрії ВМ-НФ електронні відходи Мама-86 Республіка Мрія Мама-86-Запоріжжя живи органично Запорожье Экомарафон екомарафон Республика Мечта Запоріжжя конкурс екоосвіта Живи органічно
    Пошук
    Статистика



    mail.ru

    Сегодня работали на сайте:

    Сейчас на сайте

    Вітаю Вас, Гость · RSS 25.04.2024, 17:29

    [ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Дніпропетровська область (екологічні негаразди області)
    Дніпропетровська область
    ПВПДата: Среда, 18.11.2009, 10:01 | Повідомлення # 1
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Дніпропетровщині існує загроза екологічної катастрофи

    В Дніпропетровській області склалась екологічно небезпечна ситуація, за якої територією районів, прилеглих до селищ Таромське, Сухачівка, Карнаухівка, розноситься радіоактивний пил з могильників відходів уранового виробництва колишнього «Придніпровського хімічного заводу». Про це говориться в повыдомленні ГРАДу, розповсюдженому сьогодні прес-службою організації.

    Згідно повідомленню, радіоактивний пил потрапляє у двори мешканців цих селищ, осідає на сільгоспугіддях агрофірми «Наукова», на яких росте соняшник, кукурудза та інші культури. Подальше споживання цих продуктів може призвести до непоправної шкоди здоров'ю людей. На оголених ділянках хвостосховищ, які повинні були бути вкритими багатометровим шаром води, вже з'явились «радіаційні пляжі» з рівнем іонізуючого випромінювання від 350 до 1000 мкР/год.

    Цей рівень радіації майже в 100 разів перевищує природній фон області. Висихання поверхні хвостосховищ сталося з-за того, що впродовж останніх років зловмисниками за допомогою екскаваторів, кранів та великовантажних автомобілів розкрадені гідротехнічні споруди (труби, насосні станції) державного підприємства «Придніпровський гідрометалургійний завод», які використовувались для підкачки води. Зниклі труби, якими на відстань 17 км перекачувалася пульпа з відходами, є також радіаційно забрудненими. Матеріальна шкода, яка завдана цим злочином державі, обчислюється десятками мільйонів гривень. Не зважаючи на попередні звернення активістів ГРАДу до правоохоронних органів з цього приводу, розкрадання продовжується і по теперішній час. Для ліквідації небезпеки радіаційного забруднення Дніпропетровської області існує два найбільш ефективних варіанта, які потребують значного бюджетного фінансування: відновлення системи підкачки води, або вкриття оголених дільниць хвостосховища «Сухачівське» шаром захисного грунту.

    16 вересня відбулась зустріч учасників громадської інспекції, координатора ГРАДу Віталія Купрія та керівника дніпродзержинського осередку «Громадської позиції» Валерія Пархомчука, з заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктором Сергєєвим, який координує питання охорони навколишнього природного середовища. В ході зустрічі були заплановані заходи щодо залучення громадськості до діяльності обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. В. Сергєєв висловив своє занепокоєння тим, що правоохоронні органи ігнорують звернення громадян та пообіцяв вирішити цю проблему.

    16 жовтня планується виїзне засідання Міжвідомчої комісії з розв'язання екологічних проблем м.Дніпродзержинська, на якому також будуть ухвалюватись відповідні рішення для забезпечення радіаційної безпеки регіону. У склад цієї комісії входять заступники профільних міністрів, фахівці в області екології та радіації. Серед запрошених також координатор ГРАДу Віталій Купрій. Очікується, що підняті їм питання екологічної безпеки та встановлення осіб винних в розкраданні державного майна, будуть розглянуті в ході засідання цієї комісії.

    Автор: Тетяна ГОНЧЕНКО


    vprystupa@inko.lviv.ua

    Повідомлення відредагував ПВП - Среда, 18.11.2009, 10:05
     
    ПВПДата: Понедельник, 22.02.2010, 13:07 | Повідомлення # 2
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    На Дніпропетровщині назріває екологічна катастрофа
    15.12.2009, 10:20

    Масштабна екологічна катастрофа назріває у Кривому Розі. Екологи стверджують, регіон до неї наближається “семимильними кроками”. І все через небезпечні солі у воді. Люди страждають від страшних хвороб, села та містечка в буквальному сенсі вимирають. Вирішити цю проблему можуть лише в Києві, пише "Рупор Житомира".

    Жителям села Тернівка Криворізького району чайники та каструлі слугують лише кілька місяців. За цей час утворюється такий товстий шар накипу, що далі готувати в них неможливо.

    Тут не тримають худобу. Від отруйної води вона просто гине. Уже давно забули і про власну городину.

    Забруднення води небезпечними солями в районі перевищує норму майже у 100 разів. Люди виживають, збираючи дощову воду, узимку розтоплюють сніг. Або ж беруть просто з річки - де вона ще гірша, ніж у криницях. Воду, звісно, можна купити, раз на тиждень по селах їздить водовіз. Проте для більшості жителів така вода - на вагу золота: за один кубометр 30-40 грн.

    Від “штучної” посухи потерпають майже 10-ть тисяч людей.

    Причиною усьому є відстійник, куди місцеві підприємства скидають технологічну воду. Від тривалої експлуатації, його дно вкрилося тріщинами, які пропускають у ґрунт дедалі більше отруйної води.

    Ремонту потребують і десятки кілометрів трубопроводів, якими викиди помпують із підприємств у відстійник.

    На підприємстві, яке дбає про відстійник, інформацію про його стан охороняють, сильніше за військову таємницю. Керівництво підприємства відмовляється спілкуватися. Навіть телефоном.

    Проте наслідків уже не приховати. Щороку з мапи району зникають одне-два села.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    ПВПДата: Пятница, 24.09.2010, 09:37 | Повідомлення # 3
    800-1200
    Група: Керівник проекту
    Повідомлень: 856
    Репутація: 13
    Статус: Оффлайн
    My WebPage

    Неутилізоване ракетне паливо може серйозно зашкодити мешканцям Павлограду.

    На двох заводах міста Павлограда, що у Дніпропетровській області, знаходиться 5 тисяч тонн ракетного палива, яке потребує термінової утилізації.

    Як повідомляють кореспонденти ТСН, небезпечна речовина чекає на утилізацію ще з 1995 року. Зараз паливо серйозно загрожує екології Дніпропетровщини.

    Спосіб переробки палива визначили ще у 2004 році. Цього року повинна була відбутися його утилізація.

    Втім, Павлоградський хімзавод, на якому зберігаються хімікати, не отримав нормального державного фінансування. Тому утилізація небезпечної речовини знову відкладається.

    Терміни зберігання палива вичерпалися ще 5 років тому. Тепер мешканцям Павлограда і міст, що знаходяться поблизу нього, загрожує справжня екологічна катастрофа.

    Ракетне паливо пожежо- та вибухонебезпечне і токсичне. У разі надзвичайної ситуації радіус ураження понад 50 кілометрів.

    У місті зростають панічні настрої.


    vprystupa@inko.lviv.ua
     
    Форум » Разом подолаємо кризу » "Зелена" антипремія України » Дніпропетровська область (екологічні негаразди області)
    • Сторінка 1 з 1
    • 1
    Пошук:

    Авторське право належить керівникам проекту та авторам матеріалів © 2024
    Сайт управляється системою uCoz